Vähennä joulustressiä palkkaamalla siivooja

Kaupallinen yhteistyö / Stella kotipalvelut

____________

On taas se aika vuodesta, kun monilla alkaa pikkuhiljaa syke nousta, kädet hiota, kurkkua kuristaa ja ajatus katketa kun mielessä poukkoilee kaikki jouluun liittyvä suorittaminen rosollista kaakeleiden välien kuuraukseen hammasharjalla.

Me ollaan jo muutamana jouluna otettu käyttöön hyväksi havaittu ota joulu haltuun -metodi. Siihen kuuluu joulukinkun ostaminen kolme viikkoa ennen jouluaattoa, lahjojen tilaaminen kotiin jo ennen kuin kalenterin sivu kerkeää edes kääntymään joulukuun puolelle, valojen vähentäminen = automaattisesti näyttää siistimmältä kun pölypalloja ei huomaa, sekä joulukuusen ostaminen kahteen kertaan kun ensimmäinen ostetaan tehokkaana hieman liian aikaisin.

Vaan tänä jouluna meidän ei tarvitse huolehtia ainakaan pölypalloista, sillä meillä kävi Stella kotipalveluista siivooja. Tuntuu ihan juhlalliselta kirjoittaa tuo lause ylös! Tai tarkemmin sanottuna siivoojia oli kaksi, ja he olivat muuten aivan huipputyyppejä. Siivous oli varattu muutama päivä ennen ristiäisiä, sille päivälle kun olin minireissulla Helsingissä. Siivoojat tulivat tänne aamulla, ja illalla kotiin palatessa koti yhtään valehtelematta kiilsi. Oli muuten aika luksusta tulla siivottuun, hyväntuoksuiseen kotiin. Täällä oltiin tehty jotakin kummaa meidän kodille. Se oli meidän koti, mutta ei sitten kuitenkaan. Koskaan ei ole tässä kahden lapsen taloudessa huusholli näyttänyt tältä! Missä kaikki Frozen-tarrat (kyllä, meillä on alkanut jo flouzen-villitys), junaradanpalat ja ympäriinsä lojuvat kirjat olivat? Erityismaininnan ansaitsee myös tiskipöytä, joka kiilsi niin että ihmeteltiin sitä vielä seuraavana päivänäkin. Olimme etukäteen pyytäneet, että olohuoneen iso pitkänukkainen matto tampattaisiin, sillä epäilin matossa olevan ainakin kilon verran hiekkaa ja leivänmurusia. Toiveemme oltiin kuultu, ja matto odottikin olohuoneessa raikkaana ja paljon freesimmän näköisenä aikaisempaan verrattuna. Täältä voit lukea mitä kaikkea kotisiivous sisältää.

Kahtena seuraavana päivänä touhuttiin aamusta iltaan kaikkea muuta ristiäisiin liittyvää, leivottiin, silitettiin juhlavaatteita, pappi tuli käymään, juostiin kaupassa hakemassa unohtuneita ruokatarvikkeita, noutamassa kukkakimppuja ja ilmapalloja ja ties mitä. Tuli siinä jossain kohtaa mieleen, että jos meidän olisi pitänyt vielä siivotakin olisin varmaan ollut aivan mennyttä naista itse juhlapäivänä.

Koska yksi tosi iso osa juhlavalmisteluista, eli siivous, oli ulkoistettu muualle, pystyin rauhassa keskittymään muihin valmisteluihin. Itse juhlapäivänä pystyin nauttia päivästä, meidän ihanasta vauvasta ja kaikista rakkaista läheisistä. Sen sijaan että olisin väsyneenä meinannut nukahtaa pystyyn kasteen aikana ja ihan viimeistään nuokkunut kahvipöydässä. Tuli tässä myös mieleen, että olisi aika fiksu veto vain yksinkertaisesti palkata siivooja ennen joulua, niin ei tarvitse sitten kiristellä hampaita aatonaattona, kun ne kaakelit on edelleen kuuraamatta eikä mieskään ole siivonnut allaskaappia. Ei siivooja sellaista varmaan tee pyytämättä, mutta ihan jo se, että palkkaa siivoojan saa varmasti aikaan sen, että keskittyy olennaiseen. Siis siihen mitä joulun kuuluisi olla; rauhoittumista, nauttimista, kiitollisuutta, hiljentymistä. 

Toinen mikä itselle tuli mieleen puhtaaseen kotiin astellessa, oli että tämän tunteen haluaisin antaa lahjaksi etenkin kaikille niille ystäville, jotka joutuvat olla paljon lasten kanssa yksin kotona.

Meidän reilu 70 neliöisen asunnon siivoukseen oli kahdelta siivoojalta mennyt noin 5 h. Siivoojan voi palkata alkaen 39,90€/tunti, ja kotitalousvähennyksen avulla saat rahaa siivouksesta reippaasti takaisin. Vähennyksen jälkeen lopullisen maksettavan summan voit ynnätä kuvitteelliseen henkiseen hyvinvointikassaan, siis siihen joka vähenisi ihan minimiin joulustressin pyörteissä. Siivoojan palkkaaminen jos mikä on sijoitus itseensä! Hyvää joulua minulta minulle.

Suuri kiitos Stella kotipalveluille jälleen kerran, meillä ei ole mitään huonoa sanottavaa heidän palveluistaan. Tästä lähin palkataan Stellalta siivooja aina, kun meillä on kotona jotkut isommat juhlat – varmaan ensi syksynä Helmin 1-vuotisjuhlat. Tälle joululle ei tarvitse enää suursiivousta tehdä, sillä edelleen koti on pysynyt astetta puhtaampana kevyellä viikottaisella ylläpitosiivouksella.

Stressitöntä joulunodotusta ja rentouttavaa viikonloppua!

Ei kommentteja