Arjen sankarit -blogihaaste


Mun piti tänään kirjoitella ihan muusta, mutta ihana Sara Karhusola-blogista haastoi mut vastaamaan Arjen sankarit -blogihaasteeseen – kiitos! On ilo olla arjen sankari muille, ja tartun haasteeseen oikein mielelläni. Arjen sankari nimittäin kuulostaa just multa! Käy lukemassa vaikka edellinen postaus, siellä sitä arjen sankaruutta löytyy taas kerrakseen. :D

Sara on osuvasti kuvaillut arjen sankaria blogissaan näin:

"Tämän haasteen tarkoituksena on löytää keskuudestamme arjen sankareita, jotka rehellisesti jakavat elämänsä ilot ja surut sekä päivästä toiseen saavat arjen toimimaan. Eikä arjen sankaruus tarkoita missään nimessä sitä, että vanhemman tulisi olla täydellinen, koska eihän sellaista vanhempaa olekaan. Arjen sankari voi olla isä tai äiti, joka osaa vinkeillään auttaa muita samassa elämäntilanteessa olevia ja näin helpottaa omaa tai muiden arkea."

Niinpä, täydellistä vanhempaa ei olekaan. Sen kun vaikka länttäisi post it -lapulla jääkaapinoveen, vessanpeiliin ja yöpöydän reunaan. Täydellistä mitään ei ole olemassakaan, joten miten vanhempana voisi sitä olla? Muistuttelen kyllä sujuvasti muille vanhemmille, että olkaa lempeitä itsellenne ja että se on ihan okei jos ei jaksa tehdä soseita itse, mutta sitten kun itsellä on heikko hetki, sitä astuu hirveän helposti siihen olen huono äiti -ansaan. Apua! Mä olen vain ihminen, ja munkin voimat, aika ja jaksaminen on rajallista. Yleisesti ottaen meidän vauva-arki on ollut tosi ihanaa, mutta valehtelisin jos väittäisin, ettenkö mäkin olisi joskus itkenyt ihan vain väsymystä ja turhautumista. Niinä hetkinä olo voi olla tosi epäonnistunut ja surkea, mutta siihen auttaa kun puhuu asioista ja pyytää vain apua. Sanoo ääneen, että nyt mä tarvitsen pienen hengähdystauon. Eikä siinä ole mitään omituista tai kummallista. Hetken päästä olo on jo ihan erilainen, sellainen, että kyllä tämä tästä. Lisäksi mulle kultaakin kalliimpaa vauva-arjen myllerryksessä on ollut muiden vanhempien vertaistuki. On siis ihan mahtavaa, jos voin kirjoituksillani antaa vertaistukea tai olla inspiraationa muille vanhemmille!

Ollaan Liljan kanssa oltu viime aikoina kipeitä ja yöt köhitty ja tuhistu siihen malliin, että siirryttiin sohvalle nukkumaan (meillä on iso vuodesohva.) Eilen Lilja oli jo nukahtanut, ja mä linnoittauduin tuoleineni Liljan huoneeseen syömään iltapalaa ja kutomaan, heh. Tänä aamuna Lilja ihmetteli huoneensa uusinta mööbeliä.


Keitä perheeseesi kuuluu

Meidän pieneen perheeseen kuuluu minun lisäkseni mieheni ja tyttäremme Lilja, alle viikon päästä 11 kk!

Miten kuvailisit arkeasi juuri nyt

Meidän arki on välillä tosi hektistä ja pelkkää suorittamista, mutta väliin mahtuu niitä rauhallisia yhteisiä hetkiäkin. Mä aloitin just opiskelun yliopistossa, ja vaikka yliopisto-opiskelu aika vapaata onkin, niin kyllä se työtä vaatii. Lilja aloitti samaan syssyyn päiväkodin, jossa käy noin kolmena päivänä viikossa. Kaiken kukkuraksi sain uuden osa-aikaisen työn, joka alkaa itseasiassa ensi viikolla kahden viikon intensiivisellä perehdytyksellä, jolloin Lilja joutuu siis myös olemaan joka päivä päiväkodissa. Ei se uusi työ, mutta toi Lilja mua huolettaa! Onneksi perehdytyksen jälkeen työpäiviä pitäisi olla vain 1-2 viikossa. Mies viimeistelee insinöörintutkintoaan ja tekee samalla lähes täyspäiväisesti oman alansa töitä. On siis sanomattakin selvää, että arki on aika taiteilua ja tasapainoilua, kun otetaan kuvioon vielä mukaan bloginkin pitäminen, huh! Mutta silti, tykkään meidän elämästä ja arjesta, vaikka välillä onkin aika kaoottista.

Parhaat vinkit kiireen taltuttamiseen

Mua vähän naurattaa vastata tähän, sillä mä oon just se äiti joka juoksee tuolla lastenrattaiden kanssa bussiin tukka märkänä ja paita väärinpäin (tositarina.) Ei tätä onneksi joka viikko tapahdu, mutta kyllä musta silti tuntuu että tarvitsisin usein enemmän tunteja päivään. Mun vinkit kiireen taltuttamiseen on priorisointi, kalenteri ja rento asenne. Kiireisessä arjessa on pakko priorisoida ne tärkeimmät asiat, ja mulle ehdottoman tärkeitä on Liljan pärjääminen päiväkodissa ja yleisesti koko perheen hyvinvointi. Siinäpä ne, se on tosi yksinkertaista. Jos meinaan ahdistua jostakin, ajattelen asiaa aina siitä näkökulmasta, että onko tämä oikeasti niin tärkeää että kannattaa stressaantua. Vastaus on oikeastaan aina ei, ja se tekee priorisoinnista aika helppoa. Teen kalenteriin aika tarkan suunnitelman siitä, missä pitää olla milloinkin ja mitä pitää tehdä mihinkin päivään mennessä. Jos jokin asia ei mene niin kuin on suunnitellut, pitää vain suhtautua rennosti. Ja taas palataan siihen, mikä on tärkeää, eli meidän perheen hyvinvointi. 

