Sairaalakassin pakkailuaSe olisi kohta 40 raskausviikkoa täynnä (39+2), hurjaa! Miten nopeasti aika on mennyt ja toisaalta tuntuu että olen ollut kaksi vuotta raskaana, ja olen älyttömän helpottunut jo nyt siitä tiedosta, että kohta mulla ei ole enää tätä isoa raskausmahaa.

Viime päivät on kuluneet lähinnä kaikkea puuhastellessa, tilaustöitä tehdessä, asioita ja kotia järjestellessä, kahvitellessa ja tietenkin odottaessa milloin synnytys käynnistyy! Joka kerta kun herään yöllä, ajattelen että nytkö se alkaa. Mutta ei! Tavallaan on rauhallinen olo, eikä ole kiire minnekään, mutta sit toisaalta sitä miettii vähän väliä että päästäiskö sitä jo tositoimiin. Jos minulta kysytään, vauva voisi mun puolesta syntyä mieluiten keskiviikon jälkeen (laskettu aika on perjantaina), kun äitini tulee meille avuksi tuolloin keskiviikkona. Huomenna on tiedossa aamu/aamupäivä tilaustöiden tekemistä ja postittamista, sitten haen tytön päiväkodista ja iltapäivästä saamme ihania vieraita tänne kylään.<3 Tiistaina meillä on muskari aamupäivästä ja muutenkin päivä varmaan hujahtaa aika nopsaan kun Lilja on kotona. Keskiviikkona on taas päiväkotipäivä, mutta haen Liljan vähän aiemmin että päästään yhdessä hakemaan mammaa junalta ja sen jälkeen miestä töistä. Kyllä, on tiukka aikataulu tiedossa, heh! :D

Vaikka laskettu aika on jo lähellä, olen jostain syystä vitkutellut sairaalakassin pakkaamisen kanssa. Oikeastihan siellä sairaalassa ei juuri mitään tarvita, mutta ihan sellaisena tunnelmaan virittäytymisriittinä ja valmistautumisena on ihan mukavaa miettiä, että mitäs me kohta sitten tarvitaan kun synnytys on ohi ja tullaan vauvan kanssa kotiin. Kysyin instagramin puolellakin, että mitä sinne sairaalakassiin nyt kannattikaan pakata, ja sain valtavasti hyviä vinkkejä ja huomioita. Kummasti sitä unohtaa kaikkea vajaassa kahdessa vuodessa. Täältä voit käydä lukemassa (ja kävin itsekin, kröhöm) mitä pakkasin viime kerralla mukaan.

Tällä hetkellä mukaan on lähdössä:

imetysliivit
kotiutumisvaatteet itselle
villasukat

Weledan nursing oil
shampoo + hoitoaine
kasvorasva
kasvoputsari
hammasharja + tahna
rintapumppu

imetystee
lakupussi
suklaata
mehua
suolatikkuja

kotiutumisvaatteet vauvalle
pieni viltti
tutteja

puhelimen laturi
kamera + laturi
lankaa ja virkkuukoukku (tietenkin)

pieni lahja vauvalta esikoiselle

Edelliskertaan verrattuna pakkaan vähemmän mukaan, ja skippaan suosiolla rintakumit ja nännivoiteet ainakin. Tuon Weledan Nursing oilin otan, se rauhoittaa vähän samaan tapaan kuin kaalinlehdet. Jotenkin nyt on aika luottavainen olo, että imetys onnistuu kun se viime kerrallakin lähti niin hyvin sujumaan. Olen kuullut muutenkin, että toisen vauvan kanssa maidontuloa ei tarvitse odotella ehkä niin kauaa kuin ensimmäisellä kerralla, joten siksi tuo rintapumppu. Viimeksi ostettiin pumppu vasta kotiutumisen jälkeen, kun totesin että imetys sujuu ja pumpulle tulee todellakin tarvetta. Mikäli imetys on sun juttu ja onnistuu, suosittelen lämpimästi Philips Aventin sähkökäyttöistä pumppua. Imetystee oli ihan maagista tavaraa viimeksi, tai sitten kuvittelen vain. Saas nähdä tuleeko sille tarvetta, mutta otetaan se nyt mukaan kuitenkin.

Ostin kahdet uudet imetysliivit jo muutama viikko sitten, ja olen käyttänyt niitä päivittäin. Sen tiedän että nämä tulee olemaan liian pienet synnytyksen jälkeen, mutta se on sen ajan murhe. Kyllä sitä ehtii kipaisemaan sen verran kauppaan että saa sitten tilanteen mukaan katsottua sopivat liivit. Nyt on jotenkin niin vaikeaa arvioida oikeaa kokoa, joten luovutan ihan suosiolla ja katson sitten myöhemmin.

Tällä kertaa en edes pakkaa kirjaa mukaan, koska keskittyminen ei varmastikaan riitä. Virkkaaminen ehkä just ja just menee, mutta aion tehdä jotakin omaksi iloksi – tilaustöihin tulee muutaman viikon tauko vauvakuplassa elellessä.

Synnytystoivelistaa en ole kirjoittanut enkä välttämättä kirjoita ollenkaan. Aion sanoa vain, että pärjäilen niin kauan ilman lääkkeellistä kivunlievitystä kuin siltä tuntuu (viimeksi 7 cm oli se rajapyykki avautumisvaiheessa) ja otan sitten todennäköisesti epiduraalin jos tilanne sitä vaatii. Olettaen että ehdin! Sitähän ei koskaan tiedä kuinka vauhdilla tämä toinen bebe päättää syntyä. Ilokaasun skippaan tyystin, siitä tuli vain tosi huono olo.

Yksi mitä odotan ehkä eniten sitten kun vauva on saapunut maailmaan, on se kun näen Liljan ensimmäisen kerran ja kun näemme kaikki yhdessä ensimmäistä kertaa nelihenkisenä perheenä. Herkistää jo nyt ajatuskin, joten etenkin synnytyksen jälkeisessä hormonimyrskyssä itkukohtaukselta ei voi välttyä. Liljalle ostettiin pieni lahja (Muumi -väriliidut, piirustuslehtiö ja tarroja) vauvalta, joka annetaan sitten ensimmäisellä kerralla kun Lilja näkee vauvan.

Tässä vielä poimintoja instagramissa saamistani vinkeistä:

- omat sukat ja tossut
- oma tyyny
- huulirasva
- omat eväät (Aina ei kuulemma saa ruokaa keskellä yötä, me saatiin viimeksi ja on saatava nytkin – siis se nälkä synnytyksen jälkeen on aivan järkyttävä! Kummallakin!)
- juomapullo
- rennot omat vaatteet (mä kuulun siihen kaapujengiin)
- kuulokkeet (nää meinas unohtua omalta listalta jo!)
- pientä luksusta sairaalaelämään, esim. lemppari suihkusaippua, käsirasva tms.

Mikä oli sulle tärkeä juttu sairaalassa ollessa? Mitä lisäisit vielä listalle?

Ei kommentteja