Virkattu mekko vauvalle

*Postaus sisältää kaupallisia linkkejä.

Käsityöteemalla pitkästä aikaa!

Onko siellä muita, joilla on aina enemmän käsityöprojekteja jonossa kuin ehtisi yhden ihmiselämän aikana toteuttaa? Mulla on aina vähintään kolme eri projektia samaan aikaan kesken, ja vaihtelen niitä sitten fiiliksen mukaan. Vaikka heinäkuussa oli aivan järjetön helle, ja olisi tehnyt mieli asua järvessä, sen sijaan minä, Essi Maria, neuloin villasukkia. Ihastuin niin palavasti Novitan Isoveli-lankaan, että siitä oli pakko päästä tekemään jotain, heti. No, ainakin on ihanan paksut ja lämpimät palmikkovillasukat odottamassa kylmempiä kelejä. Tällä hetkellä puikoilla on valmistumassa vuorostaan miehelle oranssinpunaiset villasukat. Se on muuten jännä, miten heti heinäkuun vaihtuessa elokuuksi kaikki punaisen ja ruskean eri sävyt alkaa näyttää tosi houkuttelevalta. Pidän elokuusta; kun ei tunnu enää kesältä, muttei ole vielä oikein syksykään – se on jotain siltä väliltä. Elokuussa on takuulla oma tunnelmansa.

Villasukkaprojektin jälkeen olin närkästynyt itselleni – miksi ihmeessä pitää keskellä helleaaltoa tarttua sukkapuikkoihin ja paksuun villalankaan? Tästä viisastuneena päätin tehdä jotain kevyttä, kesäistä ja söpöä Liljalle. Löysin youtubesta simppelin ohjeen virkattuun vauvan mekkoon, ja päätin kokeilla.

Tästä tuli aivan ihana! Mies on mainostanut kaikille, että Essi on muuten ihan itse tehnyt tämän mekon!, mikä on aika hellyttävää. Mekkoon meni vajaa kolme kerää valkoista Novitan Cotton Softia (50g/kerä) ja käytin 3,5 mm virkkuukoukkua. Koska käytin ohuempaa lankaa ja koukkua kuin videolla, lisäsin silmukoita jotta mekosta tulisi oikean kokoinen. Helman alaosasta tein myös leveämmän kuin mitä ohjeessa oli, eli lisäsin pylväitä viimeisiin kerroksiin.Alkuperäinen ohje: Wooly Wonders Crochet

Ei kommentteja