DIY: tuttinauha

Heippa!

Nyt on luvassa ohjetta silikonihelmistä tehtyyn tuttinauhaan!

Meillä on sellainen päivittäinen harrastus jota kutsutaan tutinmetsästykseksi. Sitä leikitään niin, että otetaan vauva ja mennään syömään + nukkumaan päiväunia makuuhuoneeseen ja jätetään a) tutti ja b) harsoliina toiseen huoneeseen. Seuraavaksi huudetaan miehelle "voitko tuoda tutin", johon mies vastaa "missä se on". Tätä toistetaan noin 5-10 kertaa päivässä.

Koska aloin kyllästyä tähän harrastukseen, päätin tehdä asialle jotakin. Törmäsin instagramissa kuvaan tuttinauhasta! Nauha on tehty silikonihelmistä (eivät sisällä PBA:ta, PVC:tä eikä ftalaatteja), joita vauva voi huoletta pureskella ilman pelkoa siitä, että kovat helmet satuttaisivat suuta (tulevaisuudessa hampaita), ja nauhan pään voi napsauttaa kiinni vaatteisiin. Lisäksi tuttinauha näyttää mielestäni syötävän söpöltä! Nauhoja voi ostaa valmiina, mutta halusin päästä kokeilemaan jos osaisin tehdä nauhan itse.

tuttinauhasilikonihelmista

Tilasin tarvikkeet pikkumuru.fi:stä, sillä minusta heillä oli kiva valikoima ja edulliset hinnat. Tilaaminen oli helppoa ja paketti tuli kotiin muutamassa päivässä, toimitus maksoi vaivaiset 2,90€. Yhteen tuttinauhaan tarvitset siis:


satiininyöriä
erilaisia silikonihelmiä (käytin 12-15 mm)
klipsin
tuttirenkaan

Tykkään näpertää, joten halusin samantien tilata tarpeeksi tarvikkeita kahta tuttinauhaa varten. Toisen tein nimikirjaimista ja toiseen käytin vain helmiä. Satiininyöriä tilasin 2 metriä, ihan vain jotta on mokailuvaraa.


Suunnittele ensin minkä pituisen nauhasta haluat, ja laske paljonko tarvitset helmiä nauhaa varten. Asettelin ja mallailin helmet valmiiksi riviin (sain kulutettua tähän ihan liikaa aikaa.)

Teko kannattaa aloittaa klipsipäästä. Vaikein vaihe oli solmujen teko, sillä niistä pitää tehdä kestävät ja turvalliset ettei ne aukea vahingossakaan. Käytin solmimiseen palomar-solmua (hyvä kuva löytyy googlettamalla, käytetään paljon kalastuksessa) – hankalinta oli saada solmu osumaan oikeaan kohtaan niin, ettei nauhaa jäisi kauheasti näkyviin klipsin ja helmien väliin. 

Seuraavaksi pujottelin helmet haluamassani järjestyksessä nyöriin. Lopuksi kiinnitin tuttirenkaan nauhan toiseen päähän. Valmis! 

Nauhoista tuli mielestäni tosi kivan näköiset, ja ilmeisesti bebekin tykkää kun on niin innoissaan pureskellut ja ihastellut värikkäitä helmiä. Nyt tutitkaan eivät tee enää katoamistemppuja ja täten rauha on laskeutunut töölöläis-residenssiimme.

tuttinauhasilikonihelmista
tuttinauhasilikonihelmista

Ei kommentteja