Kesäelämää

Heippa!

Olen päivitellyt blogia aika laiskasti, koska on ollut kiire elää ja nauttia kesästä. Sormet ovat syyhynneet päästä kirjoittamaan, mutta välillä tekee hyvää unohtaa kaikki muu ja keskittyä siihen kuluvaan hetkeen.

Mitäs meidän kesään on tähän mennessä kuulunut?


Meillä podettiin eroahdistusta. Onneksi se on hieman helpottanut, mutta tilalle on tullut ryömiminen/konttausharjoitukset ja niistä seuranneet (taas jälleen kerran) katkonaisemmat yöunet. Äitiä vähän väsyttää, mutta väsymys on ollut jotenkin helpompi kestää nyt kesällä kun on valoisaa ja paljon mentävää ja tehtävää.


Ensin toivon, että Lilja nukahtaa, ja keskimäärin viiden minuutin päästä mulla tulee sitä ikävä. Sitten voinkin kuvata nukkuvaa vauvaa ja katsella vanhoja kuvia Liljasta. Kyllä, tässä mun touhussa ei ole päätä eikä häntää.Lilja touhuaa.

Kodin päivitystä kesään. On ollut ihan parasta vaihtaa välillä maisemaa, mutta myös aivan yhtä ihanaa palata siistiin ja puhtaaseen kotiin. Onni on myös uusi imuri!

Sain iloisia blogiuutisia ja pääsin osaksi Perhekuplan blogiyhteisöä. Tämä oli vissiin se mun synttärilahja itseltä itselle!

- Juhannuksen viettoa perheen ja sukulaisten kesken mökillä Varsinais-Suomessa.

- Reissu Helsinkiin mun isän ja J:n luokse = Lilja sai viettää laatuaikaa papan kanssa. 
Oli mustakin tietty kivaa käydä iskällä! 

- Illanvietto ulkona ensimmäistä kertaa Liljan syntymän jälkeen. Käytiin SMG:n keikalla, naurettiin, juteltiin ja juotiin vähän viiniä. Oli muuten niin outo tunne lähteä jonnekin ilman Liljaa. Siinä mä olin, menossa keikalle Tavastialle, näytin samalta ja käytin samoja vaatteita kuin ennenkin, mutta silti jokin oli muuttunut. Mä olen äiti! Teki mieli käydä tatuoimassa otsaan että hei kaikki, mä olen nyt äiti, tiesittekös? Kaikki meni oikein hyvin ja Lilja oli nukkumassa kun tulin kotiin. Aamuyöllä yösyötöllä Lilja unenpöpperössä söi hetken, lopetti ja mua ensin tutkivasti tiirailtuaan hymyili leveästi, kun huomasi että äiti oli tullut takaisin.

- Paljon ystävien näkemistä; kahvittelua, kyläilyä, kävelylenkkejä ja lounastreffejä – äitiyslomailua parhaimmillaan!- Päivä Korkeasaaressa. Päästiin mun parhaan ystävän kanssa pitkästä aikaa kunnolla näkemään, lisäksi Lilja sai viettää kummitätinsä kanssa aikaa. Lilja myös säikähti riikinkukkoa, joka piti kummaa meteliä ja pörhisteli pyrstösulkiaan. Mua ja kummitätiä vaan nauratti, Liljaa itketti. Voi pientä.

- Kaasojen kosinta! Tein pienen lahjan kaikille kaasoille ja annoin mini-skumppapullon kortin kera. Kaikilta tuli myöntävät vastaukset (miten mä sitä edes jännitin?) ja häät tuntuivat taas vähän enemmän todellisilta.

- Tuoreita mansikoita ja herneitä, tietenkin.

- Aivan liikaa grilliruokaa. Parasta on grillattu kana ja kasvisvartaat, nam! Mutta tästäkin huolimatta huomasin eilen, että vihdoin mahduin mun vanhoihin farkkuihin! Taputin itseäni olalle ja kiitin kroppaa taas jälleen kerran siitä miten mielettömän hienon työn se on tehnyt. 

- Talviturkin heitto pari viikkoa sitten, oli muuten kylmää! Paras oli kun katsottiin uima-paikalle tultaessa että ahaa, tuolla laiturin päässä on joutsenpariskunta, ei häiritä niitä. Aika kauan oltiin siinä ennen kuin mies käveli lähemmäs katsomaan ja huikkasi: 
- "Essi."
- minä: "No?"
- mies: "Nää ei oo oikeita."

Juu ei siitä sen enempää.. :D

- Viikonloppureissu Imatralle kaveripariskunnalle; saunomista, hyvää seuraa ja ruokaa. Kun saatiin lapset nukkumaan, me äidit livahdettiin keittiöön juomaan sangriaa ja puhumaan kaikesta maan ja taivaan välillä. Yöunet jäivät hieman vähäisiksi, kun Lilja päätti kunnostautua aamuvirkkuna ja herätä ennen kahdeksaa. Kannatti istua siellä keittiössä pikkutunneille asti. Tänään käytiin vielä läheisellä mansikkatilalla kahvilla ja silittelemässä lampaita. Ihana viikonloppu!
Taas yksi norsu lisää, tällä kertaa viemiseksi kaveripariskunnan pienimmälle. Koska meillä on norsuja jo ihan liikaa, teen näitä mielelläni myös lahjaksi, joten jos jotakuta kiinnostaa, laita sähköpostia vaan tulemaan! :)

- Opintosuunnitelman tekoa. Silmissä vaan vilisee kurssien nimiä ja päivämääriä. Onneksi osan kursseista voi suorittaa etänä verkossa, mutta yritän silti saada hoidettua opiskelut silloin kun Lilja on päiväkodissa.

- Mistä päästäänkin siihen, että otettiin vastaan päivähoitopaikka! Käydään elokuun puolella tutustumassa päiväkotiin ja syyskuussa viimeistään Lilja sitten aloittaa päiväkodin. Tästä on kyllä niin ristiriitaiset fiilikset ettei tosikaan, mutta uskon että kaikki kyllä järjestyy.

- Ollaan irtisanottu nykyinen asunto ja otettu vastaan toinen Tampereelta. Muutto on edessä kuunvaihteessa, t a a s. Miten nyt voi olla jo heinäkuu? Toisaalta odotan muuttoa, koska Lilja saa oman huoneen ja me saadaan vaatehuone ja enemmän neliöitä. Odotan myös paria elintärkeää asiaa: Pyynikin munkkikahvilan munkkeja ja Napolin pizzaa!
Loppuun vielä pari söpöyskuvaa Liljasta; ensimmäinen on Anjan puistosta, jossa käytiin kävelyllä ja katselemassa eläimiä. Lilja selvästikin pohtii "hmmm mikäs lintu se tuo tuolla on?" 
Toinen kuva on muuten vaan ihana, kun Lilja pääsi iskän kanssa (varovasti) ensimmäistä kertaa keinumaan.

Ihana, ihana kesä. Toivottavasti loppukesä sujuu yhtä kivasti. Nyt on muutenkin erityisen hyvä fiilis kaikesta, vaikka välillä vähän väsyttääkin. Miten teidän kesä on mennyt?


Ei kommentteja