Lahjavinkki: itsetehdyt joulumakeiset

Jos minulta kysytään, niin jouluun kuuluu ehdottomasti herkuttelu. Se alkaa jo marraskuun lopussa, kun leivon ensimmäiset joulutortut, myöhemmin mukaan tulee piparit ja glögi, ja tänä jouluna meidän jälkiruokapöytään kuuluu myös itsetehdyt makeiset. 

Sain kunnian olla mukana tekemässä Instablogit-joulukalenteria, johon lupasin keksiä jotain jouluista herkkua. Itsetehdyt makeiset ovat kiva lahjaidea, tai sitten ne voi nauttia ihan omalla kotisohvalla viltin alla höyryävän glögin seurana! Tällä kertaa meidän makeistehtaassa syntyi jouluista piparifudgea ja appelsiinitryffeleitä. Piparifudgen salaisuus on piparkakkumausteessa ja päälle ripoteltavissa ihanasti rouskuvissa piparinmuruissa, tryffelit taas saavat kivaa raikkautta appelsiinista. Etenkin tryffeliin rakastuin, mutta kaummankin maku paranee sitä mukaa mitä kauemmin ne ovat olleet jääkaapissa.

Sain niin paljon kyselyitä näistä instassa, että jaan nyt reseptit täällä blogin puolella näihin herkkuihin! 


Jouluinen piparifudge



2 dl vispikermaa
2 dl sokeria
2 tlk siirappia
50 g voita
1 pkt Fazerin sinistä
1/2 tl piparkakkumaustetta
piparia murusteltuna

Mittaa kattilaan kerma, sokeri, siirappi ja voi. Kuumenna kiehuvaksi. Anna seoksen kiehua hiljalleen kuplien noin 15-25 minuuttia, kunnes se alkaa sakeentua kinuskimaiseksi. Tiputa pari pisaraa kylmään veteen – seos on valmista kun pisarat jähmettyvät vedessä. Varo keittämästä seosta liian pitkään, muuten rasva saattaa erottua massasta.

Rouhi suklaa veitsellä. Siirrä fudge liedeltä ja odota kunnes kupliminen lakkaa. Sulata suklaa fudgen joukkoon ja lisää piparkakkumauste. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (mulla oli käytössä 13 x 32 cm leipävuoka). Anna fudgen hieman jäähtyä ja ripottele päälle piparinmurut. 

Kun fudge on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, siirrä se jääkaappiin. Kannattaa suojata vuoka, jotta jääkaapin hajut eivät tartu fudgeen. Leikkaa jähmettynyt fudge neliöiksi. Fudge säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

appelsiinitryffeli
appelsiinitryffeli


Appelsiinitryffelit

(ohje täältä)

1 dl kuohukermaa
50 g voita
300 g tummaa suklaata
100 g mietoa maitorahkaa
1 appelsiinin raastettu kuori
1 tl sormisuolaa


Kiehauta kerma ja voi kattilassa. Ota kattila pois levyltä. Paloittele suklaa, sekoita se kerma-voiseokseen ja anna sulaa. Lisää rahka ja appelsiinin kuori. Kaada seos vuokaan (noin 15 x 20 cm). Ripottele päälle suolaa ja anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa ruuduiksi terävällä veitsellä.

Kääri makeat herkut kauniisti pakettiin, sujauta glögin kanssa lahjakassiin ja ilahduta ystävää pienellä yllätyksellä ♡




Ei kommentteja

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *