Kuinka usein -blogihaaste

Hei ja kivaa alkanutta viikkoa!

Paahdoin koko eilisen taas sellaisella aikataululla menemään etten ehtinyt blogin puolelle ollenkaan. Mikä tämä tämmöinen äitiysloma on – missä ne rauhalliset päivät viipyy? Tiedän että olen taipuvainen suorittamiseen, mutta kyse ei nyt ole siitä. Ihan jo siinä menee koko päivä, kun hoitaa vauvaa, siivoilee (ei mitään suursiivousta vaan sellaista tavallista tiskikoneen tyhjennystä), syö lounasta, vastailee sähköposteihin, kipaisee postissa ja hakemassa esikoisen päiväkodista, sitten taas vauvantuoksuisia hetkiä sohvannurkassa ja leikkimistä taaperon kanssa. Ja kieltämistä noin tuhat kertaa illan aikana, puuh. 

Mulla on pitkä lista postausideoita ja -toiveita joita haluaisin toteuttaa, mutta palataan niihin myöhemmin, sillä eilen Pikkuleijonat -blogi heitti mulle pitkästä aikaa blogihaasteen. Rakastan kaikkia haasteita, joten pidemmittä puheitta – mennään asiaan!

Viime yö oli sellaista hurlumheitä vauvan kanssa, että jätettiin tänään suosiolla muskari väliin, sitä paitsi nyt on syyslomaviikko. Nyt lomaillaan. Esikoinenkin heräsi vasta vähän ennen kymmentä (??)

Nojatuoliin on kertynyt jokin epämääräinen kasa viikattavia pyykkejä, kesäsäilöstä kaivettuja lampaantaljoja (nyt on tullut aika tehdä kotiin se syksyisen lämmin fiilis) ja pesussa olleita sohvatyynyjä (ks. alempi kohta). Bongaa kuvasta myös taapero, jonka on aina ängettävä itsensä liian pieniin väleihin. Ja sitten oltava dramaattinen kun ei mahdu.

Vaihdat lakanat? Kahden viikon välein, kesällä ehkä useammin kun tulee hikoiltua enemmän. Tietty sit myös vaihdetaan jos eräs pukluprinsessa sattuu osumaan lakanoihin puklurätin sijaan.

Vaihdat pyyhkeet? Siis varmaankin pari kertaa viikossa. Heti jos alkaa näyttää likaisilta, hajusta puhumattakaan. Olen aika natsi puhtaiden pyyhkeiden kanssa!

Soitat isälle/äidille? Äidin kanssa soitellaan silloin tällöin – sopivin väliajoin? Joskus voisi soitella ehkä useammin, mutta mun mielestä soitetaan sitten kun on asiaa. :D Iskän kanssa enemmän viestitellään, mutta soitetaan sitten kun on jotain organisoitavaa, esim. yhteinen reissu isovanhempien mökille tai ollaan menossa kylään tms.

Näet vanhempiasi? Hmm iskää muutaman kuukauden välein yleensä, raskaana ollessa en nähnyt KETÄÄN ikinä milloinkaan, koska en vaan jaksanut. Nyt raskauden jälkeen voin todeta, että oli tosi raskasta. Ei sitä edes silloin tajunnut niin selvästi. Äitiä näen yleensä pari kertaa vuodessa, koska välimatka on pitkä ja junalla menee 8 tuntia. Viimeiset pari vuotta äiti on tullut aina meille, koska pienet lapset ja junassa 8h...

Käyt leffassa? Kävin viimeksi pari kuukautta sitten ystävien kanssa katsomassa Aladdinin! Oli hyvä. Mutta olisi myös aivan järjetön ikävä päästä miehen kanssa leffaan kahdestaan, se oli ennen meidän juttu. Ensimmäisen kerran kun käytiin elokuvissa yhdessä, oli sateinen syksyinen ilta, ajettiin miehen Saabilla (rakastin sitä autoa!) Finlaysonin alueelle ja käveltiin siitä käsikädessä Plevnaan. Käytiin juomassa yhdet oluet (Karhut lasipullosta) ja mentiin katsomaan joku kauhuleffa. Siitä tuli sellainen traditio, että pitää aina juoda joku olut lasipullosta ennen näytöstä. Saab on vaihtunut kyllä aika paljon isompaan (ja kalliimpaan :D) perheautoon, mutta muuten olisi ihana päästä taas viettämään sitä meidän leffailtaa.

Föönaat hiukset? Ehkä silloin kun on tulossa juhlat ja pitää saada hiukset äkkiä kuiviksi. Muuten en oikeastaan ikinä.

Putsaat lattiakaivot? Mies hoitaa, yök.

