Neulottu nallepehmolelu

Hei! 

Oltiin aamulla muskarissa, ja taisi olla aika rankka tuokio, kun vauva nukkuu takapihalla vaunuissa päikkäreitä jo toista (vai jo kolmatta?) tuntia. Vähän aikaa pyörin olohuoneessa ympyrää ja mietin mitä tekisin, kunnes uskalsin avata koneen ja tulla raapustamaan ohjetta tähän neulottuun nallepehmoleluun! Olin nimittäin aivan varma että sillä sekunnilla kun avaan läppärin, ivaan kohtaloa ja vauva herää. Mutta siellä se ainakin vielä toistaiseksi tuhisee, joten så här!


nallepehmolelu


Sain jostain idean tehdä Liljalle oman pehmolelun, ja löysin ohjeen tähän söpöön neulottuun nalleen Novitan nettisivuilta. Ohjeeseen olen vain lisännyt omia kommenttejani väliin.

Alkuperäisessä ohjeessa on ilmoitettu senttimäärät ensin Isoveli -lankaa varten ja sitten 7 veljestä -langalle, mutta mä tein nallen noilla Isoveli -langan senttimäärillä. Selvyyden vuoksi jätin ohjeeseen näkyville vain käyttämäni senttimäärät. 

Tein nallen neulekorista löytyneillä langoilla, tällä kertaa Novitan 7 veljestä -langalla. Nalleen käytin harmaata (047) ja puseroon vaaleanpunaista (053).


Jos ohje vaikuttaa hankalalta, niin ei hätää, nalle on yllättävän helppo tehdä! Mulla meni tätä tehdessä vain muutama päivä, enkä ole mikään neulekonkari. Pään vaivaa aiheutti muutama juttu, mutta kerron näihin vinkkini kommenteissa.

Kas näin:


Tarvitset:


sukkapuikot nro 4 tai käsialan mukaan (käytin 3,5)
7 veljestä lankaa, kahta eri väriä
paksua lankaa apulangaksi, käytin silkkinyöriä
vanua
päättelyneula


Nalle:


Aloita neulominen päälaelta. Luo apulangalla (tämä lanka poistetaan lopuksi työstä) 46 s ja jaa s:t neljälle sukkapuikolle (11,12,11,12 s). 

(Tämä oli mulle vähän tänka på, koitin luoda apulangalle silmukat (katsoin taas youtube-videon), mutta siitä räpellyksestä ei tullut mitään, joten päädyin lopulta tekemään ihan normaalisti paksummalle puikolle silmukat, joiden läpi pujotin päättelyneulalla silkkinyörin.)

Neulo sileää neuletta suljettuna neuleena 10 cm. 

Neulo sitten kaulaa varten 1. sekä 3.puikolla 2 s yhteen 2 kertaa ja 2. sekä 4.puikolla 2 s yhteen 3 kertaa. 

Jatka lopuilla 36 s:lla sileää vartaloa varten 13 cm. 

Ota sitten työhön vain 4. ja 1.puikkojen s:t jalkoja varten ja jätä loput s:t odottamaan. Jaa s:t kolmelle puikolle ja jatka sileää suljettuna neuleena 8 cm. 

Neulo koko krs:n ajan 2 s yhteen, katkaise lanka, vedä loppujen 9 s:n läpi, kiristä ja päätä hyvin. Tee toinen jalka samoin.

Poimi toisesta sivusta kättä varten n. 2 cm kaulan alapuolelta lähtien pystysuunnassa 9 krs:n matkalta 6 s, sitten 1 s seuraavan s:n kohdalta poikkisuunnassa, poimi sen jälkeen 6 s pystysuunnassa ylöspäin 9 krs:n matkalta (väliin jää 2 s) ja poimi vielä poikkisuunnassa 2 s. Jaa nämä 15 s kolmelle puikolle ja neulo suljettuna neuleena sileää 5 cm. 

Neulo vielä 3 krs nurin ja neulo samalla aina joka puikon lopussa 2 s yhteen. Katkaise lanka ja vedä s:oiden läpi. Täytä käsi vanulla, vedä s:t suppuun ja päätä lanka hyvin. Tee toinen käsi samoin. 

Täytä nalle vanulla. Vedä aloituslanka pois työstä ja silmukoi 4.puikon s:t 1.puikon s:ihin sekä 2.puikon s:t 3.puikon s:oihin.

(Jos olet kuin minä, etkä tiedä mitä silmukointi on, hyvä ohje löytyy täältä.)


Ompele pään ulkoreunoihin etupistoja vinottain kaksinkertaisen neuleen läpi jolloin muodostuvat korvat

Luo kuonoa varten 20 s ja jaa ne 4:lle puikolle. Neulo suljettuna neuleena sileää. Neulo sitten 4., 5. ja 6.krs.lla joka puikon lopussa 2 s yhteen. Katkaise lanka, vedä loppujen 8 s:n läpi, kiristä ja päätä hyvin. Kiinnitä kuono päähän ja täytä se vanulla. 

Ompele mustalla langalla varsipistoin kuonoon suu. Kiinnitä lopuksi silmät.

(Käytin tähän tummanharmaata alpakkalankaa, jota sattui löytymään. Ompelin samalla langalla silmät.)

Pusero:


Luo 24 s ja neulo ainaoikeaa tasona.

Kun kpl:n korkeus on 4 cm, lisää molempiin reunoihin hihoja varten kerralla 7 s ja jatka ainaoikeaa 38 s:lla.


Kun kpl:n korkeus on 10 cm, päätä pääntietä varten keskimmäiset 12 s ja luo ne heti seuraavalla kerroksella uudelleen.


Kun olet pääntieltä neulonut 6 cm, päätä hihojen s:t ja jatka ainaoikeaa 4 cm, päätä s:t. Ompele sivu- ja hihasaumat.


. . . . . .

Sellainen nallepehmolelu! Huh, oli siinä hommaa vaikka sinänsä helppo olikin tehdä. Jos intoudut tekemään ohjeen mukaan omaa pehmolelua, saa laittaa kuvia tulemaan ja kerro miten meni! Autan myös enemmän kuin mielelläni jos on jotain kysyttävää. :)4 kommenttia

  1. On kyllä ihana! Toivottavasti säilyy Liljalla aikuisuuteen ihanana lapsuusmuistona. 💕🐻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Kyllä ton näpräilyyn tunteja upposikin, parempi olisi säilyttää! :D

      Poista