Juhannuksen paras perunasalaatti

Rakastan kesäruokaa! Kesällä ruoanlaiton pitää olla helppoa, nopeaa ja yksinkertaista. Tykkään kun ruoka on tehty tuoreista, raikkaista raaka-aineista. Ja kesällä torit ja kaupan vihannesosasto notkuvat värikkäistä marjoista ja vihanneksista. Ostinpa tällä viikolla ensimmäistä kertaa kotimaisia mansikoitakin, vaikka hinta olikin aika päätähuimaava. En vain voinut vastustaa. Meidän Liljakin söi mielellään ihanan makeita mansikoita. Kesä!

Eilen katettiin ruokapöytään kesätunnelmaa; savustettua kirjolohta, raikasta salaattia sitruunavinaigretellä ja itsetehtyä perunasalaattia uusista perunoista. Perunasalaattiin ei tule kermaviiliä, tai mitään muutakaan maitopohjaista. Meillä ollaan nyt jonkin aikaa vältelty maitotuotteita, kun huomattiin että sellainen ihmeellinen turvotus katosi kuin tuhka tuuleen heti kun jätti maitotuotteet edes päiväksi vähemmälle. Jääkappiin ovat löytäneet tiensä kaurajugurtit, tuorepuurot ja manteli- tai kauramaidot. Juustosta en ole pystynyt vielä luopumaan, mutta siitä ei niin selvästi oireita tulekaan. Muutenkin ruokavaliossa suosin lempeää asennetta, kultaista keskitietä ja sallivaa lähestymistapaa – haluan antaa kropalleni mitä se tarvitsee, en olla kieltämässä kaikkea. Viikolla voi syödä vähän terveellisemmin ja puhtaammin, viikonloppuisin tehdään pizzaa ja syödään karkkia jos mieli tekee. Joskus kropalle ja mielelle parempi vaihtoehto on yksinkertaisesti vain pala tuhtia suklaakakkua, kuin väkisin juotu vihersmoothie. Se on se tasapaino!

Perunasalaatin ohje täältä, hieman varioituna. Meistä kumpikaan ei tykkää kapriksista, eikä rucolaa ollut tähän hätään. Ruohosipulia lisäsin ihan oman pääni mukaan vielä joukkoon!




Perunasalaatti uusista perunoista


(4-6 annosta)

n. 800 g uusia perunoita
1 punasipuli
1 avokado
ruohosipulia

kastike:
1 dl oliiviöljyä
1/2 dl sitruunamehua
1 rkl dijonsinappia
suolaa
mustapippuria

Keitä perunat kypsiksi ja anna jäähtyä hetken. Leikkaa perunat noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja kuutioi punasipuli ja avokado. Mittaa erilliseen kulhoon kastikkeen ainekset ja sekoita. Sekoita isossa kulhossa perunat, punasipulit, avokadot ja kastike varovasti nostellen. Ripottele päälle silputtua ruohosipulia.

Tämä jää kyllä pysyvästi meidän kesäruokakavalkaadiin – ja tietenkin juhannuspöytään! Huomenna meille on tulossa viisihenkinen lapsiperhe kylään, ja luulen ettei tästä satsista jää huomiselle mitään jäljelle. Täytyy siis kipaista kaupasta muutama kilo vielä uusia perunoita.






Kesäisiä herkkuhetkiä!

Ei kommentteja

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *