Ekologista kodinhoitoa

Kaupallinen yhteistyö Dirty Hippies Secondhand & Lifestyle

Edellisestä postauksesta on kulunut tasan kuukausi, mutta nyt ajattelin rikkoa radiohiljaisuuden. 

Viime aikoina iloa on tuonut:

- lämmenneet ilmat, kukkaan puhjennut luonto ja valoisa aika
- reilu viikko sitten järjestetyt yllätys minipolttarit, joihin kuului kukkaseppeleen tekoa, morsiussauna ja hyvää ruokaa
- saunominen ja uiminen rantasaunassa, vesi oli viimeksi jo 16 asteista
- se kun sain järjestettyä käsityötarvikkeet pitkästä aikaa, tuo tällaiselle järjestelyintoilijalle suurta mielihyvää
- puutarhanhoito ja kesäkukkien istutus
- kotipäivät tyttöjen kanssa
- pyykinpesu, uusi pyykkietikka ja pyykkien kuivaaminen ulkona

Olen sellainen, että pienet asiat tuovat mulle paljon iloa arkeen, ja yritänkin tehdä arjesta niin kivaa, ettei tarvitse koko elämää elellä viikonlopusta ja juhlasta toiseen. Todellinen elämä tapahtuu siinä välissä. Koska siivottavaa on isossa talossa ja kahden lapsen kanssa paljon, on ihanaa siivota hyvillä välineillä ja pesuaineilla.


Ekologista & myrkytöntä siivousta 

Mieltymykseni ekologiseen siivoukseen oltiin huomattu myös Dirty Hippies Secondhand & Lifestylessa, ja sainkin heiltä postissa aivan ihanan paketin. Tuntui kuin olisi ollut joulu keskellä kevättä kun avasin pakettia! Sain testiin vaikka mitä kivaa – osa tuotteista olikin jo entuudestaan tuttuja, osa taas itselle ihan uusia ja nyt testailun jälkeen hyväksi todettuja juttuja.

Candle Light Storyn magnolia garden -pyykkietikka on niin huumaavan tuoksuista, että voisin pestä pyykkiä vaikka joka päivä. Pyykkietikka kirkastaa vaatteiden värit ja tekee kuiduille hyvää, ja samalla raikastaa myös pesukoneen. Pyykkietikka on myös todella riittoisaa tavalliseen huuhteluaineeseen verrattuna, korkillinen tai pari per koneellinen riittää. Kuivuessaan etikan haju haihtuu ja eteerisen öljyn tuoksu jää miedosti tekstiiliin. Candle Light Storyn tuotteet valmistetaan käsin pientuotantona Nurmijärvellä, ja tämän testailun myötä tuen kyllä kotimaista yrittäjää erittäin mielelläni! Olen kokeillut paljon eri pyykkietikoita ja tehnyt sitä itsekin, mutta tämä on heittämällä parasta mitä olen kokeillut. Täytyy kokeilla kaikki tuoksut läpi!

Gaarnan pyykinpesujauhe oli itselle ihan uusi tuttavuus. Jauhe on paljon rakeisempaa kuin tavallinen pyykinpesujauhe, vähän kuin olisi isommasta saippuapalasta raastettu palasia. Jauhe oli pakattuna ekologisesti paperipussiin, josta kaadoin sen lasipurkkiin. Jauhetta ei tarvitse laittaa kuin noin ruokalusikallinen per koneellinen, ja täydestäkin koneellisesta on tullut ihan puhdasta. Yhdessä pyykkietikan kanssa pesutulos on ihan täydellinen!

