Lilja 5 kk

Tänään on taas merkkipäivä: Lilja on jo viisi kuukautta vanha! Miten voi olla, että synnytyksestä on jo melkein puoli vuotta? Vastahan me tultiin turvakaukalon kanssa kotiin. Juostiin kilpaa tarkistamaan hengittääkö vauva. Jännittyneinä kylvetettiin vauvaa kotona ensimmäistä kertaa. Oltiin valtavan ylpeitä kun jo pariviikkoisena vauva tuntui hymyilevän tarkoituksellisesti, vaikka hymy saattoi tietenkin johtua jostain ihan muustakin. Kun vauva alkoi jokellella jo parikuisena, eikä non-stop -höpötykselle edelleenkään näy loppua.

Lilja 5kk:

- Osaa kääntyä mihin ilmansuuntaan tahansa, ja tykkää kääntyillä erityisesti hoitopöydällä. Koita siinä vaihtaa vaippaa kun vauva on vääntäytynyt "banaaniasentoon" ja on työn ja tuskan takana saada neiti edes hetkeksi selälleen.

- On oppinut sanomaan mamma, mömmö, mämmä. Äänensävy vain vaihtelee iloisesta jokeltelusta väsymyskiukkuun :D Mömmömmöööö!
- Osaa istua kevyesti tuettuna, kohta varmaan jo ilman tukea. Tänään muskarin valokuvauksessa yksilökuvia otettaessa Lilja istui ihan itse ja äiti katsoi liikuttuneena vierestä. Vauvan ensimmäinen valokuvaus <3

- Oppi kikattamaan jo varhain, mutta nyt nauraa ihan kunnolla! Ei ole mitään söpömpää kuin vauvan nauru.

- Vetää itsensä kippuralle, tarttuu jalkoihinsa ja koittaa vetää sukkia jalasta. Aina vähintään toinen sukista on omilla teillään.
Sukka pois jalasta -operaatio käynnissä

- Jotain pieniä ryömimisyrityksiä on havaittavissa, mutta toistaiseksi aiheuttaa vain turhautumista koska liikkeelle olisi päästävä, heti!

- On maistanut banaania, marjasosetta, porkkanaa ja päärynää, mutta tähän mennessä vain porkkana on tainnut eksyä mahaan asti. Kaikki muut maut on phyi! Miksi minun pitää syödä väkisin tälläistä pahaa sotkua, tuumaa vauva. Äidinmaito on edelleen parasta, mitä Lilja tietää.
- Yrittää tarttua kaikkeen mahdolliseen ja viedä suuhun. Äidin hiukset, aikuisten ruoka (oma ei kelpaa tietenkään), villaviltti (tulee karvoja suuhun mutta ei näköjään haittaa)

- Rakastaa laulamista ja musiikkia! Äitiinsä tullut. Ja isäänsä myös. Raskaana ollessani soittelin välillä kitaraa ja lauloin, joten musiikkikasvatus on aloitettu hyvissä ajoin. Hämä-hämähäkki taitaa olla lemppari!
- Mahallaan ollessaan nostaa kädet suoriksi ja kuikuilee kiinnostuneena ympärilleen.

- On sitä mieltä, että äiti on maitoautomaatti ja iskän kanssa on parasta leikkiä.

- Ilmaisee tahtonsa erittäin äänekkäästi, mutta suurimman osan ajasta on iloinen ja nauravainen vauva.
Milestone -vauvakortin kulma eksyi suuhun ja on kuvaussession päätteeksi vähän kärsineen näköinen.

Uusi arki meidän pienen perheen kanssa on ollut tähän mennessä aivan ihanaa, kaikkine yöheräilyineen päivineen. En osaisi kuvitella enää elämää ilman Liljaa <3


Ei kommentteja