Korealainen ihonhoitorutiiniKirjoitin aiemmin pintakuivasta sekaihostani ja siitä miten vaikeaa sitä on hoitaa. Sain paljon hyviä neuvoja avauduttuani iho-ongelmista, mm. luonnonkosmetiikkaan siirtyminen, lääkekuurit, hajusteettomat tuotteet ja korealainen kosmetiikka. Tai tarkemmin sanottuna korealainen ihonhoitorutiini. K-beauty hypetys on ollut vallalla jo pitkän tovin, mutta minä tulen taas näin myöhäisherännäisenä mukaan. Olen vähän sellainen, että rakastan kosmetiikkaa, mutta pyrin välttämään turhaa kuluttamista. Kun en tiedä mikä sopisi iholleni, en osta sitten mitään. Hyvähän se on olla harkitsevainen, eikä siten purkkejakaan kerry kaappiin lojumaan, mutta kun pitäisi sitä ihoa kuitenkin jotenkin hoitaa. Valitettavasti se vesipesu palasaippualla ja rasvaus kerran viikossa ei vaan tule kuulonkaan mun kenkkuilevan ihon kanssa (on kokeiltu sitäkin.)

Tällä kertaa olin siis tosissani kyllästynyt ihon kanssa venkslaamiseen. Satuin eksymään Miia Ezenin blogiin ja katsomaan videon korealaisesta ihonhoitorutiinista. Hetkeä myöhemmin huomasin tilanneeni aikamoisen kavalkadin korealaista kosmetiikkaa kotiin. Toivoin, että saisin hieman helpotusta ihonhoitoon, ja nyt kävi sitten niin, että aivan rakastuin korealaiseen kosmetiikkaan!Korealainen kymmenvaiheinen ihonhoitorutiini


Korealaisen ihonhoitorutiinin mukaan iho pitäisi puhdistaa käyttäen kaksoispuhdistusta, eli ensin puhdistetaan iho öljypuhdistusaineella, joka poistaa iholta öljypohjaisen lian. Mulla on nyt käytössä MISSHA Near Skin pH Balancing Cleansing Oil. Tämän jälkeen iho puhdistetaan tavallisella vesipohjaisella puhdistusaineella. Kolmas vaihe on ihon kuorinta, joka suositellaan tehtäväksi 1-2 kertaa viikossa. Nyt ilmojen viiletessä olen huomannut että kaksi kertaa voi olla liikaa, ja ihoa kiristää aivan julmetusti kuorinnan jälkeen. Yleensä kuorin ihon Mádaran hedelmähappokuorinnalla, mutta nyt päätin kokeilla Mizonin Honey Black Sugar Scrub -sokerikuorintaa. Tuote tuoksuu erikoiselta, mutta toimii todella hyvin – iho on puhtaan ja sileän tuntuinen heti kuorinnan jälkeen.


itsskinoilcleanser
itsskin
itsskinoilcleanser
mizonhoneyblacksugarscrub
mizonhoneyblacksugarscrub

Kuorinnan jälkeen iho pyyhitään/sille taputellaan kasvovesi. Tavallaan samaan tyyliin miten olen aiemminkin tottunut tekemään, mutta tarkoitus on siis neutralisoida ihon pH puhdistuksen jälkeen. Tilasin kokeiluun ihanalta tuoksuvan it'S SKIN Collagen Voluming Tonerin. En enää käytä vanulappuja tähän, vaan taputtelen kasvoveden iholle sormin. Vanulapuista tuli muuten mieleen, että jos niitä käyttää niin kestokäyttöisen vanulapun saa aika yksinkertaisella ohjeella virkattua! Voin laittaa ohjetta tulemaan tänne myöhemmin, täällä kun ilmeisesti löytyy innokkaita virkkaajia lukijoistakin. :)


itsskincollagentoner

Viides vaihe olikin jo sitten ihan uusi juttu mulle: hoitoneste. Hoitonesteen tarkoitus on saada muut hoitotuotteet imeytymään ihoon paremmin. Mulla on nyt käytössä it'S SKIN Power 10 Formula PO Effector -hoitoneste, ja olen kyllä tykännyt. Hoitoneste on todella ohutta ja imeytyy iholle sekunnissa. Korealaiset kuulemma kerrostavat hoitonestettä iholle useitakin kertoja saadakseen parhaan lopputuloksen. Hoitonesteen jälkeen iholle levitetään seerumi, ja tässä kohtaa hyppäsin mukavuusalueen ulkopuolelle, kun tilasin kokeiluun etanapohjaisen Mizonin Snail Repair Intensive Ampoule -seerumin.


