Ensimmäinen kokonaan nukuttu yöNiin kuin otsikkokin sen jo kertoo, meillä nukuttiin viime yönä ensimmäistä kertaa koko yö putkeen ilman yhtä ainoatakaan herätystä! Täällä on erittäin hyvin levännyt ja onnellinen äiti!

Meillä päiväkoti- ja koulupäivät on ma-ke, ja loppuviikko ollaan aina kotosalla. Tai ainakin toistaiseksi näin, sain nimittäin toissapäivänä kuulla, että sain aiemmin hakemani työn! 😊 Työ on tietenkin osa-aikaista, mutta luultavasti teen ainakin yhden työpäivän arkena ja toisen viikonloppuna. Katsotaan teenkö jatkossa yhden koulupäivän kotoa käsin, siis katson luennon läppäriltä enkä vie tyttöä päiväkotiin. Yritän minimoida hoidossaoloajan, koska Lilja on vielä niin pieni.  Työn aloitus jännittää – työ on jotain ihan muuta mitä olen aiemmin tehnyt, mutta palkka on parempi, työpaikka on koulun ja kodin välissä, eikä työ ole fyysisesti rankkaa (ehkä sitten henkisesti, heh.)Joka tapauksessa, eilen vietettiin Liljan kanssa tyttöjen kesken kotipäivää; katsottiin Muumeja, kuunneltiin musiikkia, soitin kitaraa ja Lilja "tanssi" = hytkytti pikkupeppuaan vieressä, syötiin yhdessä ja lopuksi Lilja nukkui neljän (!!) tunnin päikkärit. Ajattelin ettei yöunista tule mitään tuollaisten megapäikkäreiden jälkeen, mutta jotenkin oli päässyt unohtumaan se tosiasia, että ainakin meidän lapseen pätee sääntö mitä paremmin nukkuu päivällä, sitä paremmin yöllä. Käytiin vielä alkuillasta koko perhe yhdessä ruokakaupassa, ja Lilja pääsi ensimmäistä kertaa sellaisen kärry-auto-systeemin kyytiin, ja voi sitä kikatuksen määrää! Kauppareissuista tuli paljon hauskempia kertaheitolla. Kaupassakäynnin jälkeen tyttö simahti välittömästi, heräsi yhdeksältä kerran syömään, jonka jälkeen nostin hänet sänkyyn nukkumaan. Normaalisti tämä olisi herättänyt suurta vastustusta, mutta nyt tyyppi vain käänsi kylkeä ja kävi nukkumaan.

Ja heräsi seuraavan kerran 7:30!

Tyttö nukkui siis noin 10,5 tuntia, aivan käsittämätöntä. Oikein pysähdyin miettimään aamulla, että enkö muka kertaakaan herännyt yöllä?? Suorastaan hyppelin tytön huoneeseen ja vastassa oli iloisesti hymyilevä pikku Lilja. Varmaan teki hänellekin hyvää nukkua kunnolla ensimmäistä kertaa - ööh, ikinä? 😀 En tiedä johtuiko muutos siitä, että vietettiin eilen kiva päivä, vai hyvistä päiväunista vai vaan jostain vauvan kehitysvaiheista, mutta pääasia että nukuttiin! Unikoulu osa 2 oli jo suunnitelmissa, mutta sitä ei nyt vielä tarvittukaan. Katsotaan jatkuuko tämä ihanuus vai oliko vain joku hetkellinen juttu. Nyt mä laitan Nick Caven soimaan (mun siivousmusaa) ja jatkan siivoilun parissa – huomenna lähdetään nimittäin Habitareen yhden hyvän ystävän kanssa ja sunnuntaina meille tulee ihania vieraita kylään. Habitareen sain liput Kuusilinnalta, kiitos vielä! 😘 Jos olette messuille tulossa, niin käykäähän osastolla 6e10 tarkastamassa Kuusilinnan mallisto ♡

Kivaa viikonloppua!


Ei kommentteja