Lämmin punajuurisalaatti

Pienempänä inhosin punajuuria. Tarhassa muistan istuneeni ruokapöydässä viimeisenä, koska en suostunut syömään säilöttyjä punajuuriviipaleita. 

Tämän tarhassa kokemani kamalan vääryyden seurauksena en ollut vuosiin edes maistanut tuota paholaisen juurikasta, kunnes tässä alkusyksystä päätin heittäytyä villiksi ja ihan kokeilumielessä lykätä uuniin pari punajuurta porkkanoiden kaveriksi.


Kannatti kokeilla, siitä syntyi ihana syksyinen lämmin salaatti!


Tarvitset:


2 punajuurta
salaattia (rucolaa, pinaattia tms.)
auringonkukansiemeniä
fetaa (tai jotain muuta suolaista juustoa, esim. halloumia)
2 kypsää luumua (tai esim. päärynä sopisi myös)
laadukasta oliiviöljyä
balsamicoa
seesamiöljyä
hunajaa
timjamin oksia
suolaa

pippuria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori punajuuret juoksevan veden alla, niin vältyt roiskeilta kaakeleissa, valkoisessa t-paidassa jne. (kokeiltu on). Pilko juuret melko pieniksi paloiksi, jotta ne kypsyvät nopeammin ja tasaisemmin uunissa. Laita punajuuret uuninkestävään vuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä ja hunajaa, rouhi pippuria ja suolaa myllystä, napsi päälle muutama timjaminoksa ja laita vuoka uuniin noin puoleksi tunniksi (kokeile välillä ovatko pehmenneet.)


Paahda kuivalla pannulla auringonkukansiemeniä muutama minuutti, huomaat tuoksusta kun ne ovat valmiita. Sekoita lautaselle esimerkiksi salaattia ja rucolaa, pilko päälle fetaa, lisää paahdetut auringonkukansiemenet sekä lämpimät punajuuret ja pilko luumut. Kruunaa annos lorauksella balsamicoa ja seesamiöljyä.


Tarjoile rapean patongin kanssa ja nauti!




Ps. Myöskään lasillinen punaviiniä ei olisi yhtään hullumpi idea.

Ei kommentteja

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *