Mitä pukea lapselle päiväkotiin?

Olenko ainoa, joka oli aluksi aivan hukassa sen suhteen, mitä lapselle pitäisi hankkia päiväkotiin menoa varten? Oikein erikseen soitin päiväkotiin ja kysyin, että miten pitäisi varautua. Tähän asti ollaan pärjätty viime talven pakkasista toppaamalla vauva hyvin ja laittamalla vaunuihin. Kesä meni tietysti kesähepeneissä, mutta eihän tyttö vielä osannut kunnolla liikkua kun oli niin pieni, ja kulki aina rattaissa, sylissä tai kantorepussa. Nyt homma on ihan eri, kun Lilja osaa jo liikkua. Googlettelin, mutta löysin vain listoja, joiden tärkein sanoma oli "suosi kerrospukeutumista." Olisin tarvinnut yksinkertaisesti vain listan, että osta nämä. 


Mitä päiväkodissa olisi hyvä sitten olla näin syksyllä? 


Ihan aluksi kannattaa hankkia ainakin laadukkaat ja kestävät ulkovaatteet; välikausihaalari ja kurahaalari (+kengät.) Välikausihaalari sopii tietenkin nimensä mukaisesti syksyyn ja kevääseen, eli ei liian ohut (vähän vuorta saa olla), muttei liian paksukaan, ettei lapsukainen läkähdy. Sadevaatteiksi sopii joko kurahaalari tai sitten kurahousut- ja takki, jotka voi pukea välikausihaalarin kaveriksi tarvittaessa. Toppahaalarin voi hankkia myöhemminkin, vasta sitten kylmemmille keleille. 

Ensimmäisellä hakureissulla meni hermot neljä-viisi tuntia ja puoli litraa kahvia, ja tulin takaisin bodyn, rusettipöksyjen ja kangastussin kanssa. Ei siis ollut mikään success tämä haalarinhakureissu, mutta jo toisella kerralla meni paremmin, ja löysin tytölle aivan ihanan välikausihaalarin Ideaparkin Name It:stä. Haalarissa on fleece-vuori ja se on täysin vedenpitävä, joten tervetuloa syksyn sateet ja kuraleikit! Vaikka kyseessä on vain haalari, niin voi sitä helpotuksen määrää. Tämä ei ole mikään maksettu mainos, mutta on mainittava, että liikkeessä oli tosi ystävällinen ja ammattitaitoinen myyjä, mitä arvostan näin entisenä asiakaspalvelijana. Mä maksan kyllä oikein mielelläni hyvästä palvelusta – ja myös kerron hyvistä kokemuksista eteenpäin.


Kevyempi takki loppukesään ja alkusyksyyn.

Lilja ei vielä osaa kävellä, mutta tottakai jotkut töppöset jalkaan on laitettava jos meinaa ulkona leikkiä. Toistaiseksi meidän leikkipuistoissa käynnit on koostuneet lähinnä keinumisesta, hiekan maistelusta ja ympäriinsä konttaamisesta, joten mitään sen kummoisempia kenkiä ei vielä tarvita. Olen pukenut Liljalle äitiyspakkauksessa tulleet toppatöppöset jalkoja suojaamaan, ettei tarvitse ihan sukkasillaan olla. Päiväkodin täti kuitenkin neuvoi, että kannattaa lähiaikoina hankkia pikkukengät, joissa olisi vähän vartta, lämmin vuori ja jotka saisi helposti jalkaan ja vielä kiristettyäkin niin, ettei kengät samantien putoa jalasta. Toistaiseksi siis vielä töppösillä mennään 😊

Sisävaatteiden kannattaa olla tietysti mukavat, helposti vaihdettavat – ja niitä kannattaa olla paljon. Pakkaan tytölle päiväkotireppuun ainakin kolmet vaihtovaatteet, niin ei tarvitse joka ilta olla metsästämässä puhtaita vaatteita ja pähkäilemässä asukokonaisuuksia. Sisätossut on myös hyvä olla, meillä ei niitä tosin vielä ole hankittuna, kun tuntuisi tässä vaiheessa vielä vähän turhilta. Laitan aina mukaan mukavat villasukat, ettei esim. päiväunilla pikkuvarpaat palele.


En voinut vastustaa kiusausta, tässä Lindexin bodyssa oli niin suloiset eläinkuviot.

Lilja auttaa äitiä.Vaatteet pitää myös muistaa nimikoida, ja hyvä systeemi onkin nimikoida vaatteet esim. sitä mukaa kun niitä viikkaa pesusta kaappiin. Itse ostin kangastussin Lindexiltä, ja tussi pysyy vaatteessa silitettynä jopa 90 asteen pesussakin.

Kun siitä kerrospukeutumisesta jo mainitsin, niin villavaatteet sopii tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Esim. Newbiella on valikoimissa ihania ohuita merinovillaisia bodyja ja pitkiä housuja, mutta löytyy villavaatteita varmasti muiltakin merkeiltä. Yksi villahaalari meillä jo on, mutta ajattelin seuraavana käsityöprojektina neuloa itse vähän paksumman villahaalarin. Ohjeen bongasin Novitan uusimmasta numerosta, katsotaan minkälainen siitä tulee! Lisäksi silmäilin ohjetta villakypärämyssyyn, mutta katsotaan miten aika riittää opiskelun, töiden ja blogin ohella. 😀 Hirveä hinku olisi tehdä vaikka mitä käsitöitä, mutta fakta on, ettei aikaa ole samalla tavalla kuin äitiyslomalla. Silti kummasti käsitöiden idea/to do -lista on pidempi kuin koskaan, hmm. Onko kohtalotovereita?

Toivottavasti tästä oli apua sellaiselle, joka myös pähkäilee näiden haalareiden kanssa. Meillä on vielä edessä se toppahaalarin löytäminen, mutta ehkä nyt näillä pärjätään vielä hetki. 

Mukavaa syksyistä viikkoa! 🍂

Ei kommentteja