Itse tehty muovailuvaha

Toissayö oli meillä aika vauhdikas, jos näin voi sanoa. Vauveli öhisi masuvaivojaan, eikä mikään asento ollut hyvä. Kokeilin pitää sylissä, kanniskella ympäriinsä, laittaa masulleen sohvalle, selälleen, kyljelleen, nostaa kehdon päätyä tyynyillä, mutta ei. Ainoa mikä auttoi hetkeksi, oli turvakaukaloon kiinnittäminen ja istuimen heiluttelu jalalla :D Kyllä hätä keinot keksii! Siinä vauva jopa nukahti hetkeksi, mutta taas jossain kohtaa se murina alkoi. Kun kello alkoi lähestyä kaksi, enkä ollut nukkunut päiväunia ja olin herännyt aika aikaisin, alkoi jo pikkuisen epätoivo hiipiä puseroon. Olin jo vähällä mennä herättämään miehen, jos saisin vaikka puolen tunnin mininokoset, että jaksan valvoa sitten taas muutaman tunnin, mutta onneksi vauva nukahti. Ja nukkui taas kuin enkeli koko päivän, mikä siinä onkin? Yöllä pitää bailata mutta päivällä sitten torkutaan ihan kelvollisia unipätkiä.

Mutta hei, tänään halusin jakaa ohjeen superkivaan tekemiseen lapsen kanssa! Nimittäin itse tehty muovailuvaha. Muovailuvaha on turvallinen, halpa ja helppo tehdä itse ja muovailuvaha sopii myös perheen pienimmille. Tätä oli hauska tehdä, mutta värjääminen oli kyllä pieni operaatio, tai sitten tähän olisi sopinut paremmin ne mystiset pastavärit, joita en ikinä löydä mistään kaupasta! Mutta joka tapauksessa tosi kivaa yhteistä puuhaa ja Liljakin jaksoi keskittyä hommaan pitkän tovin.

itsetehtymuovailuvaha
itsetehtymuovailuvaha
itsetehtymuovailuvaha


Itse tehty muovailuvaha


2,5 dl kiehuvaa vettä

2,5 dl vehnäjauhoja

1 dl suolaa

1 rkl sitruunahappoa

1 rkl öljyä

elintarvikevärejä/pastaväriä


Tee näin:

Sekoita jauhot, suola ja sitruunahappo keskenään.

Lisää öljy ja kiehuva vesi.

Jaa taikina osiin ja halutessasi värjää eri väreillä. Värjäämisen aikana kannattaa käyttää suojakäsineitä, mutta valmis taikina ei enää värjää käsiä.

Sekoita, anna jäähtyä ja vaivaa taikinaksi.

itsetehtymuovailuvaha
itsetehtymuovailuvaha
Aloitin muovailemalla mitäs muutakaan kuin banaaneja. Lilja sanoi näitä tosin spagetiksi.

itsetehtymuovailuvaha
itsetehtymuovailuvaha
itsetehtymuovailuvaha
itsetehtymuovailuvaha
Lilja teki lumiukon! Laittoi kaksi palloa päällekkäin ja toiseen kiinnitti nokan ja sanoi, että se on luminukko. Olin niin ylpeä lapsosestani!


Halusin kokeilla värjätä eri värejä taikinasta, joten jaoin valmiin taikinan tässä kohtaa osiin ja värjäsin. Suosittelen käyttämään kumihanskoja värjäyksen aikana!

Meiltä löytyi kaapista korttiaskarteluista jäänyttä hilettä, jota kokeilin lisätä myös taikinaan. Jossain näin ihanan inspiskuvan tähän liittyen, mutten kuollakseni muista missä. Instagramissa varmaankin, joten jos tunnistat itsesi niin huuda hep!

Jaoin taikinat ehkä hieman liian isoiksi paloiksi, olisi voinut laittaa vielä pienempiin osiin ja värjätä useammilla eri yhdistelmillä. Näistä tuli tällainen yksi iso Ikean lasipurkki täyteen taikinaa, taitaa olla tilavuudeltaan vajaa 2 l.

Nappaa tästä hauska puuhaidea pimeneviin syyspäiviin – hauskoja muovailuhetkiä 🌈

- Essi ja Lilja


Ei kommentteja