Kevättä puutarhassa

Niin vain sujahti sekin viikonloppu ohi. Täällä on kovasti puuhattu kotia ja pihaa keväkuntoon (vai kesäkuntoon?) ja intoa olisi laittaa kaikkea jos vain aikaa, rahaa ja energiaa olisi rajattomasti, mutta kun ei ole. :D Hyvä se on välillä pysähtyä, ottaa kuppi kuumaa ja istua alas ihailemaan työnsä tuloksia (eli nyt).

Viikonloppuna saatiin miehen kanssa yhteisvoimin maalattua keittiönkaapit, jotka ennen olivat sellaiset kellertävät, likaisen näköiset ja kuluneet. Nyt niissä on valkoinen raikas maalipinta, sekä uudet vetimet! Kyllä on elämä vuosien varrella muuttunut kun perjantai-illan kohokohta on yksi siideri ja uudet vetimet keittiössä. Keittiön to do -listalla on löytää vielä vanha valkoinen patakaappi valkoisten seinähyllyjen kanssa samalle seinustalle, juuttimatto keittiönpäydän alle, kattolampun metsästys ja ikkunakarmien maalauksen viimeistely. Sen jälkeen voikin keskittyä kesän tullen enemmän siihen leipomispuoleen. Keittiöstä tulossa myös parempaa kuvaa kun kaikki on saatu paikalleen!

Nyt ei lunta enää ole talon edustalla toisin kuin viime viikolla, jolloin luonto ei osannut päättä onko talvi vai edetäänkö kevääseen. Kevät keikkuen tulevi ja niin edelleen!


Mun instaseuraajat oli ilokseni ihan yhtä vihkiytyneitä vetimien rakastajia kuin mäkin, nää sai suursuosion!

Viikonlopun vohveliaamupala

Samalla höyryllä maalattiin myös Helmin syöttötuoli, joka on siis Liljan vanha. Tuoliin oli pinttynyt ties mitä jugurtista bolognese-kastikkeeseen, ja kunnon jynssäyksen ja hionnan jälkeen tuoli maalattiin Tikkurilan kalustemaalilla pariin otteeseen ja nyt tuoli on kuin uusi. Keskeneräisenä odottaa vielä ompeluaan uusi päällinen tuolin pehmusteeseen, siitä kuvaa sitten myöhemmin! Nyt on pienellä Helmiläisellä hieno uusi syöttötuoli.

viikonloppukimppu ja "uusi" syöttötuoli pilkottaa taustalla

Eilen käytiin sitten terassin pesun kimppuun, ja se olikin aikamoinen homma se. Talon edelliset asukkaat eivät siivonneet varmaan koskaan, tai siltä talon jotkut kolkat ovat vähän näyttäneet. Terassia ei oltu pesty kai ikinä, tai epäilen hyvin vahvasti että terassilaudat menisivät tuon näköisiksi yhden talven aikana. Vesi muuttui tummaksi harmaaksi liejuksi ihan parin pyyhkäisyn jälkeen, yök. Vettä sai olla jatkuvasti vaihtamassa ja kantamassa, ja mietin jo hetken että revitäänkö vaan koko terassi polttopuiksi ja pistetään uusi tilalle. Mutta ehkä nyt mennään täällä ja säästetään sekin aika ja vaiva vaikka hääkoristeiden nikkarointiin. Nyt terassi on kuitenkin kertaalleen pesty, ja ehkä vielä voisi toisen kerran tehdä sellaisen viimeistelyjynssäyksen. Sen jälkeen on vuorossa terassin öljyäminen, ja taisin eilen ennen nukahtamista pähkäillä niinkin tärkeää kysymystä, kuin musta, harmaa vai ruskea? Musta voisi näyttää aika kivalta punaista tupaa vasten. Katsotaan! Sitten kun öljyt on levitetty on aika kantaa terassikalusteet piha-aitasta esiin ja pistää kahvit tippumaan. Ai että! Pihan suhteen on ideoita tuhat ja yksi, mutta jos nyt saisi nämä perusjutut ensin hoidettua alta pois. Perusjuttuihin sisältyy myös keinun asentaminen pihalle, minkä jälkeen Liljaa ei varmaan saa sisälle enää ollenkaan. Tilaukseen on laitettu neidille myös pikku potkupyörä, mikä sekin jo yksinään on Liljalle varmasti sellainen juttu, ettei mikään ukkosmyrskyä vähäisempi saa häntä pysymään sisällä. Tai sitten pyörä raahataan sisälle...

Vieläkin tosi rujon näköinen terassi, mutta kyllä siitä hyvä tulee!


Sellaiset lyhyet maanantaimoikat, nyt Helmi heräsi päiväunilta!


2 kommenttia

 1. Eikö harmita rempata siellä noin paljon jos jouduttekin jostain syystä sieltä pois muuttamaan? Muistelisin ettei talo ollut teidän oma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin samaa ensin itsekin, mutta jos pitäisi valita että kökötänkö täällä sisällä tekemättä mitään vai teenkö tästä kodin niin valitsen ehdottomasti jälkimmäisen. :)
   -Essi

   Poista