Maailman paras suklaakakku

Hyvää kesäkuun ensimmäistä!

Täällä on puhelin pirissyt taukoamatta, ja tuntuu että suuri osa eilisestä meni aikatauluja sumpliessa ja vääntäessä. Jatkuvan muuttamisen plussa ja varjopuoli samaan aikaan; on paljon ystäviä monessa eri kaupungissa, mutta näkeminen on välillä hankalaa kun pitää ottaa maantieteellinen sijainti sekä monen eri ihmisen kalenterit huomioon. Muutama juttu on vielä epäselvää, mutta nyt kalenteri pursuaa kivoista kesäsuunnitelmista ja mahanpohjassa on sellainen hykerryttävän kutkuttava tunne – tästä tulee hyvä kesä. 


helppo suklaakakku

Kesäkuun kunniaksi päätin eilen leipoa rehellisen ja konstailemattoman suklaakakun. Tuli vain sellainen olo, että nyt ei mieleni halaja vihersmoothieta vaan ihan kunnon suklaakakkua. Olen sitä mieltä, että vihersmoothieiden ja suklaan välillä tulee säilyttää optimaalinen tasapaino. Jos tasapaino järkkyy, suuntaan tai toiseen, seuraukset voivat olla merkittävät. 

Ohjeen olin tallentanut pinterestin leivontakansioon, ja se oli otsikoitu vaatimattomasti "maailman paras ja helpoin suklaakakku." Ja ihan ansaittu otsikko olikin, koska sitä kakku oli: maailman paras ja helpoin. Jos siis suklaahammasta kolottaa etkä jaksa kauaa väkrätä keittiössä, tämä ohje on sulle.

Ainekset olivat niinkin yksinkertaiset, etten tarvinnut kaupasta mitään muuta kuin mansikoita, ja kotimatkalla nappasin muutaman syreenin oksan koristeeksi. Tiesithän, että syreenin kukkia voi myös syödä?

Ohje on suoraan ihanasta Leivo mun kaa -blogista, ainoa muutos oli se, että korvasin tavallisen maidon kaura-mantelimaidolla. Lisäksi mun irtopohjavuoka oli hieman isompi kuin alkuperäisessä ohjeessa käytetty, mutta tuli kakusta hyvä näinkin.

Nopeaa, helppoa, yksinkertaista, suklaista ja just sopivan mehevää. Tätä tehdään meillä toistekin!

Maailman paras ja helpoin suklaakakku


Pohja
100 g voita
1,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa (tai kaura-mantelimaitoa)

Kostutus
0,5-1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

Suklaakuorrute
100 g voita
0,5 dl kaakaojauhetta
1-1,5 dl tomusokeria
2-3 rkl maitoa

halkaisijaltaan 15-18 cm irtopohjavuoka (käytin 18 cm)
+ koristeluun mansikoita ja syreenin kukkia

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja korppujauhota reunat kevyesti. 

Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja sokerit, lisää kananmunat yksi kerrallaan, vatkaa hyvin välissä.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vähitellen vuorotellen maidon kanssa.

Paista uunin keskitasolla 50-60 minuuttia uunin tehosta riippuen. Pohja on valmis kun puutikkuun ei jää taikinaa.

Anna pohjan jäähtyä, kumoa pöydälle ja leikkaa kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta pohjat hyvin.

Yhdistä kuorruteainekset kulhossa, sivele puolet kakun väliin ja puolet päälle. Koristele mansikoilla ja syreenin kukilla.




Ei kommentteja

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *