Olohuoneen uusi ilme

Vähitellen alkaa koti näyttää jo kodilta, kun ollaan saatu laitettua verhoja ja mattoja paikoilleen. Anopilta peritty räsymatto on nyt keittiössä, ja tuo kivasti väriä muuten aika neutraaliin värimaailmaan. Räsymatto tuoksuu vieläkin vienosti mäntysuovalle, ja muistuttaa siitä kuumasta kesäpäivästä, kun käytiin miehen kanssa ostamassa kaupasta kylmää juotavaa ja suunnattiin kauhean mattopinon kanssa matonpesupaikalle kuuraamaan. Kun oltiin saatu kaikki matot putipuhtaiksi ja kuivumaan, käytiin vielä läheisellä laiturilla iltauinnilla. Ihania kesämuistoja!Olohuoneen puolella taas sohva sai kaverikseen kauniin rottinkituolin Jyskistä, jonka päälle heitin vanhan lampaantaljan lämmikkeeksi. Tuolissa on niin viihtyisää istua; siitä on tullut mun ykköspaikka tehdä käsitöitä tai ihan olla vaan. Luonnollinen puu sitoo myös kivasti olohuoneen värit yhteen ja tekee yleisilmeestä jotenkin kotoisamman ja eletymmän näköisen. Aiemmin meidän olohuone näytti omaan silmään vähän liian kliiniseltä ja pelkistetyltä – nyt täällä on sopivasti lämpöä. Jotkut värikkäät tyynynpäälliset olisi vielä hankintalistalla, ne kun toisivat myös vähän eloisuutta yleisilmeeseen. Artekin sohvapöytä on ollut yksi lempikalusteistani, mutta väriltään se ei oikein ole istunut muihin huonekaluihin. Nyt sekin näyttää siltä, että vihdoin kuuluu joukkoon.

Mattoa mietittiin pitkään ja kokeiltiin vaikka mitä vaihtoehtoja, mutta lopulta päädyttiin tähän Elloksen harmaa-valkoiseen Tanger-mattoon. Olohuone kaipasi ehdottomasti isomman maton, ja tällä onkin kokoa 200 x 290 cm. Matto on jo tovin näkynyt vähän joka sisustuskuvassa, mutta ei se meitä haittaa. Oli meillä varastossa myös punasävyinen villamatto, mutta todettiin sen olevan aika jouluinen ja päätettiin että se saa vielä odottaa myöhemmälle syksyyn ja pakkaspäiviin.


 Tältä täällä yleensä näyttää! Lelut seilaavat pitkin lattioita, mutta se on mielestäni vain hauskaa. Onneks meillä ei vielä ole legoja, ne kun soluttautuisivat erinomaisesti tuonne pehmeän maton uumeniin ja vaanisivat siellä päälleastujaa.

Verhot saatiin myös vihdoin laitettua, ja ne jotenkin hieman pehmentävät olohuoneen tunnelmaa. Tykkään tälläisistä kevyistä verhoista, joista valo kuitenkin pääsee läpi. Verhot tosin ovat tähän asuntoon liian lyhyet, ja to do -listalla olisikin etsiä joku kiva peruskangas, josta ommella itse oikeanmittaiset verhot.

Vähän vehreää maljakkoon ja muutama kynttilä sohvapöydälle – jo kelpaa istahtaa alas pehmoiselle lampaantaljalle höyryävän teekupin kanssa! Kun arki on muuten aika vauhdikasta ja kalenteri tupaten täynnä, on kotona tärkeää pystyä rauhoittumaan. Täällä on nyt kyllä niin seesteinen tunnelma, etten usko sen olevan kovin vaikeaa.

Miltäs näyttää? Rentouttavaa keskiviikkoiltaa kaikille!

Ei kommentteja