Neljä yötä jouluun on

* Kaupallisessa yhteistyössä Joulupukkikotiin.fi:n kanssa.

Tai teoriassa enää kolme, eletäänhän tässä jo tavallaan torstaita. Mutta huh joulukiirettä! Yksi raskausoireistani oli viehtymys kaikenlaiseen suunnitteluun: illanistujaiset (järjestin meillä mm. tyttöjen peli-illan), muutto (häämöttää ensi vuoden puolella), kihlajaiset, ristiäiset, joulu. Joulua oon suunnitellut tänä vuonna ekaa kertaa varmaan silloin kun ensimmäinen risu juhannuskokossa on sytytetty. Kaikesta suunnittelusta huolimatta tuntuu että kyllä se kiire pääsee tän jouluhullunkin vaan yllättämään! Toisaalta kalenteri on täynnä pääasiassa vain kivaa tekemistä, ja ihan hymyssäsuin täällä vielä ainakin toistaiseksi ollaan. 

Maanantaina sain rakkaan siskoni Turusta kylään, ja vietettiin ihana päivä yhdessä puuhaillen. Käytiin keskustassa kahvilla ja tekemässä jouluostokset, jonka jälkeen tultiin meille leipomaan pipareita. Eilen kävin postista hakemassa yhden sisustukseen liittyvän jutun, siitä lisää myöhemmin. Ilta meni lahjoja paketoidessa ja Spotifyn Folksy Christmas -listaa kuunnellessa. Aijuu, illalla intouduin ja tein itse lahjaksi joulusinappia! Itsetehty sinappi on kiva lahjaidea, helppo tehdä ja aivan tajuttoman hyvää.


Tänään ollaan haettu kuusi numero kaksi, sillä ensimmäisen kanssa kävi silviissiin ikävästi, että unohdettiin leikata juureen uusi imupinta eikä kuusipoloinen saanut ollenkaan vettä. Eräs aamu kävelin kuusen ohi pellavaisine aamutakkeineni, ja pelkkä takinhelman hipaisu sai neulaset varisemaan lattialle. Totesin, että eiköhän yksi kuusi riitä, mutta mies ilmoitti että ei käy. Kerta on kuuselle raivattu tilaa niin uusi on haettava. Lisäksi tänään on tehty joulusiivousta ja laitettu tupa joulukuntoon. Minä pesin lattiat ja mies jynssäsi kylpyhuoneen lattiasta kattoon (ihan pyytämättä, mikä urho), vauva osallistui laadunvalvojan roolissa tarkkailemalla siivoustoimitusta sitteristään. Iloisesta hymystä tulkitsin että läpi meni, kelpaa.

Vielä ei tänä vuonna joulupukki ole tulossa meille kylään, ehkä sitten ensi vuonna kun vauva on jo taapero. Mutta niille vanhemmille, joiden lapset jo innosta hihkuen ja jännitys mahanpohjassa kutkuttaen tiirailevat tonttuja ikkunoista, malttamattomana laskevat päiviä jouluaattoon, tekevät lahjalistaa joulupukille, odottavat joulupukkia saapuvaksi ja kuuntelevat korva tarkkana, että kuuluisiko nurkan takaa jo tiukujen helinää, minulla on vinkki.

Joulupukki Kotiin on joulupukkipalvelu, josta perheet löytävät jouluksi pukin käymään lahjat jakamassa. Joulupukit voivat lisätä yhteystietonsa joulupukkipalveluun saadakseen lisää näkyvyyttä jouluna. Sivustolla on myös kätevästi listattu pukit paikkakunnittain, joten pukin tilaaminen on tehty todella helpoksi. Yksi stressinaihe vähemmän jouluvalmisteluihin!


Kuusenhavuja levittelin vähän ympäri kotia, sekä sidoin juuttinarulla muutaman oksan ulko-oveen, ruokapöydällä on kukkurallinen klementiinejä ja joulukuusen alle on ilmestynyt kasa paketteja. Koti on puhdas ja raikas, täällä tuoksuu kuusi ja piparit; 

joulu on tullut.

//Essi


2 kommenttia

  1. Laadunvalvojalla oli tärkeä tehtävä 😌 Onnistuiko sinappi? Mitä laitoit siihen?

    VastaaPoista
  2. Kyllä, hän otti tehtävänsä vakavasti. Onnistui! Siitä tuli ehkä vähän tönkköä, taisin vispata liian kauan. Voisin tehdä sinappipostauksen :'D

    VastaaPoista