Parasta yhdeksänkuisen kanssa

Kun aamulla nostan unisen vauvan sänkyyn mun viereen, ja hän kömpii kainaloon saman peiton alle nukkumaan (tosin ensin vauva pyörii ja hyörii unissaan kuin hyrrä, ja saat mojovan potkun pikkukantapäästä suoraan silmäkulmaan.)

Kun siivoat lattiaa syöttötuolin alta syömisen jälkeen, ja unohdat sinne muutaman murun, jotka vauva tulee noukkimaan suuhunsa. Lilja huolehtii aina siivouksen loppusilauksesta.

Kun vauva kiljuu riemusta jonkun tietyn lelun nähdessään ja heiluttaa sitä iloisesti kädessään. Meillä tälläisen riehaantumisen aiheuttaa tällä hetkellä lelukakkupala, jonka päällä on marja. Lelusta tulee ilmeisesti mieleen tissi, koska Lilja yrittää imeä kakkupalaa.. :D

Kun laitan soimaan popsi popsi porkkanaa, ja Lilja nousee tv-tasoa tai sohvaa vasten kikattaen jammailemaan. Polvet notkuvat ja pikkunyrkki hakkaa tahtia musiikin tahdissa.

Kun vauva konttaa lattialla niin hurjaa vauhtia että läpsytys vain kuuluu.


Kun viet vauvan leikkipuistoon keinumaan ja leikkimään hiekkaleikkejä. Kumma kyllä, Lilja tajuaa olla syömättä hiekkaa! Tänään ostettiin Liljalle ikioma punainen ämpäri ja lapio.

Kun käy vahinko ja pää kopsahtaa johonkin ja tulee itku, ja kun menen lohduttamaan ja Lilja painaa pään mun rintaan ja haluaa halata. Ei kivaa tietenkään että sattuu, mutta vaihteeksi tuntuu hyvältä olla lähekkäin muutenkin kuin vain imettäen.

Kun vauva iltaisin nukahtaa sylikkäin iskän kanssa iskän rinnan päälle. Ehkä maailman suloisin näky.

Kun vauva saa hullunpuuskan. Nyt muutaman kerran on tullut sellainen hihitys-kikatus-lelut lentää-hullunpuuska ettei paremmasta väliä. Yleensä tämä tapahtuu kun Lilja on selällään ja katsoo jotain lelua (tai esim. äidin villasukkaa..) Kädet ja jalat viuhtoo edestakaisin ja jos nauraa vauvan touhuille, vauva saa tästä vain lisää kierroksia ja puuska yltyy yltymistään.

Iltakylpyhetket: Lilja rakastaa vettä. Vettä on yleensä kylvyn jälkeen ammeessa puolet vähemmän kuin ennen kylpyä, koska suurin osa vedestä on iloisen naurun säestämänä läiskitty pitkin äitin ja iskän vaatteita ja kylpyhuonetta. 

Kun Lilja syö jotakin hänen mielestään oikein hyvää, esim. mansikkaa tai appelsiinia, ja hän yrittää sanoa nam nam. "TAM TAM" vauva sanoo, ja äitiä naurattaa. Parin yrityksen jälkeen vauva osaa jo taas sanoa nam nam. :D

Se, kun Lilja nauraa meidän kanssa yhdessä. Hän ei ihan vielä ymmärrä mille nauretaan, mutta mitäs siitä kun voi nauraa mukana. 

Kun huomaat että sun vauva alkaa näyttää jo enemmän taaperolta, eikä enää niin paljon vauvalta. Nyt sanon vielä vauvavauvavauva kun vielä voin, enää alle 3 kk kun Lilja täyttää vuoden ja on jo taapero, ihan hullua. On hauskaa huomata, että Liljasta on jo nyt kasvanut ihan oma persoonansa, jolla on omat juttunsa ja touhunsa. 


Ihana pikkutyyppi 💜Ei kommentteja