Oot niin ihana -vauvakirja

Yhteistyössä / Oot niin ihana & Perhekupla

____________


Olen sellainen nainen, joka toisaalta ei halua nurkkiin pyörimään mitään ylimääräistä, mutta toisaalta taas haluaa säästää mitä ihmeellisimpiä juttuja. Meillä on vitriinikaapissa sellainen ulospäin aivan tavallinen pahvilaatikko, joka kuitenkin kätkee sisäänsä mitä kalleimpia aarteita. Muistolaatikosta löytyy kaikkea ravintolakuitista mun ja miehen ensimmäisiltä treffeiltä Liljan sairaalarannekkeeseen Naistenklinikalta. 

Kirjoittaminen on myös yksi tapa säilöä muistoja, sellaisessa muodossa että hetkiin palaaminen on helppoa. Sanat vievät kuukausien ja vuosien taakse, ja usein rakastan jälkeenpäin lukea erityisesti kaikkea silloin kirjoittaessa turhalta tuntunutta; sitä missä olen istunut kun tekstin olen kirjoittanut, mitä musiikkia olen kuunnellut tai minkälainen sää on silloin ollut – sellaisia pieniä hauskoja yksityiskohtia, jotka unohtuvat. Muistot ovat kuin vesi, joka valuu sormien välistä vaikka kuinka yrität saada vettä pysymään käsissäsi. Jäljelle jää vain muutamia pisaroita.

Kaikki vanhemmat tietävät miten hurjaa vauhtia vauvavuosi kuluu. Joskus minuutit tuntuvat loputtoman pitkiltä, etenkin niinä pimeinä aamuyön hetkinä, kun olet juuri saanut unen päästä kiinni ja kun siitä minuutin päästä heräät taas vauvan itkuun. Joskus taas päivät kuluvat niin nopeasti vauvan kehitystä seuratessa, että ne tuntuvat olevan ohi silmänräpäyksessä. Niitä hetkiä et saa enää takaisin, vuodet kuluvat ja lapset kasvavat ja muuttavat joskus pois. Kaikkine sävyineen vauvavuosi on kuitenkin ikimuistoinen kokemus, jonka haluaa taltioida mahdollisimman tarkasti muistoihin, kuviin – ja vauvakirjaan.Oot niin ihana -vauvakirja


Yhteistyössä Oot niin ihanan kanssa sain meidän uudelle tulevalle pienokaiselle ihan oman vauvakirjan. Oot niin ihana -vauvakirja on kansiomainen, ihan uudenlainen vauvakirja. Sivujen järjestystä voi muuttaa ja väleihin voi lisätä omaa sisältöä esimerkiksi muovitaskuissa. Kirjaan voi ostaa lisämateriaalia ootniinihana.fi, mm. jatko-osan, johon sisältyy ikäsivut 1-7. Monissa vauvakirjoissa kirja päättyy ensimmäiseen ikävuoteen, ja sen vuoksi moni tärkeä muisto saattaa jäädä puhelimen muistion tai kuvavirran varaan. Jatko-osan löydät täältä. 

Vauvakirjan mukana tulee kätevä säilytyslaatikko, joka toimii säilytyspaikkana kirjan lisäksi myös muille vauvamuistoille, esimerkiksi sille alussa mainitsemalleni synnytyssairaalan sairaalarannekkeelle. Meillä tallessa on myös nippu onnittelu -ja syntymäpäiväkortteja, ensimmäinen tutti, tuttinauha ja tietysti kasa valokuvia. Nyt vauvamuistot eivät huku omille teilleen, kun ne löytyvät kaikki yhdestä ja samasta paikasta.

Kirjan ulkoasu on ihanan raikas ja yksinkertaisen selkeä. Sivut on painettu laadukkaasta, paksusta paperista, ja kirja on suurimmaksi osaksi valmistettu Suomessa. Sivuille on jätetty sopivasti tilaa, jotta voit tehdä niistä oman näköiset. Tykkään erityisesti siitä, ettei sivuilla ole liikaa johdattelevia kysymyksiä tai aloitettuja lauseita, vaan voin itse kirjoitella kirjaan tärkeäksi kokemiani asioita. 

Kirja alkaa sivuista mistä kaikki alkoi ja odotus, joten on ihanaa että tämä malttamaton odottaja pääsee jo vähän vauvakirjan täyttämisen makuun. Hetki omaa aikaa; höyryävä kuppi kahvia maitovaahdolla, muutama pala suklaata, minä, mahassa potkiva vauva ja tämä kirja, johon meidän perheen tarina jatkuu.

Oot niin ihana -vauvakirja on persoonallinen ja kaunis lahja esimerkiksi ristiäisiin, babyshowereihin tai ihan vain omalle vauvalle. Kirjan voit tilata täältä (48,50 €).

A R V O N T A


Oot niin ihana jälleenmyy myös by Pinjan silikonikoruja, ja sain tämän neutraalin sävyisen korun teille arvottavaksi. Esikoisen imetysaikana en ollut kuullutkaan imetyskoruista, mutta nyt toisen kanssa aion sellaisen hankkia. Koru antaa imetyksen, sylittelyn tai kantamisen ajaksi pikkukäsille turvallista näperreltävää, jolloin äiti välttyy nipistelyltä ja hiuksista kiskomiselta. Arvontaan voit osallistua Instagramissa tai kommentoimalla tähän postaukseen kenelle koru tulisi. Instagramista minut löytää nimimerkillä Ikkunalaudalla

Arvonta alkaa tänään 29.5. ja päättyy 5.6. klo 20:00, onnea arvontaan!8 kommenttia

 1. Tämä koru tulisi lahjaksi syksyn tuoreelle äidille ♥
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Lahjaksi ihanalle ystävälleni, joka odottaa elokuisia kaksosia <3

  VastaaPoista
 3. Tämä tulisi lahjaksi tulevalle äidille :) kokkonen.heini(at)gmail.com

  VastaaPoista
 4. Kummipoikani äidille. :)

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Antaisin sen ystävälleni tai sitten ottaisin sen itselleni käyttöön heinäkuussa ��

  VastaaPoista
 6. Itselleni ja vauvallemme :)
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Meillä on vauva, joten meille olisi tervetullut!
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista