Ensimmäinen hääpuvun sovitusHei pitkästä aikaa ja hyvää joulukuun ensimmäistä!

Tällä viikolla olen mm.

- Selvinnyt hengissä englannin presentaatiosta. Kerroin aiemmin, että jännitän esiintymistä aivan helkkaristi niin kuin taisin asian itse muotoilla. Voin paljastaa myöhemmin, miten esityksen kanssa kävi...

- Laittanut joulua kotiin. Hyasintit alkavat kukkia ja ihana tuoksu vähitellen valtaa olohuoneen, amaryllistä edelleen houkuttelen hyvällä hoidolla puhkeamaan kukkaan. Keittiön ikkunaan on ilmestynyt verhokappa ja joulutähti. Ostin joulun tuoksuisen kynttilän, jota en ole raaskinut vielä polttaa. Joululehdet on kaivettu astiakaapin uumenista esiin, ne eivät mene pois muodista – joulumieltymysteni suhteen olen järkähtämätön.

- Leiponut makeita jouluherkkuja, ostanut joulukukkia ja käynyt pihalta hakemassa kuusenhavuja rekvisiitaksi. Näistä kuvauksista ihan pian lisää!

- Hypistellyt Novitan paksua villalankaa, joka majailee edelleen lankakorissani ja odottaa tulevaisuuttaan villapipona. Oikeanlaiset puikot vain puuttuu (miksi minulla on vain 60 senttisiä pyöröpuikkoja, missä kaikki 40 senttiset ovat? Täytyy poiketa läheiseen käsityökauppaan), enkä malta odottaa että pääsen aloittamaan työn!

- Pursunnut ideoita bloggaamisen suhteen. Haaveilen että olisi yksi kokonainen päivä, josta koko valoisan ajan käyttäisin valokuvaamiseen (paino sanalla valokuvaus, blogiklisee numero 1; valon vähäisyys marraskuussa) ja valottoman kirjoittamiseen. 

- Nauranut katketakseni töissä, kun eräs mies ilmoitti, että menee vaihdattamaan autoonsa ikkunalasit. Meinaatko että tuulilasin? Mieskin nauroi ihan yhtä makeasti langan toisessa päässä.

- Ihmetellyt jälleen kerran sitä, miten nopeasti tyttö kasvaa. Jouduin tytön vaatelipaston kuukausittaista inventaariota tehdessäni heittämään 70 % vaatteista "liian pieniä" -pinoon. Onneksi kohta on joulualet, pitää nimittäin taas vaihteeksi hankkia kasa pikkupukineita.


* * *

Tänään on ollut ihana, ikimuistoinen päivä. Olin sopinut kahteen eri hääpukuliikkeeseen sovitusajan, ja kutsuin mukaan tietenkin kaikki kolme kaasoa. Alkuun näytti jo siltä, etten ehdi ensimmäiseen sovitukseen, kun parkkiautomaatti ei toiminut, eikä toista näkynyt lähimaillakaan. Juttelin jonkun miehen kanssa, joka myös mietti jättääkö auton siihen vai etsiäkö uusi parkkipaikka. Kerroin mihin olen menossa, ja tuskailin kun olin jo myöhässä autosäädön takia. Mies sanoi "sulla on tärkeämpääkin tekemistä, et sä tota voi jättää väliin! Nyt meet jo!" Joskus sitä ei vaan osaa ajatella selkeästi kiireessä, joten siis kiitos sinä tuntematon mies!

Mulla oli jo valmiiksi aika selvä visio, minkä tyylisistä mekoista olen kiinnostunut; vähän boho, hieman levenevä helma ja mieluiten tyköistuva yläosa. Sovitin tänään varmaan yhteensä 10 eri mekkoa, ja kolme niistä jäi kummittelemaan mieleeni. Katsotaan mikä fiilis on huomenna herätessä – tunnen itseni sen verran hyvin että tarvitsen aikaa päätöksenteolle. Se on vähän rasittava piirre välillä, mutta en voi sille mitään. Toisaalta ei mikään ihmekään, kun mekkobudjetti pyörii kuitenkin tuhannessa eurossa. Sopii sitä valintaa miettiäkin!


Sovitusten jälkeen suuntasimme lounaalle ruotimaan hääpukuehdokkaita. Samalla pidettiin hääpalaveria, ja ehkä ihan vähän tunsin pistelyä mahanpohjassa, kun tajusin ettei häihin ole  enää kuin 7 kuukautta. Onneksi on bestmanit ja kaasot, joiden puoleen kääntyä jos tuntuu siltä, että iskee paniikki! 

Ostin eilen paksun häälehden kotiin selailtavaksi, ja ajattelin nyt sytyttää kynttilät, nostaa jalat ylös ja jatkaa iltaa häähumussa. Palataan toivottavasti pian!
Ei kommentteja