Häiden to do -lista

Hääjuttuja pitkästä aikaa! Täällä on ollut kova tohina päällä omakotitalon tyhjennyksen (tästä lisää myöhemmin), tulevan muuton ja no hmm, kesän kanssa. Mikä helle! Koko ajan on hiki. Tekis mieli tunkea pää pakastimeen, tai muuttaa asumaan kylpyhuoneeseen ja seistä kylmän suihkun alla päivät läpeensä. Liljaa tarkkailen jatkuvasti ja imetän tiheästi, ettei iske nestehukka pienelle. Tänään just luin taas uutisotsikon, kun joku idiootti täällä Mikkelissä oli jättänyt alle vuoden ikäisen vauvansa kuumaan autoon nukkumaan. Joku sivullinen oli käynyt pelastamassa hysteerisenä itkeneen, hiestä märän vauvan kuumasta autosta. Onneksi ei käynyt pahemmin, mutta kyllä puistatti lukea, kuinka vauvan isä oli tapahtuneeseen suhtautunut: virnistellyt ja ollut kuin mitään sen kamalampaa ei olisi tapahtunut (tai ollut vähällä tapahtua.) Miten se ei ole vieläkään kaikille itsestäänselvä asia, ettei vauvaa tai koiraa saa jättää helteellä autoon? Kun ulkona on +30, autossa on +50. 

Mutta ränttääminen sikseen, nyt häähumua!Viimeisimmät hääkuulumiset: 


- Olen kosinut kaasojani, kaikki kolme vastasivat kyllä. En tiedä miten tätä kysymistä jännitin, olin aika varma että kaikki suostuvat, mutta jotenkin sitä muuttuu ajatukset ihan hullunkurisiksi kun häistä puhutaan. Alan ymmärtää, miten niitä bridezilloja syntyy :D Vakaasti olen päättänyt, ettei musta tule sellaista, mutta mistäs sitä ikinä tietää. Pyydän jo etukäteen anteeksi, jos käyttäydyn typerästi tai olen hankala! Kosintaa varten olisi ollut ihan hauskaa askarrella enemmänkin, mutta yksinkertaisuus on enemmän mun juttu, niin tälläkin kertaa. Siispä ostin kaikille kaasoille pienet skumppapullot ja kirjoitin kortit. Viime hetkellä sain idean, että virkkaan kaikille mukaan vielä kestovanulaput. Tuli muuten kivat, taidan virkata niitä kasan itsellenikin.

- Kirkko on varattu. En ajatellut ensin edes kertoa tästä, kun harmitti niin vietävästi, mutta me unohdettiin koko varaus! Soitin kärppänä jo kesäkuun 1. päivä tasan klo 8.00 Turun seurakuntaan, vain kysyäkseni varataanko kirkot päivälleen vai kuukauden tarkkuudella tasan vuotta ennen. No, ne varataan päivälleen vuotta ennen, ja laitoin puhelimen kalenteriin saman tien noin miljoona hälytystä että varaa kirkko. Päivä tuli, meillä oli asunnon irtisanominen, siivousta talolla ja kiinteistönvälittäjän tapaaminen. Vasta illalla sängyssä maatessani reporankana rankan päivän jälkeen hätkähdin, juoksin olohuoneeseen ja henkäisin "mmmhe unohdettiin varata kirkko!" Meinasin alkaa itkeä, mutta mies lohdutti että kaikki kyllä järjestyy. Heti seuraavana päivänä soitin aamulla taas tasan klo 8 ja sain varattua ajan. Vain yksi aikaisempi aika oli mennyt ennen meitä, ja se vähän kirpaisi, mutta toistaiseksi tällä mennään. Saas nähdä, kuitenkin muutetaan vielä mieltämme ja siirretäänkin koko häät Tampereelle... 

