Babyshowereita ja vaaleanpunaista hattaraa

Heipsan! Tulin päivittämään vain ihan pikaiset sunnuntaimoikat, sillä viikonloppu on mennyt vauhdilla, ja illan olen naputellut yhtä koulutehtävää valmiiksi, jossa deadline oli tänään. Tehtävän sain palautettua, mutta nyt bloggailulle jäi harmittavan vähän aikaa!

Oltiin Liljan kanssa tosiaan Turussa viikonlopun vietossa, ja aivan ihana viikonloppu se olikin. Tiedättekö sen haikean fiiliksen, kun aurinko painuu mailleen ja mietit kulunutta päivää etkä haluaisi että se vielä on ohi? Niistä päivistä saa hirveästi energiaa ja hyvää mieltä arkeen, ja toivot että sellaisia päiviä tulee vielä rutkasti lisää. Viimeiset kaksi päivää ovat olleet juuri sellaisia!

Lauantaina ajeltiin Liljan kanssa ensin tädin luokse, jonne Lilja jäi hoitoon siksi aikaa kun karkasin kävelymatkan päähän ystävän babyshowereihin. Juhlia oltiin tohistu jo muutaman kuukauden, ja innolla odotin minkälainen päivä oli tulossa. Juhlat olivat tosi onnistuneet ja ystäväni oli tosi otettu kaikesta mitä oltiin hänelle järjestetty. Koristeet, tarjottavat ja lahjat tuntuivat myös olevan mieleen. Täytyy sanoa että näin vieraanakin oli ihan todella ikimuistoinen päivä. En tuntenut porukasta ystäväni lisäksi ketään, mutta juttu luisti alusta asti niin että aika kului kuin siivillä. Ihan huippu seuraa!Mun vinkit babyshowereiden järjestämiseen:


- Aloittakaa ajoissa! Kuukausi on liian vähän, mikäli haluatte että mahdollisimman moni pääsee paikalle. Töissä täytyy usein toivoa päivä vapaaksi jo muutama kuukausi etukäteen, ja sitten harmittaa jos juhlat osuu juuri viikonloppuvuoroon (mikäli vuoroja on myös viikonloppuisin, niin kuin meidän toimistolla!) eikä saa vaihdettua vuoroa.

- Tehkää juhlista ystävänne näköiset. Ehkä nyrkkisääntönä kuitenkin sanoisin, että mitään ylimääräistä tilpehööriä ei välttämättä tarvita, vaan ihan kukilla, ilmapalloilla ja tarjottavilla saa jo tosi kivan näköisen lopputuloksen! Ei ole muutenkaan kiva ostaa kamalaa määrää tavaraa, joka sitten lentää kuitenkin roskiin. Vähemmän on enemmän! Pääasia on, että kokoonnutaan kavereiden kesken yhteen ja juhlitaan tulevaa vauvaa yhdessä ystävän kanssa.

- Panosta ruokaan – juhlissa parasta seuran jälkeen on ruoka, jos multa kysytään :D Kannattaa varata sekä suolaista että makeaa, etenkin jos osa vieraista saapuu jostain kauempaa. Eikä myöskään itse juhlasankarille iske huono olo jos vetelee vaan kakun voimalla monta tuntia. Kakusta puheenollen, sen ei mun mielestä tarvitse olla välttämättä mikään kallis tilauskakku. Esimerkiksi ystäväni juhlissa yksi vieraista oli taikonut ihan mielettömän hienon juustokakun!

- Kilistelkää jollain juhlavalla juomalla! Meillä oli alkoholiton kuohari, ja se toi kivaa tunnelmaa heti alkuun. Mun omissa babyshowereissa kaverit oli tehneet alkoholitonta boolia, ja se oli ihan superhyvää + näytti tosi kivalta pöydässä!

- Ei ohjelmaa on joskus paras ohjelma. Omissa babyshowereissa oli monta ohjelmanumeroa, mikä oli omasta mielestä tosi kiva juttu ja niistä jäi ihana muisto. Mutta näissä mun ystävän juhlissa ei ollut sen erityisempää ohjelmaa kuin että syötiin, istuttiin ja juteltiin. Yksi "numero" oli kun käytiin ihastelemassa porukalla tulevan vauvan huonetta, uusia rattaita ja äitiyspakkauksen (ja vaatelipaston) sisältöä. Samalla tuli puheeksi imetys, rintapumput ja se järkyttävä jano mikä imettäessä iskee. Juhlat oli siitä harvinaiset, että siellä j o k a i s e l l a oli lapsia! Yläkerrassa meni pitkä tovi, kun päiviteltiin synnytyksen jälkeistä maitobaarimeininkiä ja koitettiin parhaamme mukaan neuvoa tulevaa äitiä imetyskoitoksessa. Yhteenvetona siis, ohjelmanumerot on kiva mutta ei välttämätön lisä babyshowereissa.

Juhlista siskolle kävellessä askel ja mieli tuntui kevyeltä. Ihastelin puutaloja, kuuntelin linnunlaulua ja nautin lempeästä kevättuulesta. Siskollani syötiin, juteltiin ja käytiin pienellä ajelulla. Lilja nukahti joskus yhdeksän maissa ja saatiin rauhassa syödä iltapalaa ja höpöttää, mutta kyllä se väsy iski meihinkin siinä yhdentoista aikaan jo. Tänään taas kahvittelu jatkui ystäväni luona – hän oli tehnyt itse sämpylöitä ja mutakakkua, nam! Seura oli mitä parhainta (niin äidillä kuin tytölläkin) ja harmillisen nopeasti vierähti päivä siinä kahvitellessa ja vaihtaessa kuulumisia. Kotimatkan kuuntelin Nonsensen vähän erilaisia vaalitenttejä (tänään vuorossa Sari Essayah, Antti Kaikkonen ja Tiina Elovaara) – kannattaa kuunnella jos lähestyvät vaalit ahdistaa eikä ehdokasta ole vielä valittuna, tai jos kaipaat yksinkertaisesti selkokielistä puhetta tärkeistä asioista. Nuo viralliset vaalitentit kun voi joskus tuntua hieman kankeilta ja kuivakoilta. Oma lemppari on tähän mennessä ollut (ei niin yllättäen) Vihreiden Emma Kari, ja siis todellakin yllätyksenä Keskustan Antti "Kanki" Kaikkonen!

Piti tosiaan ihan pikaiset moikat tulla kirjoittamaan, mutta niin vaan taas virtuaalinen kynä sauhusi babyshowereista eduskuntavaaleihin – mutta nyt, hyvää yötä!

- Essi

Ei kommentteja