Paras lahja pienten lasten vanhemmille on yhteinen aika

Kaupallinen yhteistyö / Stella kotipalvelut

____________

Olin juuri ollut ensin muutaman tunnin töissä, sitten luennolla yliopistolla ja parhaillaan tallustin päiväkodille päin hakemaan tyttöä. Päivä oli ollut ihan liian pitkä. Harvat tiesivät tuolloin vielä raskaudesta ja olin aivan järkyttävän väsynyt aamusta iltaan. Kengät olivat litimärät, sillä olin astunut loskalätäkköön niin että kenkään holahti oikein kunnolla jäistä vettä. Pitkän päivän jälkeen, nälkäisenä ja totaalisen uupuneena, kengät lotisten tuli sellainen fiilis että nyt en muuten jaksa. Ajattelin soittaa miehelle valittaakseni elämän vääryyksistä (no siis ihan vaan siitä väsymyksestä ja liian pitkästä päivästä), kun blogin sähköpostiin kilahti uusi viesti. 

Stella kotipalveluista kyseltiin, olisinko kiinnostunut tekemään heidän kanssaan yhteistyötä, esimerkiksi kotisiivouksen tai lastenhoitoavun muodossa. Tuntui että Stellalla taisi joku vakoilla mua sillä hetkellä tai vähintäänkin luki mun ajatukset.

Meillä on kyllä aika isokin tukiverkosto ympärillä, mutta ei vaan täällä Tampereella. Muutama hoitopaikka on juu, mutta ei se kuitenkaan ole sama asia kuin vaikka isovanhemmat tai sisko. Ei sitä viitsi aina kavereilta pyytää, etenkin jos heilläkin on lapsia. Yhteinen aika on välillä vähän unohtunut, vaikka sitä vaalitaankin joka välissä, oli se sitten automatka kun tyttö on nukahtanut takapenkille, yhteinen saunahetki tai jokin hyvä sarja iltaisin tytön nukahdettua. Mutta kyllä sitä silti kaipaa ihan sellaista kunnon irtiottoa arjesta, niin että saisi tehdä jotain hauskaa yhdessä ja kerrankin jutella ilman mitään häiriötekijöitä.
Entä jos joudutaan tulemaan kotiin kesken treffien?


Varattiin lastenhoitoaika kesäloman lauantaille, mun kesäloman ensimmäiselle päivälle. Mikä loman aloitus! Mies oli varannut meille kivasta ravintolasta pöydän ja suunniteltiin että sitä ennen käydään jossain kahvilla, ja syömisen jälkeen haahuillaan vaan. Meitä kumpaakin jännitti jonkin verran se, minkälainen tyyppi sieltä ovesta sitten sisään astuu ja kenen kanssa me jätetään meidän kallein aarteemme kokonaiseksi viideksi tunniksi. Mietittiin että tuleekohan tästä mitään ja joudutaankohan me kesken treffien juosta kotiin kun Lilja pistää jonkun shown pystyyn. 

Ihan turhaan murehdittiin, saman tien kun lastenhoitaja tuli, Lilja juoksi innoissaan katsomaan eikä vierastanut hoitajaa ollenkaan. Alettiin heti jutella vaikka ja mistä, ja tuli luottavainen ja lämmin olo lastenhoitajasta. Ei käynyt mielessäkään että jouduttaisiin keskeyttämään treffit. Jonkin aikaa oltiin vielä kotona, kerrottiin mistä Lilja tykkää ja annettiin yleisohjeet ja sitten vain lähdettiin. Lilja itki oven sulkemisen jälkeen noin 10 sekuntia ja sitten tuli hiljaista. Jäätiin oikein kuuntelemaan mutta pakko se oli myöntää, että näin paljon tyttö jäi meitä ikävöimään. :D


Vähän piti pelleillä. Meillä on aina ihan ihme jutut.


Treffit oli tosi onnistuneet ja tuli niin tarpeeseen. Niin kuin oltiin puhuttu, lähdettiin ensin kahville ja jätskille Tallipihalle, minkä jälkeen kipaistiin ennen sulkemisaikaa vielä yhteen ihanaan Tallipihan sisustusputiikkiin. Käveltiin kaikessa rauhassa ravintolalle ja syötiin oikein pitkän kaavan mukaan. Jälkiruoka ei enää mahtunut, mutta oltiinhan me aloitettu treffit jo kesän ensimmäisillä jäätelötötteröillä, niin ei se kovinkaan paljon harmittanut. Meillä kävi älytön tuuri, kun juuri treffipäivälle sattui tosi lämmin sää, ja päätettiin syömisen jälkeen käväistä vielä kävelyllä Hatanpään kartanon ympäristössä. Ihasteltiin pikkuhiljaa kevääseen heräävää luontoa, käveltiin ja juteltiin. Aika alkoi loppua, ja ihmeteltiin miten nopeasti viisi tuntia hurahti. Lähdettiin ajamaan kotiin, ja molemmilla alkoikin jo tulla ikävä Liljaa, vaikka treffit olivatkin olleet super ihanat.