- Ollaan käyty katsomassa mulle vihkisormusta. Timantteja! En käytä hirveästi koruja, kihlasormustani ja joskus siroja korvakoruja. Siksi vähän yllätyin itsekin siitä miten hullaannuin dimangeista! Olin ajatellut klassista ja yksinkertaista lookkia; yksi vähän isompi timantti keskellä, ei mitään ylimääräistä. Sormuksia soviteltuani huomasin kuitenkin tykästyneeni eniten halo-istutukseen, vieläpä neliönmalliseen. Siis että keskellä on isompi timantti, jota ympäröi useampi pieni kivi. Hintalappu tuplaantui kertaheitolla – on kallista haluta säihkettä nimettömäänsä. No, sormusta olisi tarkoitus jaksaa katsella pidempäänkin, joten se on sen arvoista. Eikä muuten kuulunut mieheltäkään mitään noottia, myhäili vaan vieressä. Kuva Pinterest -kansiostani

- Olen katsellut morsiuspukuja, ja ainakin luulen tietäväni minkälaisen haluaisin. Sen näkee vasta sitten kun sovittaa, mielihän voi muuttua paljonkin. Mekon löytäminen ainakin käsittääkseni taitaa olla henkimaailman juttuja, sen vain maagisesti tietää kun se oikea osuu kohdalle. Olen ainakin tällä hetkellä ihastunut mekkoihin, joissa on lyhyet hihat, vähän pitsiä ja runsas, mutta hempeä helma. Toisaalta pitkät hihatkin näyttävät kauniilta, mutta koska meille tulee kesähäät, hihat ei ehkä ole se käytännöllisin valinta. Töölössä Museokadulla sijaitsevan hääpukuliike Vienon Instagram-tililtä olen ihastellut Innocentia -merkkisiä hääpukuja, ihan superkauniita!

- Ollaan otettu yhteyttä n. tuhanteen hääpaikkaan. No ei sentään, mutta siltä tuntuu. Joko on aina hääpaikka varattu sinä päivänä kun meillä on varaus kirkosta, tai sitten kirkko on varattu kun hääpaikka olisi vapaana. Muutama vaihtoehto on jo, pitää vielä hieman vertailla näitä.


To do -lista:


- Kirkon varaus, esteettömyystodistus ja papin kanssa puhuminen. Kirkonvaraus done! Esteettömyystodistus on voimassa 4 kk, joten liian aikaisin sitä ei kannata pyytää ettei käy hupsusti. Papin kanssa käydään vihkikeskustelu lähempänä hääpäivää. Miten ihanaa on muuten sanoa hääpäivä? Milloin musta kuoriutui tälläinen häähömpöttäjä? Häät, avioliitto, aviomies, vaimo – kaikki kuulostaa vain hyvältä.

- Laadi hääbudjetti. Jotain alustavaa ollaan jo sovittu, mutta budjetti varmaan tarkentuu kun saadaan vähän osviittaa siitä, mitä juhlapaikka ja ruoka tulee maksamaan.

- Vieraslista. Tästäkin on alustava versio tehty, mutta haluan sen tarkkaan mietityn valmiiksi! Vieraiden määrä kuitenkin vaikuttaa myös siihen, minkälainen juhlapaikan pitää olla. Luulisin, että vieraita tulee noin 100.

- Kaasot & bestmanit. Kaasot on jo pyydetty, mutta mies vielä hohhailee bestmanien kanssa.

- Hääpaikan metsästäminen ja varaaminen! Tämä aiheuttaa jo pientä ahdistusta, ks. yllä. Haluaisimme pitää hääjuhlan maaseutumaisemissa tai veden äärellä, navetan vintillä tai muussa rennossa tilassa. Olisi ihanaa, jos paikkaa saisi koristella itse ja tuoda omat juomat (ei nyt ihan välttämätöntä mutta suositeltavaa.) Karkeassa budjetissa lukee hääpaikan kohdalla: kohtuullinen. Eli jos ei nyt ihan törkeän hintainen ole, niin maksetaan mielellään tunnelmasta. Kuten sanoin, ollaan laitettu jo monta yhteydenottoa paikoista menemään, mutta vielä ei ole natsannut.

