Tekemistä taaperolle: diy muovailuvaha

Se olisi taas jo keskiviikko! 

Toissayö oli meillä aika vauhdikas, jos näin voi sanoa. Vauveli öhisi masuvaivojaan, eikä mikään asento ollut hyvä. Kokeilin pitää sylissä, kanniskella ympäriinsä, laittaa masulleen sohvalle, selälleen, kyljelleen, nostaa kehdon päätyä tyynyillä, mutta ei. Ainoa mikä auttoi hetkeksi, oli turvakaukaloon kiinnittäminen ja istuimen heiluttelu jalalla :D Kyllä hätä keinot keksii! Siinä vauva jopa nukahti hetkeksi, mutta taas jossain kohtaa se murina alkoi. Kun kello alkoi lähestyä kaksi, enkä ollut nukkunut päiväunia ja olin herännyt aika aikaisin, alkoi jo pikkuisen epätoivo hiipiä puseroon. Olin jo vähällä mennä herättämään miehen, jos saisin vaikka puolen tunnin mininokoset, että jaksan valvoa sitten taas muutaman tunnin, mutta onneksi vauva nukahti. Ja nukkui taas kuin enkeli koko päivän, mikä siinä onkin? Yöllä pitää bailata mutta päivällä sitten torkutaan ihan kelvollisia unipätkiä.

No, joka tapauksessa huonosti nukutusta yöstä huolimatta eilen oli jotenkin taas erityisen kiva päivä. Lilja oli hurjan söpö ja keksi kaikkea hauskaa äidin pään menoksi päivän aikana. Nauroin monta kertaa joillekin Liljan sanomisille, kun tuo pieni taaperoni osaa jo jutella niin hauskoja juttuja. Kun nousin jakkaralle ottamaan jotain ylähyllyltä (vaahtosammuttimen elämää), Lilja totesi ole varovainen äiti, se on aika vaarallista. Ja tuon aika vaarallista juuri sellaisella varoittavalla äänellä miten itse sanoisin jos Lilja tekisi jotakin mikä olisi aika vaarallista. Nauratti myös kun pestiin käsiä ja Liljan hihat kastui, johon hän huudahti "voi ei! Kastui likomäräksi!" Mistä ihmeestä tuo pieni on oppinut sen kaltaisia sanoja kuin likomärkä. Tuon tättähäärän kehitys on ihan huimaa, ja hänestä alkaa oikeasti saada jo seuraa ja meillä on tosi hauskaa yhdessä.

Toinen mikä nauratti niin että hyvä kun en pissannut housuun, oli kun syötiin välipalaa ja istuttiin pöydässä. Lilja ei suostunut syömään ilman että hänen "vauva" (eli baby born) on kainalossa, ja hän söi itsepintaisesti yhdellä kädellä. Syötiin karjalanpiirakoita, ja jotenkin vaivihkaa Lilja oli saanut tungettua sitä riisipuuroa myös vauvan suuhun. Päätimme yhteistuumin viedä vauvan kylpyyn, ja laskin kylpyveden lavuaariin. Nauraa kihersin kun mies sattui juuri soittamaan ja kerroin että ollaan täällä hukuttamassa baby bornia, ai kamala. Lopulta sain ongittua riisipuurot pois nuken suusta 3mm virkkuukoukulla, että ihan vinkkinä vaan muillekin.

Mutta hei, tänään halusin jakaa ohjeen superkivaan tekemiseen lapsen kanssa! Nimittäin itsetehty muovailuvaha. Ohjeen tähän löysin Simppelin sormiruokakeittiön blogista. Tätä oli hauska tehdä, mutta värjääminen oli kyllä pieni operaatio, tai sitten tähän olisi sopinut paremmin ne mystiset pastavärit, joita en ikinä löydä mistään kaupasta! Mutta joka tapauksessa tosi kivaa yhteistä puuhaa ja Liljakin jaksoi keskittyä hommaan pitkän tovin.Itsetehty muovailuvaha (Simppeli sormiruokakeittiö)


Tarvitset:

2,5 dl vehnäjauhoja

1 dl suolaa

1 rkl sitruunahappoa

1 rkl öljyä

2,5 dl kiehuvaa vettä

elintarvikevärejä


Tee näin:

Sekoita jauhot, suola ja sitruunahappo keskenään.

Lisää öljy ja kiehuva vesi. Jos haluat värjätä koko taikinan samalla värillä, tee se tässä kohtaa.

Sekoita, anna jäähtyä ja vaivaa taikinaksi.

Aloitin muovailemalla mitäs muutakaan kuin banaaneja. Lilja sanoi näitä tosin spagetiksi.

Lilja teki lumiukon! Laittoi kaksi palloa päällekkäin ja toiseen kiinnitti nokan ja sanoi, että se on luminukko. Olin niin ylpeä lapsosestani!


Halusin kokeilla värjätä eri värejä taikinasta, joten jaoin valmiin taikinan tässä kohtaa osiin ja värjäsin. Suosittelen käyttämään kumihanskoja värjäyksen aikana!

Meiltä löytyi kaapista korttiaskarteluista jäänyttä hilettä, jota kokeilin lisätä myös taikinaan. Jossain näin ihanan inspiskuvan tähän liittyen, mutten kuollakseni muista missä. Instagramissa varmaankin, joten jos tunnistat itsesi niin huuda hep!

Jaoin taikinat ehkä hieman liian isoiksi paloiksi, olisi voinut laittaa vielä pienempiin osiin ja värjätä useammilla eri yhdistelmillä. Näistä tuli tällainen yksi iso Ikean lasipurkki täyteen taikinaa, taitaa olla tilavuudeltaan vajaa 2 l.

Nappaa tästä hauska puuhaidea pimeneviin syyspäiviin – hauskoja muovailuhetkiä 🌈

- Essi ja Lilja


Ei kommentteja