Pintakuiva sekaiho & imetysakne

*Postaus sisältää kaupallisia linkkejä.


Kuulutko niihin onnekkaisiin, joilla on aina kuulas, tasainen , normaali iho? Ole onnellinen jos kuulut! Mä en harmikseni kuulu, vaan mulla on pintakuiva sekaiho, joka kuivuu, kutisee, kiristää, hilseilee, punoittaa, rasvoittuu, näyttää samealta ja elottomalta – siis kaikkea maan ja taivaan väliltä. Tekis mieli välillä sanoa iholle chill out! kun mikään ei ole hyvä ja jatkuvasti on joku tilanne päällä. Talvi on erityisen hankalaa aikaa, kun ilma on kuivaa ja kylmää, ja etenkin pakkanen saa ihon aivan sekaisin. Kesä ja aurinko yleensä auttavat vähän, mutta tänä kesänä iho on ilmeisesti imetyksen takia vain villiintynyt entisestään. Kamppailu ongelmaihon kanssa näin kolmenkympin korvilla alkaa jo vähän kyllästyttää. 

Imetys ja hormonimyllerrys


Ennen raskautta löysin jonkun tasapainon ihon kanssa, ja raskaana ollessa iho vasta hyvin voikin. Kuulin jatkuvasti miten hehkuvalta näytän, ja täytyy myöntää että omaankin silmään iho (ja hiukset) näytti oikein terveeltä ja hyvinvoivalta. Mutta voi elämä mihin kuntoon iho meni raskauden jälkeen! Aluksi pistin sen raskauden jälkeisen hormonimyllerryksen piikkiin, mutta kun oireilu vain jatkui, totesin että aha, imetysakne. Imetys on ihana asia, imetysakne ei. Iho on jatkuvasti leukapielissä ja kaulassa tulehtunut, kiristää ja kutittaa. Kun yksi näppylä lähtee, tulee viisi lisää. Argh!

Olen näiden (lähes) 28 vuoden aikana tullut siihen tulokseen, että jonkin verran ihon kuntoon vaikuttaa se, miten itseään ravitsee sisältä päin. Riittävä vedenjuonti, monipuolinen ruokavalio ja hyvät rasvat tekee iholle hyvää, unohtamatta säännöllistä liikuntaa, lepoa ja unta. Nyt en vain ole huomannut niin minkäänlaista eroa, söin sitten parsakaalia tai kakkupalan, liikuin tai en, juon vettä tai en. No juu, nukkuminen on ollut tähän asti aika epäsäännöllistä, mutta pari viime viikkoa olen saanut nukkuakin vähän paremmin. Olen asennoitunut nyt niin, ettei tähän kai auta muu kuin aika, eikä kyse nyt kuitenkaan ole mistään sen vakavammasta asiasta. En nyt aamusta iltaan ole tarkkailemassa ihoni kuntoa peilistä, mutta harmittaa ja ärsyttää se silti. 


Apu luonnonkosmetiikasta


Mua on aina hieman ihmetyttänyt kosmetiikka-mainokset, joissa joku julkkis pesee jo valmiiksi täydellisen kuulaan ihonsa tuotteella, joka on suunnattu ongelmaiselle sekaiholle. Kun olen itse kokeillut ko. tuotetta, ei ole tapahtunut yhtään mitään. Pitkään on tuntunut siltä, että kaikki sekaiholle tarkoitetut tuotteet on vain yhtä isoa huijausta, ja ettei tälle iholle vain ole mitään tehtävissä. Jossain vaiheessa luovutin ihan tyystin, ja totesin että ehkä iho rauhoittuu sitten iän myötä (täytin kesäkuussa 28, ei ole vieläkään rauhoittunut.)

Käänteentekevä hetki mun ihonhoidossa kuitenkin oli, kun tutustuin ensimmäistä kertaa luonnonkosmetiikkaan. Aloitin Nuxesta, jonka tuotteissa on kyllä käytetty luonnonmukaisia raaka-aineita, mutta joka ei ole luonnonkosmetiikkaa. Seuraavaksi siirryin Mádaran tuotteisiin, ja ihastuin. Ensimmäistä kertaa elämässäni  jostain yksittäisestä tuotteesta oli selvästi hyötyä! Kyseessä oli siis tämä Mádaran AHA-hedelmähappokuorinta. Aluksi säikähdin, kun iho punoitti aika paljon kuorinnan jälkeen, mutta punoituksen laskettua olin myyty. Iho oli todella paljon paremman näköinen; oikeasti puhtaampi, kirkkaampi ja kuulaampi. En tiedä onko mun iho sitten herkkä kaikille ns. tavallisen kosmetiikan lisäaineille vai mitä, mutta joka tapauksessa ainakin Mádara sopii mulle paremmin kuin yksikään muu merkki mitä olen aikaisemmin kokeillut.

Pian ostin kokeiluun myös tämän syväpuhdistavan mutanaamion, joka sekin oli todella hyvä tuote. Mutanaamio ei voittanut hedelmähappokuorintaa, mutta oikein hyvä oli sekin. Käytin näitä vuorotellen, ja tuntui että olin vihdoin löytänyt apua mun oikukkaalle iholle. Näistä innostuneena hankin vielä kosteuttavan SOS-seerumin, joka osoittautui etenkin kesällä ihan loistotuotteeksi. Talvella iho kaipaa jotain tuhdimpaa ja öljypitoisempaa. Olisiko mulla menossa nyt toiset vai kolmannet kuorintapurtilot, jotka olen käyttänyt lähes loppuun. Kuvista puuttuu nyt hedelmähappokuorinta, sillä se yllättäen loppui taas ensimmäisenä. Seuraavat on siis pistettävä tilaukseen mitä pikimmiten. Tai sitten heittäydyn villiksi ja kokeilen tätä hiilinaamiota. Seerumikin vetelee nyt viimeisiään, mutta syksyksi ajattelin kokeilla tosiaan jotain hieman tuhdimpaa tuotetta, ehkä tätä kirkastavaa kasvoöljyä. 

Tulipa nyt Mádaran ylistyspostaus, mutta kun nämä oikeasti toimii. ♡ Linkit ovat kaupallisia linkkejä, mutta olen itse kyllä ilomielin käyttänyt rahaa näihin tuotteisiin. Kerrankin ei ole tarvinnut pettyä kun taas on kokeillut jotain uutta tuotetta, joka ei sitten toimikaan. Jos sulla on siis myös samanlainen ongelmaiho kuin mulla, voin lämpimästi suositella Mádaraa. Olen avoin kokeilemaan myös muitakin merkkejä, saa siis ilmiantaa omat luottotuotteet. Instagramin puolella avauduinkin jo tästä, ja sielläkin kehuttiin mm. Mádaran CC-voidetta, aloe veraa vaikuttavana aineena, La Roche Posayta ja apteekin Aco-tuotteita. 

Onko siellä muita kohtalontovereita, joilla on ongelmaiho / kärsitkö imetysaknesta?Ei kommentteja