Mitä pakkasin sairaalakassiin

Täältä voit käydä lukemassa mitä meidän perheessä hankittiin vauvalle ennen vauvan syntymää ja syntymän jälkeen. Niin kuin postauksessa mainitsin, ajattelin nyt tehdä listan siitä mitä pakkasin sairaalakassiin. Mikä oli oikeasti tärkeää ja hyödyllistä, mikä unohtui kassin pohjalle? Tämä ei meille nyt ole ajankohtainen aihe, mutta sain toiveen kirjoittaa tästä, joten antaa palaa!

Muistan sen kutkuttavan tunteen, kun viikkasin pieniä vaatteita kassiin ja mietin, että kohta ne vaatteet puetaan meidän ihanalle pienelle vauvalle. Silloin hätkähdin ja ensimmäistä kertaa oikeasti sisäistin, että meille tulee kohta vauva. Jopa panikoin hieman, kun laskettuun aikaan oli enää kaksi viikkoa ja tajusin, että vauva voi syntyä minä päivänä tahansa! Olin malttamattomana ajatellut koko ajan, että tietenkään vauva ei synny ennen laskettua aikaa. Vaikka tiesin että vain noin 5 % vauvoista syntyvät laskettuna päivänä! Joka tapauksessa, kassi kannattaa pakata hyvissä ajoin valmiiksi, sillä ikinä ei tiedä, milloin synnytys alkaa. 

Toiveeni oli, että synnytys alkaisi itsestään, eikä synnytystä tarvitsisi käynnistää. Toiveeni kävi toteen, ja muistan sen aamun kuin eilisen, kun jännittyneinä pakattiin viimeiset tavarat sairaalakassiin ja lähdettiin kahdestaan Naistenklinikalle – kotiin palatessa meitä oli kolme. <3

Toivottavasti saan vielä kokea uudestaan raskauden, sen ihanan odotuksen, pienet potkut ja jännityksen, kun malttamattomana odotetaan milloin päästään tapaamaan uusi perheenjäsen. Millainen tyyppi sieltä tulee, periikö hän äidin vai isän silmät? Ensimmäisellä kerralla saa myös jännittää sitä, osaanko hoitaa vauvaa, entä jos teen jotain väärin, millainen vanhempi olen? Viimeisintä saakin miettiä ihan jokainen päivä, tästä hetkestä pitkälle tulevaisuuteen, eikä sitä ikinä voi täydellinen vanhempi ollakaan. :)Nämä pakkasin mukaan...

neuvolakortti
lompakko, henkkarit
synnytystoivelista
turvaistuin vauvalle
lukemista
puhelin
puhelimen laturi

Vaatteet:

omat vaatteet sairaalassa oleilua varten
kotiutumisvaatteet vauvalle
kotiutumisvaatteet itselle
vaihtovaatteet miehelle
imetysliivit
villasukat

Hygieniatarvikkeet:


hajuton suihkusaippua
kasvojenpuhdistusaine
hammasharja + tahna
vartalorasva
kasvorasva
deodorantti
ponnari
hiusharja
kuukautissiteitä
nännivoide (Lansinoh)
liivinsuojat
rintakumit

Ruoka & Juoma

suklaata, hedelmiä, lakua
proteiinijuomaa
imetystee


Muutamia huomioita


Imetysliivit on yksi tärkeimmistä! Ota huomioon imetysliivejä hankkiessa, että kun maito nousee, kuppikoko voi kasvaa paljonkin. Osta siis pari kokoa isommat liivit mitä normaalisti käytät. Ostin ensin yhden kuppikoon isommat liivit, mutta ystäväni vinkkasi, että kannattaa ottaa ainakin pari kokoa isommat. Kävin vaihtamassa, ja onneksi kävin, koska yhden koon isommat ei olisi riittänyt.

Äitiyspakkauksessa tuli muistaakseni kestokäyttöiset liivinsuojat, mutta mun mielestä ne tuntui aika karheilta ja epämukavilta kun rinnat aristi maidon noustessa. Itse tykkäsin eniten Lansinohin liivinsuojista.

