Joulurauhaa

Heippa vaan ja terveisiä Töölöstä!

Niin kuin kirjoitinkin, täällä on joulusiivoukset tehty, lahjat paketoitu ja kuusi (kuuset) haettu. Tänään olen graavannut lohen ja laittanut perunalaatikon aluilleen. Kinkunkin muistin ottaa sulamaan jääkaappiin paistoa varten. Muistaakseni joku vuosi taisi käydä niin että kinkku oli pakkasessa vielä aattoaamuna, ja sitä sitten sulateltiin kuumassa vedessä ja mitä kaikkea. Taidettiin istua joulupöytään vasta yhdeksän aikoihin illalla. Tänä jouluna ollaan vaan ihan kolmistaan kotona, minä, A ja vauva, että sen puolesta ei haittaisikaan vaikka joulupäivällinen olisi vähän myöhempään. 

Otin tänään jouluisia kuvia vauvasta muistoksi, onhan hänen ensimmäinen joulu. Levitin kuusen alle lampaantaljan, asettelin ympärille muutaman lahjapaketin ja jouluvalot, puin vauvalle söpön rimpsumekon ja pistin vauvan pötköttämään taljalle. 


Mietin hetken että mitähän vauva tästä tuumaa, mutta turhaan. Meni ehkä viisi minuuttia kun hänen korkeutensa torkahti, hälle näemmä kelpaa nukkumapaikaksi vain pehmeä lampaantalja - ei nimittäin unipesään nukahda juuri koskaan! Lopetin kuvaamisen, sillä kameran aukon suljinääni sai beben säpsähtämään joka kerta hereille kauneusuniltaan. Siihen hän jäi tuhisemaan tyytyväisenä puoleksitoista tunniksi.


Nyt kun kaikki joulupuuhat on hoidettu, voisin sytyttää kynttilät, kaataa meille lasit punaviiniä ja kilistää ihan vain rauhalle. 

Nyt toivottelen kaikille ihanaa joulua!

Essi

Ei kommentteja