3 perheen arkiruokasuosikkia

Varmaankin joku nopea pasta, esim. tonnikala-feta-kirsikkatomaattipasta. Aika usein meillä syödään myös kanakastiketta ja riisiä, uunikasvikset ja lihapullat on myös yksi varma suosikki. 

Voiko parisuhde kukoistaa myös lapsiperhearjessa

Voi! Pitkä parisuhde vaatii sitoutumista ja yksinkertaisesti sen päätöksen, että ollaan yhdessä. Aina tulee vaikeita hetkiä, niin myös meillekin. Mutta ne hetket on ohimeneviä, ja niitä seuraa aina jotain upeaa ja hyvää. Tietysti vauva-arki on verottanut meidän yhteistä aikaa ja kaikkea sitä, mitä ennen tykättiin tehdä yhdessä. Tehdään me nytkin, mutta kyllä sitä kieltämättä kaipaisi enemmän sitä kahdenkeskistä aikaa. Meidän parisuhde kukoistaa, kun pidetään huoli siitä, että välillä on aikaa keskustella ja olla vain toisen kainalossa. Pienet teot arjessa piristää kummasti, esim. joku kiva viesti kahvikupin kyljessä aamulla kun toinen on jo lähtenyt töihin. Olettaisin, että meillä menee ihan hyvin, kun edelleenkin jaksetaan säännöllisesti suunnitella meidän häitä, joita vietetään ensi kesänä ♡

Mistä saat energiaa arkeen

Liljan ja miehen kanssa hassuttelu, ystävät, kahvi, herkuttelu, lenkkeily, käsityöt, valokuvaaminen, blogin kirjoittaminen ja muut omat jutut. Hyvät yöunet<3

Mitä teet, jos arki tuntuu kaatuvan päälle

Karsin turhat asiat kalenterista pois ja teen jotain kivaa. Näitä hetkiä tulee tosi harvoin, koska olen opetellut elämään elämää niin, että nautin sekä arjesta että viikonlopuista ja vapaista. Mutta jos sellainen hetki tulee, että seinät kaatuu päälle, sukellan sohvannurkkaan salmiakkipussin kanssa ja katson jotain hömppää. Tosin sitä hömppää katson kyllä muutenkin, viimeisimpänä Ensitreffit alttarilla.. 

Paras kasvatusvinkkisi

En ehkä ole paras henkilö vastaamaan vielä tähän, koska mitään suurempia kasvatuksellisia haasteita ei ole vielä alle vuoden ikäisen vauvan kanssa ollut. Tässä vaiheessa voisin sanoa, että ole lapselle rauhallinen, johdonmukainen ja lempeä. Vaikka itsellä menisi hermo, koita pysyä rauhallisena, koska hermostuminen vain tarttuu lapseen. Ja tähän heti perään pitää todeta, että kyllä mulla joskus menee hermo ja ärähdän! En ole ylpeä itsestäni jos näin tapahtuu, mutta pääsääntöisesti mulla on todella pitkä pinna Liljan kanssa, ja huomaan että se myös rauhoittaa lasta kun itse pysyy rauhallisena. Luulen että tästä on hyötyä tulevaisuudessakin, joten uhmaikää odotellessa!

Parasta arjessa just nyt

Perheen kesken vietetyt yhteiset hetket iltaisin ja viikonloppuisin. Kun kaikki kontataan lattialla peräkanaa ja Lilja nauraa niin makeasti ettei meinaa pysyä perässä! Ihmettelee varmaan että mitä ihmettä äiti ja iskä tekee. Pimenevät syysillat, kun sade hakkaa ikkunoihin ja tuuli ulisee, mutta olkkarissa palavat kynttilät, istun rottinkituolissa kutomassa, Lilja leikkii lattialla ja mies katsoo jotain trumpfakenews -videota Youtubesta :D Okei, idylliä ehkä vähän rikkoo toi Trump, mutta pääasia että ollaan kaikki yhdessä, touhuten omia juttujamme. Ja seuraavaksi taas kontataan yhdessä koko perhe.

Kenet haluat haastaa Arjen sankarit -blogihaasteeseen


Maria, Laura ja Sanna, teidät on haastettu! Vastatkaa haastekysymyksiin ja haastakaa sen jälkeen kolme muuta bloggaajaa mukaan 😊

Tänään tämä arjen sankari lähti kauppaan autolla vain siksi, että saisin Liljan nukahtamaan päiväunille. Onnistui! Miinuspuolena tämä ratkaisu rokotti lompakkoa, kun löysin juuri sellaisen tekonahkahameen, jota olen etsiskellyt varmaan pari vuotta! Päiväunet, check, tekonahkahame, check. Check check.
Ei kommentteja