itsskinpower10formulapoeffector
itsskin
mizonsnailrepairintensiveampoule

Seitsemäntenä iholle levitetään hoitava/puhdistava/virkistävä kangasnaamio. Huomasin, että ihan lähisittarista saa mm. Holika Holikan kangasnaamioita! Kangasnaamioita en ole nyt käyttänyt – ehkäpä pitäisi niitäkin pistää tilaukseen.

Kahdeksas vaihe on silmänympärysvoide, yhdeksäs kosteusvoide ja kymmenes yönaamio. Olen toistaiseksi käyttänyt ihan ei-korealaista silmänympärysvoidetta. Tällä hetkellä mulla on käytössä Mia Höydön Valo -silmänympärysvoide. Yövoiteena on Cliniquen sekaiholle tarkoitettu voide ja yönaamiota ei toistaiseksi vielä löydy kaapista. Päivävoiteeksi sen sijaan otin kokeiluun Mizonin Snail Recovery Gel Creamin, joka sisältää 74% etanaseerumia.


mizonsnailrepairgelcream

Tulokset


Pari päivää kaksoispuhdistusta kokeiltuani huomasin, että ihoni näyttää paremmalta kuin aikoihin. Olin aivan ällistynyt, ja edelleenkin ajattelin, että se nyt on vain joku hetkellinen ihon kirkastuminen, ja seuraavana päivänä iho näyttää taas yhtä samealta kuin aina ennenkin. Mutta ei, on se nyt vaan myönnettävä, että kyllä ihon kunto riippuu myös siitä mitä tuotteita ja miten niitä käyttää.

Suhtauduin aiemmin hyvin ennakkoluuloisesti kaikkea etanaa sisältäviin tuotteisiin, ja ajatus niistä kuulosti lähinnä etovalta. Etanaa naamaan? Joo ei! Mutta sen jälkeen kun luin Elevenin sivuilta muutaman asiakaspalautteen siitä, miten erityisesti sekaiholle etanatuotteet oli tehneet hyvää, ajattelin kokeilla. Ensimmäistä kertaa kun laitoin seerumin yötä vasten vaikuttamaan, ihmettelin aamulla kun iho näytti siltä ettei sitä tarvitse edes pestä. Pyyhkäisin vain kasvovedellä ja lisäsin päivävoiteen.

Yleensä naama alkaa kiiltää viimeistään tunnin päästä meikkaamisesta, ja kun tulen työ- tai koulupäivän jälkeen kotiin, meikkivoiteesta ei ole enää mitään jäljellä ja iho on sen näköinenkin. Viime viikolla joku aamu ensimmäistä kertaa etanavoidetta laitettuani tulin kotiin iltapäivästä, ja iho näytti samalta kuin aamulla. What! Olin ihan äimän käkenä. Eipä paljon enää etanat haittaa, päinvastoin, me ollaan ystäviä nykyään. Tuote ei tuoksu oikein miltään, en tiedä mitä olin odottanut, mutta en tätä.

Imetyksestä johtuvat ihon hormonisekoilut valitettavasti aiheuttavat vieläkin leuan alueelle näppyjä, mutta niille ei varmaan mitään mahda. Ja jos totta puhutaan, ei ne mua niin paljon häiritse että lääkärille lähtisin, on se imetys kuitenkin tärkeämpää kuin hetkellinen epämukavuus.


sekaihonhoito
sekaihonhoito

Joten, meille kuuluu oikein hyvää, siis mulle ja iholle. Korealainen kosmetiikka, huolellinen ihonhoitorutiini ja erityisesti etanavoiteet – jatkoon! Jos siis kärsit iho-ongelmista, kannattaa ainakin kokeilla korealaista kosmetiikkaa.


Ei kommentteja