Lilja 7 kk

Meidän pieni tättähäärä täytti tänään 7 kuukautta!

Niin hienoa ja olen hurjan ylpeä, mutta samalla riipaisee, kun tajuaa miten nopeasti aika kuluu. Toistan itseäni, mutta äitiys on yhtä ristiriitaisten ajatusten sekamelskaa. Toisaalta sydän pakahtuu, kun näkee oman vauvan oppivan uusia taitoja ja kehittyvän, toisaalta itkettää kun tajuaa ettei vauva enää kohta ole vauva, että 1-vuotis syntymäpäivään on enää 5 kk. Ja päiväkodin aloitukseen 3 kk!

Jostain syystä jäi 6 kk -päivitys välistä, mutta ehkä se ei ole niin justiinsa.Lilja 7 kuukautta

osaa:

- Ryömiä taaksepäin kuin pieni peruuttava rapu. Osaa pyöriä paikallaan ympäri ja vaihtaa menosuuntaa, mutta menosuunta on Liljan suureksi harmiksi pelkästään taaksepäin :'D

- Sanoa äitä. Eilen istuttiin A:n kanssa sohvalla ja Lilja oli olohuoneen lattialla kaivelemassa lelukoriaan. Tuli väsy, ja L kierähti selälleen lattialle, tuijotti meitä miettiväisenä otsa kurtussa ja sanoi "äitä. Äitä! ÄITTÄ!" Kannustin ja vastasin "Joo-o, äiti!", johon Lilja väläytti hymyn ja sanoi määrätietoisesti "Äitä." Kyllä siinä taisi molemmat vanhemmat herkistyä..

- Nukahtaa itsekseen. On osannut jo pitkään, mikä helpottaa arkea huomattavasti, kun ei tarvitse hytkyttää, heijata, laulaa tms. Kun L hieroo silmiä ja vaikuttaa selvästi väsyneeltä, ei tarvitse kuin laskea pinnasänkyyn ja hetken päästä tulee hiljaista.

- Istua itse. Sivuheijasteet on nyt tulleet, ja istuminen on muutenkin varmempaa. Jos meinaa kaatua, Lilja sulavasti siirtyy ryömimisasentoon ja jatkaa puuhailuaan sen kummempia miettimättä. Vielä ei osaa nostaa itse itseään istuvaan asentoon.

- Seistä hetken tukea vasten! Nostin eilen tytsyn sohvaa vasten, ja hän alkoi läiskiä sohvaa innoissaan eikä tainnut itse edes huomata että seisoo ilman äidin apua. Kurkkasi vaan olan yli kun ihmetteli mitä mä siinä hihkun niin kovasti hänen takanaan. Hetken mietittyään Lilja itsekin tajusi mitä on meneillään ja näytti hyvin tyytyväiseltä itseensä.

- Nousta konttausasentoon. Liljalla oli eilen aikamoinen kehityspäivä, sopivasti päivää ennen kuin täyttää 7 kk. Äitän ja seisomisharjoitusten lisäksi Lilja kekkasi illalla miten noustaan konttausasentoon. Eteenpäin ei vielä osaa mennä (se olisi jo ihan liikaa äidille), mutta siinä hän kikatti riemuissaan ja hytkytti itseään hauskasti edestakaisin, vaikea selittää. :D


inhoaa:


- banaania sellaisenaan

- lusikalla syöttämistä

- pukemista

pelkää:


- niistämisestä lähtevää ääntä

- eläinäänikirjan lehmän ammuntaa (sellainen maatilan eläimet -kirja, josta voi kuunnella eri eläinten ääniä) 

- blenderin hurinaa ja muita kovia äkkinäisiä ääniä

- Että hänet on unohdettu ja jätetty yksin ikuisiksi ajoiksi, kun äiti käy vaan nopeasti vessassa / toisessa huoneessa hakemassa jotakin / poistuu hetkeksi näköpiiristä ( = kyllä, eroahdistuskausi on meneillään.)rakastaa:


- lattialla möngertämistä ja esineiden tutkailua

- hassuja ääniä

- Pupu Tupuna -äänikirjoja

- kikattelua, kiljumista, nauramista ja kaikenlaista mölinää

- Kaikkea veteen liittyvää: kylpyjä, vauvauintia, vesileikkejä omassa pikkuammeessaan, saunassa käymistä (alalauteilla.) 

- Rainbow:n luomu mansikka-banaani-päärynä smoothieta

- vauvan porkkanaraaste-kaurapuurolättyjä

- sormiruokailua

- leikkejä iskän kanssa

- laulamista, loruleikkejä ja musiikkia

- Olla sylissä, painautua tiukasti kaulan alle halaukseen, rutistella äidin naamaa, vetää hiuksista, jutustella ja pussailla.

- Nukkua äidin vieressä, tai viimeistään aamulla tulla köllöttelemään ja jokeltemaan äidin ja iskän väliin.Vauva-arki on edelleen tosi ihanaa, ja meidän Lilja-Liljander on kyllä ihan paras vauva. Iloinen, sosiaalinen ja hymyileväinen pikku tyyppi <3 Jännittävää nähdä, mitä kaikkea on taas opittu seuraavaan kuukausipäivitykseen mennessä!  

1 kommentti