Kodin päivitys kesään

Nyt kun ollaan saatu nauttia yhdestä lisäkesäkuukaudesta, on kaikki jäänyt sisätiloissa vähän levälleen. Ei ole varmaan mikään kovin harvinainen ilmiö? Villakoirat juoksee nurkissa, pyykkejä ei ehdi viikata kaappiin kun ne napataan suoraan kuivaustelineestä käyttöön ja joka puolella vallitsee pieni sekasorto. Mutta olen ajatellut, että ehtiihän sitä myöhemmin. Tätä kesää ollaan odoteltu jo pari vuotta, kun viime kesä oli kylmä ja sateinen (thank god, olis ollut vielä tukalampaa raskausmahan kanssa), joten otetaan siitä kaikki ilo irti.

Tässä kun on ollut muutamia tuulisempia päiviä, olen puuhannut kotia kesäkuntoon (hyvin verkkaiseen tahtiin, Lilja on oppinut peruuttamaan lattialla ja on jatkuvasti jumissa jossain kaapin/pinnasängyn alla, voi muru.) Avasin ikkunat apposen auki ja annoin raikkaan ilman virrata sisään. Tartuin imurinvarteen, laitoin pyykinpesukoneen pyörimään ja pyyhin ties kuinka monen kuukauden pölyt. 

Vaikka tavallaan tykkään ajatuksesta, että kodintekstiilit olisi ajattomat ja ympärivuotiset, on pakko kuitenkin myöntää että kesällä kaipaan raikkaampaa ilmettä. Syksyn tullen lämpimät sävyt ja materiaalit tekee kodista kodin, mutta kesään sopii kevyemmät värit ja materiaalit. Heitin lampaantaljat ja villaviltit kaappiin odottamaan syksyä, vaihdoin tyynynpäälliset kesäisempiin ja villamatot puuvillaisiin, keräsin luonnonkukkia kimpuksi sohvapöydälle ja makuuhuoneeseen. Syreenien tuoksussa on ihana mennä nukkumaan.Olen saanut myös ihmeellisen vimman toteuttaa pitkään odottaneita diy-projekteja, ja yksi niistä oli Ikeasta ostetun puulaatikon maalaaminen. Puu oli ihan käsittelemätön, ja mielessä on ollut pitkään että haluan tehdä sille jotakin. Päädyin maalaamaan laatikon tummanruskealla petsilakalla ja tykkään lopputuloksesta kovasti. Laatikko on majaillut yleensä kotona olkkarin lattialla (A on sitä mieltä että sohvalla on liikaa tyynyjä ja olen varastoinut osan tyynyistä laatikkoon. Jos multa kysytään, tyynyjä ei voi olla liikaa..), mutta nyt luulen että se saa ainakin kesän toimia kukkaruukkujen säilytyspaikkana.

Toinen odottamassa ollut projekti oli tyynynpäällisen ompeleminen jämäpellavakankaasta. Tein ihan tavallisen kirjekuorimallisen tyynyliinan 40 x 60 -kokoiseen tyynyyn, lisäsin päihin vain nuo solmittavat narut koristeeksi. Seuraavaksi olisi mielessä takapihan pöytään uusi pöytälevy lankuista. Muuton jälkeen pöytä varmaan jatkaa elämäänsä ruokapöytänä, joten ajatuksena olisi tehdä hieman isompi pöytä kuin mitä meillä nyt on keittiössä. Nykyinen pöytä on vaan auttamattomasti liian pieni, polvet kolisee toisiinsa eikä pöydälle mahdu juuri mitään. Lankkuprojekti saa kyllä hetken odottaa, ellei mun pikkuruisen kesäauton takakontti muutu taikaiskusta Maija Poppasen laukuksi, sillä sinne ei kyllä mahdu mitkään parimetriset lankun pätkät!


Vaikka kesäksi on tiedossa vaikka mitä reissua lähes joka viikolle, ja kotona tulee oltua aika vähän, on silti ihana palata siistiin ja puhtaaseen kotiin. 

Ps. Onko siellä muita tyynyhamstereita?


kesäiset tyynynpäälliset


Sininen tyynynpäällinen / Indiska
Valkoinen pellavatyynynpäällinen / Finlayson
Beige pellavatyynynpäällinen / H&M Home

boho kukkakimppu

tuoksukynttilaikea hemnes kaappi

olohuoneen kaappiKesäistä viikonloppua kaikille! :)


2 kommenttia

  1. Katsotaan jos kommentti tulisi läpi - ihania kuvia taas 8D

    VastaaPoista
  2. Juu tervetuloa sisustamaan munkin kämppä sit syksyllä 😌Ja vitsi mäkin haluisin tollasen kaapin!!

    VastaaPoista