Suomalaisen Gaarnan kaikki tuotteet ovat vegaanisia, kotimaisia, eläinkokeettomia ja ekologisia. Gaarnan arvoja ovat vastuullisuus, laadukkuus ja aitous – arvoja, jotka ovat kaikki itsellekin tärkeitä. 

candlelightstory

fiininaturally
fiininaturally

Fiini naturallyn siivoussaippua on meillä ollut jo syksystä asti käytössä. Raastan sitä tyhjään suihkepulloon ja sekoitan veden kanssa. Herkullinen piparmintun tuoksu on kivan mieto, ja saippuasekoitus sopii joka paikan pesuaineeksi. Palaa voi myös käyttää tahranpoistoaineena hankaamalla palaa suoraan vaikeaan tahraan. Erityisplussa siitä, että saippua on biohajoava ja luonnollinen, joten sitä voi huoletta käyttää lapsiperheen kodissa kaikkeen siivoukseen. Saippua sopii mm. kaakeleille, teräkselle, lasille, muoville, wc-kalusteille, puupinnoille, lieden ja uunin puhdistukseen ja tiskaamiseenkin. Tämäkin on pakattu vain pahvilaatikkoon, jonka voi kierrättää (tai käyttää takan sytykkeenä niin kuin allekirjoittanut). Hyvästit supermyrkyille ja pullomerelle siivouskaapissa!

Fiinin tuotteet valmistetaan Pohjanmaan lakeuksilla Isossakyrössä, joten jälleen on ilo todeta että saa tukea kotimaista yrittäjyyttä. Itsekin pienyrittäjänä lämmittää mieltä, kun tsempataan lähituotantoa.

Ecokoti konetiskitabletit on edelleen avaamattomana odottamassa hetkeään keittiönpöydällä, sillä meidän alle vuoden vanha upouusi Boschin tiskikoneemme alkoi vilkuttamaan epämääräisiä vikakoodeja, ja viimeiset viikot ollaan menty käsin tiskaamisen voimin. Toivottavasti ensi viikolla saisimme vihdoin huollon koneelle, nimittäin nelihenkisen perheen astioita ei ihan hetkessä tiskata. Dirty Hippiesiltä vinkkasivat, että yhdessä konetiskitabletin kanssa kannattaa käyttää huuhteluaineena etikka-vesiliuosta (suhde 1:2), jotta saat parhaan lopputuloksen. Konetiskitabletit ovat hajusteettomia, myrkyttömiä eikä niissä ole käytetty eteerisiä öljyjä.

Puinen tiskiharja on myös roikkunut meidän keittiössä jo hyvän tovin, ja voin kyllä lämpimästi suositella sitä ekologisuuden lisäksi myös siksi, että se on paljon ergonomisempi käyttää kuin perinteinen muovinen tiskiharja. Puinen tiskiharja on siinä mielessä myös ihan mahtava, että sen osat voi kierrättää ja vaihtopäitä saa hankittua lisää.

Siivouksen päätteeksi täytyy tietenkin nauttia työn lopputuloksesta, ja yleensä napsautan kahvinkeittimen päälle ja sytytän muutaman kynttilän. Candle Light Storyn ruusuntuoksuinen soijavahakynttilä on aivan i h a n a! Kynttilöiden raaka-aineena on 100% soijavaha ja siinä on puusydän, joka rätisee kotoisasti kuin pieni takkatuli konsanaan.

ekologinensiivous
ekologinensiivous

soijavahakynttilä

Dirty Hippies Secondhand & Lifestyle

Dirty Hippies Secondhand & Lifestyle kivijalkaputiikki palvelee Turussa Humalistonkadulla, mutta heillä on nyt avattu myös upea ja fresh verkkokauppa osoitteessa www.dirtyhippieslifestyle.fi. Dirty Hippiesin arvoissa näkyy kotimaisuus ja ekologisuus, ja on valtavan hienoa että he haluavat tukea myös muita kotimaisia pienyrittäjiä. Käykäähän kurkkaamassa valikoima, kaupasta löydät muun muassa tässä postauksessa esitellyt kodintuotteet, mutta myös luonnonkosmetiikkaa, palasaippuoita (ihan huipputuote kasvoille!), kestovanulappuja ja paljon muuta. Aitoon tarpeeseen, hyviä tuotteita sekä ihmiselle että luonnolle.

Psst. Täytyy vielä vinkata tästä bambu hammasharjakotelosta, joka löytyy omastakin kylppärin kaapista. Ihan super kätevä matkustaessa ja tämä on kiva pakata mukaan kesä-Kånkeniin.

Luonnonmukaisin siivousterveisin,

Essi

Ei kommentteja