Ristiäisten suunnittelua

Heippa ja hyvää alkanutta vuotta!


Vaikka haikein mielin siivoan joulun kotoa pois, on uudessa vuodessa aina jotakin taikaa. 

Kaikki tuntuu niin uudelta, innostavalta ja raikkaalta enkä millään malttaisi esim. nukkua, mikä olisi näin 2kk vanhan vauvan äitinä ihan suotavaa. Hyvinvoiva äiti, onnellinen perhe ja niin edelleen. Mutta kun etenkin iltaisin (ja öisin, kröhöm) kun vauva nukkuu on maailman parasta unelmoida ja suunnitella! 

Unelmointi on ihan mun lempiharrastus, ja olenkin aikamoinen taivaanrannanmaalari. Luen parhaillaan Elina Tanskasen Onnellisesti yhdessä, ja siinä erotellaan unelmointi ja sitkuttelu

Musta tuntuu, että ennen taisin harrastaa enemmän sitkuttelua, nykyään unelmointia. Niiden kahden ero on siinä, että unelma auttaa päättämään, mitä on tärkeintä tehdä juuri nyt. Sitkuttelu on velvoitteiden pakenemista tulevaisuuden haaveisiin, ilman että tekisi mitään niiden eteen. 

Niin, nykyään olen jättänyt tuommoisen typerän sitkuttelun taakseni ja äkännyt unelmoinnin todellisen luonteen. Tästä oivalluksestani innostuneena valitettavasti syntyy syy-seuraussuhde olemattomiin yöuniin. 

Tiesittekö muuten, että vaikka oikeustieteilijöillä on pilkunviilaajan maine, he eivät välttämättä ole sellaisia. Eräässä pääsykoekirjassa syy-seuraussuhde oli nimittäin toistuvasti kirjoitettu syysseuraussuhde. Ai että mikä siis? Yllättävää kyllä, mutta välillä saa naurua kihertää kuivaa juridista tekstiä lukiessa. 


Tällä kertaa suunnitteluhörhön työn alla on parin viikon päässä siintävät beben ristiäiset. Kyllä, lyyli syntyi jo pari kuukautta sitten, ja ristiäiset ovat vasta nyt. Mutta elämässä on ollut kaikenlaista, ja yhteistuumin päätettiin siirtää ristiäisiä ihan suosiolla tuonnemmaksi. 

Nyt se hetki on koittanut, ja mulle tulee KIIRE. Okei, kaksi viikkoa aikaa, mutta kun koti pitää saada edustuskuntoon (se linnunpaska on muuten edelleen siellä ikkunassa, ja olen ihan varma että juuri siihen asettuu jokaisen juhlavieraan katse), pitää päättää kukat, tarjoilut, hommata astiat (kenellä on muuten kahdenkymmenen hengen astiasto noin niinkuin muuten vaan kaapissa kaiken varalta?), löytää joku juhlakelpoinen kolttu myös äidille sekä kaikkea muuta pientä.

 Kivaahan tää on, mutta kun ongelmana on se, että juuri kun olen saamassa unenpäästä kiinni, saan mieleeni esim. että ahaa, saakohan jostakin vuokrattua astiastoja! Kirjoitan ajatuksen ylös ja tyytyväisenä painan pään tyynyyn, kunnes mieleeni ajelehtii kuva linnunpaskasta ikkunassa. Sanotaan, että vauvavuosi on rankka kun vauva ei anna nukkua. No mikäs itseään toteuttava ennuste tää sitten on, kun vauva antaa nukkua mutta pitää itse kuitenkin pitää huoli ettei vahingossakaan saa unta tarpeeksi...

Ristiäisten lähestyessä ollaan luonnollisesti pyöritelty paljon nimiasioita mielessä. Beben, minun, A:n. Mehän ei siis olla vielä naimisissa, eikä oltu vielä päätetty mitä me tehdään sukunimen kanssa. Kumpi vaihtaa vai vaihtaako ollenkaan, ja entäs vauva? 

Yhtä mieltä oltiin  lopulta siitä, että olisi kiva jos koko perheellä olisi sama sukunimi. Myöskään yhdistelmänimet ei ole meidän juttu. Koska olemme A:n kanssa joissain asioissa aika vanhanaikaisia, päädyimme kuitenkin siihen että perinteisesti otan miehen sukunimen. 

Tästä luonnollisesti seurasi sitten kunnon häätouhotus-kohtaus, ja lyötiin lukkoon häiden ajankohta (apua!!!). Jouduin kuitenkin sanomaan lujasti itselleni Essi ei. Nyt ensin nämä ristiäiset ja jätetään se häähömpötys sitten myöhemmälle. Mikään ei tietenkään estä hääkansion viatonta selailua pinterestissä, ehh.Nyt siivoilen vähän kotona, sillä kohta meille tulee vieraita. Sen verran vieraanvaraisuudesta on jäljellä, tarjolla olisi nimittäin kahvin lisäksi lähinnä banaania. Ehkä kipaisen myös nopeasti kaupassa.Hyvää viikonloppua kaikille!

2 kommenttia

  1. Ihanaa höpinää ja hömpötystä. 💕 Banaani ja kahvi voisi olla ihan kiinnostava yhdistelmä! :D

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla<3 Juu, mun mielestä banaani on niin makea että se sopii melkein herkuksi kahvin kanssa, mutta vieraita varten kävin kuitenkin hakemassa korvapuusteja ja suklaakeksejä, hih

    VastaaPoista