Tervetuloa maailmaan vauva
Hei ja mitä parhainta tiistaipäivää! 

Terveisiä täältä onnen ja autuuden keskeltä, nimittäin keskiviikkona 18.9.2019 ko 14:39 meille syntyi ihana pieni täydellinen tyttö ♡ Painoa oli 3740 g ja pituutta huikeat 52,5 cm. Vauvalla oli hieman rankka alku, ja hän joutui olla hengitysvaikeuksien takia teholla pari päivää tarkkailussa, mutta lauantaina aamupäivällä päästiin jo molemmat kotiin. Ensimmäiset päivät meni ymmärrettävästi hirveän huolen vallassa, mutta kotiutumisen jälkeen viimeiset kolme päivää ollaan leijuttu ihanassa vauvantuoksuisessa kuplassa ja ihmetelty koko perheen voimin uutta tulokasta.

Palautuminen on lähtenyt hyvin käyntiin, ja taas olen saanut ihmetellä mihin naisen kroppa pystyy ja miten nopeasti synnytyksen jälkeen tuntuu siltä kuin "saisi oman kropan takaisin". Ensimmäiset päivät synnytyksen jälkeen oli tietysti hutera olo ja joka paikkaan särki, mutta nyt jopa keskivartalo tuntuu jo normaalimmalta, eikä sellaiselta spagetilta kuin vielä vaikka toissapäivänä.

Liljan ensireaktio vauvaan oli "ei", mutta jo hetken päästä hän halusi silittää vauvaa ja tulla mukaan vaihtamaan vauvan vaippaa. Lilja nappasi hoitopöydän alatasolta puhtaan pyyhkeen ja kertoi että "kuivataan vauva". Viime päiviin on mahtunut myös muita super hellyyttäviä hetkiä, kuten ne, kun vauva itkee ja Lilja sanoo "ei mitään hätää vauva". Uhma on ainakin kolminkertaistunut vauvan tultua kotiin, mutta Lilja ei kohdista uhmaa tai kiukkua vauvaan vaan meihin vanhempiin ja mammaan (mun äitiin joka on täällä auttamassa.) Luulen että Liljalle vauvan kotiintuloa kovempi paikka oli se, että olin kaksi kokonaista päivää poissa kotoa. Tajusin synnytyksen lähestyessä, etten ole ollut yhtäkään yötä poissa Liljan luota, ja Lilja täyttää kohta kaksi. Oli siis korkea aika, mutta aikamoisen myllerryksen keskellä Lilja poloinen joutui äidistä eroon<3 

Kaikki siis hyvin vauvalandiassa, palaan taas blogin pariin tässä pikku hiljaa. Synnytyskertomusta on kovasti toivottu, ja varmasti siitä kirjoitan kunhan saan ensin hieman jäsenneltyä ajatuksiani.

Vauvaterveisin,

Essi

Ei kommentteja