Retki Reipin kotieläinpihalle

 Huh! Sen vaan sanon, että muuttaminen alle vuoden ikäisen, konttaavan, seisomis- ja kävelyharjoituksia tekevän lapsen kanssa on hieman haastavaa. Koko viikko ollaan purettu pahvilaatikoita, laitettu tavaroita paikoilleen ja porattu kaappeja seinään hullunkiilto silmissä. Olen imuroinut tällä viikolla valehtelematta varmaan sata kertaa, kun koko ajan lattialle ilmestyy jostain pahvilaatikon pohjasta hiekkaa, teipin paloja ja muuta muuttoroskaa, jotka eksyvät silmänräpäyksessä tuon yhdeksänkuisen suuhun. Lisäksi Liljalle on tullut alhaalle yksi hammas, tai ainakin hammas on tullut sen verran ikenestä läpi että se tuntuu sormea vasten, vaikkei vielä sen kummemmin näykään. 

Sanotaanko näin, että muuttaminen + uusi ympäristö + stressaantuneet vanhemmat ja hampaita tekevä vauva on lievästi sanottuna hankala yhtälö! 😀 Täällä on ollut hermo kireällä vähän kaikilla.

 Ajateltiin, että viikkoja kestäneen muuttohärdellin päätteksi pieni tauko olisi ihan paikallaan, ja päätettiin tehdä jotain kivaa koko perheen kesken. Syötiin rauhassa kunnon aamupala ja lähdettiin pienelle retkelle läheiselle Reipin tilalleTila sijaitsee Tampereen lähikunnassa Pirkkalassa, ja meiltä ajoi sinne noin vartissa. Tilalla on kioski ja pihakahvila, josta saa ostettua pientä syötävää ja juotavaa. Tilalla oli myös pieni museo ja ihastuttava kotieläinpiha. Lilja on viime aikoina osoittanut kiinnostuksen merkkejä eläimiä ja muita lapsia kohtaan, joten kotieläinpihalla käynti kuulosti kivalta yhteiseltä tekemiseltä. 😊


 Tuuli niin että tukka lähti päästä – mutta mitäs tuosta.


Käytiin ihmettelemässä pupua, kanoja ja kukkoa, sikaa, aaseja, heppoja ja ponia. Erityisesti kanoista Lilja tuntui tykkäävän, ne kun kotkottivat takaisin kun niille jutteli. Poninkin kyytiin Lilja pääsi - ja taisi olla tämän päivän nuorin ratsastaja. Kypärä hädintuskin pysyi päässä, mutta oli aika suloinen näky kun Lilja iskän avustamana kapusi ponin selkään. ♡


Ainoa miinus muuten niin kivalla retkellä oli joka paikassa pörräävät ampiaiset! Oli ihme ettei ampiainen pistänyt meistä ketään. Yksikin poikkeuksellisen röyhkeä yksilö livahti Liljan rattaisiin hyönteisverhon alta, ja paniikissa revin verhon (ja ampiaisen) pois rattaista. Autuaan tietämättämme ampiaisinvaasiosta ostettiin kioskista lätyt hillolla ja jäätelöllä, mikä sai aikaan sellaisen hyökkäyksen että oksat pois. Lopulta paettiin navettaan lättyinemme, kun ulkona syömisestä ei yksinkertaisesti tullut mitään. 

Ampiaisia lukuunottamatta, meillä oli oikein hauska päiväretki. ♡  Tamperelaiset huom! Kotieläinpiha viettää kesäkauden päättäjäisiä nyt viikonloppuna, eli huomenna sunnuntaina on viimeinen päivä kun tila on auki (klo 11-17.) 


Ei kommentteja