Kotona vastaanotto oli hellyyttävä, kun jo ovelle kiiri iloinen nauru ja tyttö juoksi meidän luokse ja halasi monta kertaa molempia vuorotellen. Ehkä kuitenkin hellyttävintä oli, kun Lilja alkoi itkeä lastenhoitajan lähtiessä. Se jos mikä kertoi kyllä paljon siitä, miten hyvin Lilja oli viihtynyt.

Millainen kokemus lastenhoitajan tilaaminen oli?


Kaiken kaikkiaan siis hyvin onnistunut kokemus, eikä meille ole mitään huonoa sanottavaa Stellan toiminnasta. Kommunikointi on heidän kanssaan sujuvaa, avointa ja ystävällistä. Lastenhoitaja oli kokenut, ammattitaitoinen, lämmin ja helposti lähestyttävä tyyppi. Kesken treffien sain viestin hoitajalta, että kaikki on hyvin, he ovat kävelyllä ja Lilja nukkuu päiväunia. Muuten he olivat syöneet, piirtäneet, lukeneet kirjaa ja leikkineet. Kuulosti siltä että Liljalla oli ollut hurjan kivaa hoitajan kanssa kotona. 

Hoitaja oli siivonnut kaikki paikat leikin ja syömisen jäljiltä, ihan kuin täällä ei mitään 1,5-vuotiasta touhukasta taaperoa olisi ollutkaan! Meillä ei ikinä näytä siltä mikäli tyttö on puuhannut edes vartin lelujensa kanssa.

Yksi kysymys mulle tuli mieleen tämän jälkeen, miksi ihmeessä me ei aikaisemmin olla tultu ajatelleeksi tätä? Ei ole juolahtanut mieleenkään. Ihan vanhempien yleisen hyvinvoinnin, mielenterveyden ja parisuhteen kannalta olisi todella hyvä tasaisin väliajoin päästä vähän tuulettumaan. Yhdessä ja erikseen. Meidän arki on pääsääntöisesti tosi kivaa, ainoa asia mikä siitä tekee haastavaa on aika. Ja tarkemmin sanottuna sen puuttuminen. Olen varmaan aikaisemminkin kirjoittanut, ettei lapsen saamisessa hankalinta ole se itse lapsi (niin kuin monet lapsettomat usein olettaa), vaan se ettei aika riitä kaikkeen. Tuntuu että joka paikkaan pitää juosta, ja etenkin vielä raskausväsymyksissäni jo ihan arkisetkin asiat tuntuivat keväällä välillä ylitsepääsemättömän raskailta. Olisi tehnyt niin hyvää jo vähän aikaisemmin päästä kunnolla treffeille, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ei voi muuta sanoa kuin että suuri kiitos Stella Kotipalvelut <3

Lisäksi vielä treffeistä seuraavalla viikolla Stellalta soitettiin ja kysyttiin oliko kaikki sujunut mielestämme hyvin. Pystyin hetkeäkään epäröimättä kertomaan, ettei mitään negatiivista tullut mieleen koko kokemuksesta. Ihan huippua asiakaspalvelua! 

Miten lastenhoitajan tilaus käytännössä tapahtuu?


Hoitajan tilaaminen on tosi helppoa. Tänne voit jättää yhteystietosi, ja seuraavaksi vain odottelet Stellan yhteydenottoa. Niin kuin kotisiivouksesta, myös lastenhoitopalvelusta voit tehdä kotitalousvähennyksen. Esimerkiksi arkisin (klo 6-18 välillä) lastenhoito maksaa Stellalla kotitalousvähennyksen jälkeen 15,50 €/tunti, ja lauantaisin hinta on 20,5 €/tunti. Ei mielestäni mikään paha hinta siitä, että saa hetken tauon arjen pyörityksestä. 

Monilla onnekkailla on tukiverkosto lähellä, meilläkin oli Helsingissä ja myös Mikkelissä asuessa, mutta on paljon vanhempia joilla ei ole tukiverkostoa ollenkaan syystä tai toisesta. Lastenhoitoapuun turvautuminen on vain ja ainoastaan sijoitus parempaan arkeen, hyvinvointiin ja jaksamiseen. Mielessä kävi myös, että jos mietit yksinhuoltajavanhemmalle lahjaa, niin tässä olisi kyllä ihan huippuidea.


Instagramissa Ikkunalaudalla kerron vielä storyjen puolella fiiliksiä kokemuksesta! 


Ei kommentteja