Kuuluuko babyshowerit järjestää toisen lapsen kohdalla

Äitiysloman ensimmäisenä viikonloppuna minulle järjestettiin babyshowerit - tai suomalaisittain vauvakutsut. Paras ystäväni, joka järjesti juhlat myös viime kerralla, kysyi minulta että "mites ne babyshowerit?" En ollut itsekään tullut ajatelleeksi asiaa sen tarkemmin, mutta vastasin kuitenkin että olisihan se kiva tavata ystäviä ja kahvitella äitiysloman alun kunniaksi!

Mun mielestä siis babyshowerit voi järjestää vaikka kymmenennen lapsen kohdalla jos niin haluaa, koska eihän niiden tarkoitus ole keräillä tavaraa ja lahjoja tulevalle vauvalle, vaan lähinnä orientoitua ystävien kesken siihen että uusi vauva syntyy! Mukavaa nähdä, vaihtaa kuulumisia ja syödä jotakin hyvää. Ja tietysti vähän puhua vauvasta ja fiiliksistä mitä sillä hetkellä mielessä pyörii tulevaan liittyen.

Viime kerralla juhlien ajankohta oli minulle täysi yllätys, ja kaikki mieheni mukaan lukien sai mua höynäytettyä oikein kunnolla. Tällä kertaa tiedossa oli aika, mutta kaikki muu oli yllätystä. Sovittiin että lähdetään miehen ja tytön kanssa ulkoilemaan siksi aikaa kun vieraat laittavat paikat kuntoon. Käytiin köpöttelemässä lähipellolla ja keinumassa pihalla, ja kun tultiin kotiin olikin tupa täynnä ystäviä, herkkuja ja iloista puheensorinaa. 

 * Koristeet juhliin saatu yhteistyössä Decora House kanssa.
Tällä kertaa juhliin osallistui myös Lilja, joka oli aivan haltioissaan ihmisistä, kekseistä, ilmapalloista ja rapisevista lahjapaketeista. Lilja myös kippisteli meidän kanssa alkuun, me muut Lehtikuohulla ja Lilja vedellä. Vähän eri konsepti siis tällä kertaa, ja juhlissa oli kivan rento tunnelma. Ei jaksettu mitään leikkejä tai muuta sen kummempaa ohjelmaa noudattaa – ihan vain istuttiin, juteltiin, naurettiin ja tietenkin syötiin. 

Kiitos jälleen kerran kaverit, oli aivan superkivat juhlat ♡ Ja vaikka en mitään sen erityisempää odottanut, oli vauva saanut taas vaikka mitä ihanaa! Parempaa aloitusta äitiyslomalle en olisi voinut toivoa, ja jäihän tästä taas lämmin muisto sitten niihin päiviin kun taaperolle iskee uhmakohtaus ja vauva huutaa nälkäänsä ja mies kitisee. No ei vaiskaan, mun mies on harvinaisen vähän kitisevää sorttia!
Olen saanut viime aikoina paljon ihania viestejä Instagramin puolella, kiitos tuhannesti niistä! On mukavaa huomata että koette blogini paikkana joka inspiroi ja josta saa vertaistukea – tällainen palaute on sitä parasta antia mitä blogilla on minulle tarjota – sen lisäksi siis että pääsen höpöttelemään jonnekin kaikkia näitä ajatuksia äitiydestä ja muutenkin kohta kolmekymppisen sielunelämästä. 

Ihan huippuja postausideoita on myös esitetty, ja lähiviikkoina aion kirjoittaa ainakin näistä (ellei bebe synny ennen aikojaan): 

- äitiyden, opiskelun ja osa-aikaisen työn yhdistäminen
- vakuutukset lapsiperheissä (ja ehkä hieman paljastuksia vakuutusyhtiön näkökulmasta!)
- imetys & sen lopettaminen
- lääkkeetön vs. lääkkeellinen kivunlievitys (ajatuksiani jo kerran synnyttäneenä)
- miten onnistui raskaaksi tulo esikoisen jälkeen, etenkin kun imetin vielä

Myös kaikki yleinen raskaushöpinä tuntuu kovasti kiinnostavan, joten niistäkin lupaan kirjoitella mitä pikimmiten! Ja toki jos mieleesi juolahtaa jokin polttava aihe josta toivoisit postausta niin laita viestiä tulemaan! Kiva huomata että hiljaiselosta riippumatta täällä käy edelleen uskollisia lukijoita tasaisin väliajoin katsomassa onko mitään uutta tullut. Tuntuu niin hyvältä kun nyt on taas aikaa blogillekin pitkästä aikaa ja motivaatio on huipussaan, jospa tämä pohtaustahti tästä hieman elpyisi.


Päivittelen aktiivisesti mun ja taaperon äitiyslomatunnelmia Instagramissani Ikkunalaudalla – tervetuloa seurailemaan sinnekin.

-Essi 
2 kommenttia

 1. Babyshowerit sopii aina, kun vain tuleva äiti sellaiset haluaa saada! :)
  Ihania kuvia blogissasi! <3

  https://kotonajakaupungilla.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin munkin mielestä! :) Ja kiitos <3

   -Essi

   Poista