Käyt metsässä? Haluaisin käydä useammin, mutta täällä kaupungissa asuessa se on operaatio. Olen asunut lapsuuteni saarella ja juossut pitkin metsiä aamusta iltaan, joten mulle on ehkä aina ollut vähän vierasta asua kaupungissa. No se Turun Martti menettelee, mutta mutta muuten haikailen edelleen enemmän luonnon keskelle. 

Käyt suihkussa? Päivittäin, hiuksia en aina pese, mutta suihkussa on käytävä ihan joka päivä.

Sanot läheisille, että rakastat heitä? Miehelle ja Liljalle (ainiin, mulla on toinenkin lapsi) joka päivä.

Tarkistat kuivakaapin sisällön? Hmm aina silloin kun olen raskaana? Heh, no ei kyllä mä sen tarkistan päällisin puolin aina ennen isompia ruokaostoksia eli kerran viikossa, mutta sellaisen suurraivauksen teen ehkä pari kertaa vuodessa.

Luuttuat lattiat? Kerran viikossa! Meillä on sellainen höyrylattiapesuri, jolla on maailman helpoin pestä lattiat. Pesen aina viikkosiivouksen yhteydessä imuroinnin jälkeen.

Peset vessan? Kerran viikossa.

Puhdistat liesituulettimen? Sen kuvun pyyhin silloin kun näyttää likaiselta, mutta itse sitä suodatinta tms. niin kröhöm aika harvoin...

Tänään ei mennä minnekään – paitsi sinne riivatun ruokakauppaan.

Syöt noutoruokaa? Ehkä muutaman kerran kuukaudessa, me käydään enemmän sit ulkona syömässä. Nimimerkillä Itsudemoon oli päästävä alle viikko synnytyksestä! Huomenna voisikin olla taas sushipäivä, mm.

Valehtelet? Harvoin! Joskus saatan sanoa miehelle pilke silmäkulmassa etten tiedä missä suklaalevy on. Tai kuka sen on syönyt.

Riitelet suhteessa? Kyllä me saadaan joku pieni sanaharkka aikaiseksi ainakin muutaman kerran kuukaudessa :D Niin kuin tässä postauksessa kerroin, ollaan molemmat aika tulisia luonteita, ei ehkä muiden ihmisten kanssa mutta yhdessä kyllä 🔥

Sheivaat? Kainalot vähintään kerran viikossa, sääret ainakin talvella harvemmin.

Vaihdat hammasharjan? Hmm ehkä noin neljän kuukauden välein, koska se unohtuu helposti.

Käyt kirjastossa? Kerran kuukaudessa. 

Peset peitot ja tyynyt? Pari kertaa vuodessa.

Syöt herkkuja? Melkein joka päivä :D Oon vähän sellainen, etten pysty syödä paljoa kerralla, mutta syön aika usein. Kahvin kanssa iltapäivisin on pakko saada pari palaa suklaata! Rakastan myös leipoa, joten mun leipomuksia sit syödään silloin tällöin.

Soitat anopille? Auts. Viimeinen puhelu anopilleni oli joskus lokakuun alussa vuonna 2017. On ikävä. Sitä ennen soiteltiin aika usein, ehkä jopa kerran viikossa.

Peset rintsikat? Rintsikat = imetysliivit. Näitä joutuu pestä tosi usein, koska maitoa on joka paikassa. Mikä siinäkin on, että herätessä on paita ihan märkänä?? Ja just silloin ei ole liivinsuojia.

Leivot? Muutaman kerran kuukaudessa, jos myös sämpylät lasketaan!

Siivoat jääkaapin? Kerran kuukaudessa ainakin, siis ihan pyyhin pinnat jääkaapista ja katson mitä kaikkea sieltä löytyy. Likainen jääkaappi on ällöttävä.

Käyt puntarilla? Me ei omisteta vaakaa, mutta raskauden aikana tuli käytyä tietty usein neuvolassa. Mielenkiinnosta kävin muuten viimeksi puntarilla kun vauvalla oli neuvola, ja raskauskiloista oli kadonnut puolet! Vauva, istukka, lapsivesi ja turvotus toi omalla kohdallani sen +10 kg, vielä olis toiset kymmenen jäljellä :D

Komennat miestäsi? En koskaan, paitsi ehkä leikkimielessä. Tai sit silleen lempeästi kehoitan menemään nukkumaan jos toinen silmät punaisena vielä myöhään illalla väkertää jotakin, eikä poloinen ymmärrä lopettaa.

Syöt irtokarkkeja? Raskaana mulla oli himo irtiksiin, mutta nyt raskauden jälkeen oon huomannut ettei tee mieli enää juuri yhtään. Oikeastaan mun ei tee mieli syödä kauheasti muutenkaan, mikä on aika tylsää. Ihan imetyksen takia pitäisi syödä, ja muutenkin yleisen jaksamisen. Kai liittyy hormoneihin ja toivottavasti tasaantuu hetken päästä.

