Virkattu pupuhelistin + ohje


Nyt kun meno on meillä vähän rauhoittunut, on ollut välillä aikaa käsitöillekin. Käsitöiden tekeminen on kyllä niin terapeuttista ja rentouttavaa puuhaa, että jo ihan senkin takia on välillä ihan parasta vaan käpertyä nojatuoliin ja kaikessa rauhassa (kröhöm, on siinä eräs pieni puuhaaja mukana koko ajan) neuloa tai virkata. Viime aikoina olen neulonut tytölle uudet villasukat ja kesken on (edelleen) merinovillahaalari ja -myssy. Muutama viikonloppu sitten tein kuitenkin tälläisen pienen "väliprojektin" Liljan iloksi.

Ensimmäinen versio on aina vähän tekele, mutta ihan söpö pupuhelistin tästä kuitenkin tuli! :)

Lankana käytin Dropsin Cotton Light -puuvillalankaa, värit vaaleanharmaa (31) ja valkoinen (02). Lankaa meni reilusti alle kerä, sillä käytin samaa lankaa mitä käytin näiden virkattujen norsujen tekemiseen. Virkkuukoukku on 3,5.

Ohje on melkein kokonaisuudessaan Sormustin-blogista, vähensin vain silmukoita kun tuolla Dropsin langalla näytti tulevan liian iso alkuperäisillä silmukkamäärillä.


pupuhelistinKorvat (x 2)


1. krs: 2 kjs

2. krs: 5 ks ensimmäiseen ketjusilmukkaan
3. krs: 2 ks jokaiseen silmukkaan
4.-13. krs: 1 ks jokaiseen silmukkaanPää


1. krs: 2 kjs

2. krs: 5 ks ensimmäiseen ketjusilmukkaan
3. krs: 2 ks jokaiseen silmukkaan
4. krs: *1 ks, 2 ks samaan silmukkaan*
5. krs: *2 ks, 2 ks samaan silmukkaan*
6. krs: *3 ks, 2 ks samaan silmukkaan*

7.-13. krs: 1 ks jokaiseen silmukkaan

14. krs: *3 ks, kavenna yksi silmukka* (=eli ota kaksi silmukkaa koukulle ja vedä lanka läpi)
15. krs: *2 ks, kavenna yksi silmukka*

Täytä korvat ja ompele kiinni päälaelle. Kirjo muutamalla pistolla pupulle silmät ja nenä. Täytä vanulla myös pää ja lisää sisään halutessasi helistinpallo. Tilasin sekä helistinpallon että puurenkaan täältä.

16. krs: *1 ks, kavenna yksi silmukka*
17. krs: *kavenna yksi silmukka*

Lopeta työ, ja muista jättää lankaa tarpeeksi pitkä pätkä ompelua varten. Renkaan päällisen virkkasin suorakaiteen lyhyestä sivusta toiseen kiinteillä silmukoilla. Suosittelen ihan vain kokeilemaan monellako silmukalla suorakaide peittää puurenkaan. Muista tehdä kuitenkin päällisestä tarpeeksi napakka, omastani nimittäin tuli lopulta hieman liian iso.

Ompele pää keskelle suorakaidetta ja päällinen puurenkaan ympärille.

Sellainen helistin – mitäs pidät? :)

*   * = toista väliä


pupuhelistinEi kommentteja