Vauvan kotiutumisvaatteiksi kannattaa varata ne kaikista pienimmät, meillä 52 oli liian iso koko. Pakkaa sään mukaan, ja aina yksi vaatekerros enemmän mitä itselle pukisit. Ota vauvalle myös ohuet puuvillalapaset, sillä vauvat helposti raapivat itseään kun kynsiä ei saa leikata ensimmäiseen kahteen viikkoon.

Sairaalasta saa shampoota yms., mutta mun mielestä oli kiva kun oli omat shampoot ja hoitoaineet mukana. Suihku synnytyksen jälkeen oli paras suihku ikinä!

Kameraa ei raahattu erikseen mukaan, vaan otettiin kaikki kuvat puhelimella. Mun mielestä synnytys on niin hieno kokemus, etten siinä lomassa olisi jaksanut (tai pystynyt/halunnut että mies kuvaa) keskittyä järkkärillä kuvaamiseen, vaan halusin ihan omin silmin elää jokaisen hetken.

Weledan imetystee oli ihan huippu! Maistui aika mausteiselta (lievästi sanottuna), mutta teen jälkeen tuntui että jotain tapahtuu, eli jotain taikaa tuossa teessä kyllä on. Mulla nousi maito kunnolla vasta kun päästiin oman kodin rauhaan, mutta kotonakin huomasin ihan selvän eron maidontuotannossa kun join teetä. Siltikin uskon, että maidonnousuun parhaiten auttaa yksinkertaisesti rentoutuminen.

Suosittelen asentamaan turvaistuimen telakan autoon hyvissä ajoin ennen synnytystä. Me myös kuivaharjoiteltiin ja kuljettiin rattaiden ja turvakaukalon kanssa kotoa autolle ja takaisin. Laitettiin iso vesipullo turvakaukaloon ja naurettiin meidän vesipullovauvalle. Ohikulkijat hieman hymähtelivät meidän touhuille, mutta eipä tarvinnut säätää kaukaloiden ja rattaiden kanssa enää kotiutumispäivänä.


Mikä oli turhaa:


Synnytystoiveita kirjottelin ylös paperille, mutta olin niin tolkuissani synnytyssaliin mentäessä että kerroin ihan omin sanoin mitä toivon synnytykseltä. Lisäksi synnytys etenee omalla painollaan, eikä synnytystä mielestäni kannata liikaa yrittää suunnitella etukäteen. Ei ainakaan siinä mielessä, jos ahdistuu kun kaikki ei sitten menekään omien toiveiden mukaan.

Pakkasin sairaalakassiin jonkun pokkarin, mutta se jäi lukematta kun kaikki aika meni vauvaa tuoksutellessa ja ihastellessa.

Omat vaatteet jäi kyllä ihan täysin käyttämättä. Kun pääset synnytyssaliin, saat sairaalasta sellaisen erittäin trendikkään löysän kaavun, jossa on edessä napit. Itse ainakin tykkäsin oleilla vaan tuo sairaalakaapu päälläni, se oli niin mukava ja helppo.

Rintakumi jäi käyttämättä kokonaan. En muistanut niiden olemassaoloa, eikä vaan tullut mieleen kokeilla / ei ollut tarvetta. Eipä se iso investointi ollut, lahjoitin ne jälkeen päin yhdelle mun raskaanaolevalle kaverille.

Siinä oli mun lista! Toisaalta, kaiken voi hakea jälkikäteen kotoa, ja synnyttämään voi lähteä myös ilman omaa kasvorasvaa... :D Mutta mielestäni omat tavarat teki olosta vähän kotoisamman sairaalaympäristössä. Muut äidit, mitä te pakkasitte mukaan sairaalaan? Mikä oli ihan must? :)
2 kommenttia

  1. Kiitos tästä listasta. Meillä on noin 2 kuukautta ekan lapsen syntymään ja tässä jo kuumeisesti mietin mitä tuleman pitää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että listasta oli iloa! Se toi tiettyä henkistä turvaa kun pakkasi kassin valmiiksi hyvissä ajoin etukäteen, kun ei tarvinnut pyöritellä mielessä mitä sinne nyt pitää pakata mukaan. Ihanaa odotusaikaa sinulle<3

      Poista