Vierailet isovanhempiesi luona? Yleensä noin 3-4 kuukauden välein.

Peset pyykkiä? No nyt ollaan asian ytimessä! Siis joka päivä, ihan joka päivä. Monta kertaa päivässä.

Imuroit kotisi? 1-2 kertaa viikossa.

Perheessä kinataan vaatetuksesta? Joka päivä. Liljan mielestä pukeminen on tylsää, lievästi sanottuna. Yleensä päästään parempaan lopputulokseen jos sanotaan että haluatko mennä ulos, haluatko mennä keinumaan jne. Joskus sekään ei toimi, ja tähänkin vastaus on "EI!!!"

Käyt hammaslääkärissä? Ööh kauheeta myöntää mutta varmaan 2-3 vuoden välein. Mulla ei ole koskaan ollut reikiä, mutta suuhygienistillä kävin kyllä viimeksi pari vuotta sitten. Pitäis mennä taas.

Käyt kaupassa? Yritetään tehdä yhdet isommat ruokaostokset ja sitten käydään jos joku loppuu tai on unohtunut. Nyt on menossa sellainen "jakso" että ollaan lykätty niitä isoja ostoksia sillä että mennään sitten huomenna, ostetaan nyt vaan nää niin pärjätään huomiseen. Näin ollaan menty nyt varmaan viikko! 

Peset ikkunat? Mies pesee keväisin, tosin meidän taloyhtiöstä saa lainaan sellaisen kätevän ikkunapesurin, jolla jopa mäkin ehkä jaksaisin pestä ikkunat, heh.

Vaihdat sukat? Päivittäin.

Olet eri mieltä miehen kanssa? Silloin tällöin? On meillä erilaisia mieltymyksiä, mutta sellaisista tärkeistä jutuista; periaatteet, arvot, päälinjat lasten kasvatuksessa yms. ollaan kyllä samaa mieltä.

Ostat uusia vaatteita? Itselle muutaman kerran vuodessa, Liljalle aika usein – nyt varmasti vielä useammin kun on kaksi lasta.

Siivoat? Joka päivä – mun mielestä on helpompaa pitää yllä sellaista perussiisteyttä ja tehdä kerran viikossa vähän isompi siivous.

Tarkistat toimiiko palovaroitin? Kyllä mä vilkaisen ainakin sen verran että valo siinä palaa? Muuten en pahemmin tarkistele, kun en hyvällä tahdollakaan yletä meidän kattoon, oli minkälainen jakkara tahansa.

Peset autosi? Voisin pestäkin, mutta kun tuo mies on sellainen että tykkää ihan rentoutumismielessä puunata autoa. Tai autoja – nykyään meillä on kaksi kun ostin pari viikkoa sitten ihka ensimmäisen oman auton. Tosin senkin on jo mies imuroinut ja siivonnut ja kiillottanut ja huoltanut, että ehkä mä vaan totean että meidän autot on miehen vastuulla.

Käyt läpi vaatekaapit ja muut kaapit? Joka kevät ja syksy, nyt parhaillaan on tosin hieman erikoisempi projekti, kun raskauden jälkeen en haluaisi käyttää edes samoja pikkuhousuja mitä raskaana! Tekisi mieli myydä koko vaatekaappi tyhjäksi ja hankkia ihan uusia vaatteita. Mulla on muutenkin tosi vähän vaatteita ja käytän niitä samoja sit paljon ja koitan yhdistellä eri tavalla. Mutta nyt, olkoon sit joku kerran kymmenessä vuodessa tuleva villitys, tekisi mieli pistää koko kaappi uusiksi. Muut kaapit käyn yleensä kerran vuodessa ainakin läpi, mutta nyt on kyllä päässyt tilanne eskaloitumaan jo aika pahaksi. Muutama sellainen kaappi on jonne en haluaisi edes katsoa...

Siivoat lääkekaapin? Tän haasteen tekijä on erityisen mieltynyt siivoukseen! Hmm, kerran vuodessa.

Puhdistat hiukset harjasta? Silloin kun niitä on kertynyt siihen jonkin verran. Mulla on käytössä luonnonharjaksinen harja (onko toi edes oikea sana) eikä siihen kerry niin helposti hiuksia. Tai katsotaan kohta kun alkaa taas kunnon sulkasato imetyksen takia...

Sellainen haaste! Tähän saa osallistua kaikki halukkaat – en ehdi nyt haastella enää ketään, sillä juuri parhaillaan Lilja lähestyy sohvaa liidut käsissään...

-Essi

1 kommentti

  1. Kiva kun lähdit mukaan ja tosi kiva lukea sun vastaksia! Plevna on "munkin" leffateatteri ja sinne pitäisi päästä kyllä treffeille miehen kanssa!

    VastaaPoista