Hääauto ja kuljetukset. Luultavasti hääpaikka ei ole kovin kaukana kirkosta, joten luulen ettei erillistä kuljetusta tarvitse järjestää. Hääautosta vastaa mies! 

- Pitopalvelu ja kakku. Pitopalvelu riippuu tietysti siitä, tuleeko ruoka hääpaikalta vai jostain ulkopuolelta.

- Musiikki. Bändi vai Spotify? Saattaa olla, että yksi miehen ystävä bändeineen voisi soittaa häissä, mutta tämä on vielä ihan auki. Häälistan kokoaminen Spotifyyn on jo aloitettu!

- Valokuvaaja. Tärkeä, tärkeä, tärkeä! Valokuvaajasta me ei tingitä, budjetti on aika vapaa. Kuvien pitää olla kauniita, hyvin aseteltuja ja meidän näköisiä – niistä pitää välittyä häiden tunnelma. Kuvaaja ei voi olla kukaan häävieraista, koska halutaan että kaikki läheiset saavat nauttia juhlasta omin silmin, ei kameran takaa. 

Hääohjelma. Suuri arvoitus vielä meille kummallekin. Pidetään hauskaa?
- Morsiuspuku ja sulhasen puku. Puhuttiin mun ystävien kanssa, että lähdettäisiin Tallinnaan morsiuspuvun metsästykseen. Käytäisi muutamassa paikassa sovittamassa, ja sitten voisikin suunnata johonkin syömään ja viettämään laatuaikaa. Ah, siitä tulee kiva päivä! Jos oikeaa pukua ei löydy, en aio stressata, se tulee vastaan sitten myöhemmin.

- Kukkaistytön mekko. Kukahan mahtaa olla meidän pieni kukkaistyttö? <3

Kampaus ja meikki. Ollapa mies, olisi niin helppoa! Tiedän suunnilleen miten haluaisin hiukset. Meikki ehdottomasti luonnollinen, kun en muutenkaan käytä kovin vahvaa meikkiä. Kauhukuvissani mulla on aivan liian tumma meikki ja lakalla kuorrutetut ylikiharat hiukset. Pöh, en tiedä mistä tälläinen pelko on tullut, pitää vaan löytää kampaaja jolla on sama maku kuin mulla. :)

- Hääsviitin varaus. Tämä sitten myöhemmin, kun juhlapaikka on selvillä.

- Häämatka. Ei tiedetä vielä lähdetäänkö ns. perinteisesti heti häiden jälkeen häämatkalle vaiko vasta myöhemmin. Lilja on häiden aikaan vasta 1,5-vuotias, ja koska 1,5 vuorokauden häämatka ei kuulosta kovin hyvältä, Lilja tulee mukaan. Miten me edes osattaisi olla Liljasta erossa kokonainen viikko, hirveä ajatus! :D

- Koristelut, kukat, opastekyltit. On aika selvillä jo mitä tyyliä haetaan, mutta värimaailmaa pohditaan vielä. Yksinkertaista ja luonnollista mutta juhlavaa.  Opastekylteistä puhuttiin viimeksi tänään, että olisi hauskaa kirjoittaa kyltteihin turun ja savon murteella jotakin. 

- Kutsukortit! Melkein unohdin. Löysin aivan ihanan vistaprintin, jonka kautta saa tilattua just meidän näköiset kutsut. Save the date -kortteja ei lähetetä, mielummin kutsut vain hyvissä ajoin.

+ Tuhat muuta muistettavaa asiaa, mutta lisäilen niitä listalle sitä mukaa kun mieleen tulee. Ideoinnin olen luonnollisesti aloittanut niistä tärkeimmistä, eli pienistä yksityiskohdista..

Helteistä kesäviikkoa kaikille! ♡


Ei kommentteja