Mountain Buggy Duet 3.0 – suositus tuplarattaista

Elämää Mountain Buggy Duet 3.0 -tuplarattaiden kanssa alkaa olla pian vuosi takana. Rattaiden kanssa on kuljettu ensin Tampereella lähiön katuja, kodilta päiväkodille ja kauppaan, bussilla, kauppakeskuksissa ja omalla autolla. Muuton jälkeen rattaita on työnnetty keväisessä loskasäässä, kivisillä maanteillä ja mutkikkailla metsäpoluilla. 

Rattaita valitessa tärkeitä ominaisuuksia oli se, että rattailla mahtuu kapeista oviaukoista, hissiin ja bussiin, ja että ne saa suht helposti taiteiltua auton takakonttiin. Kiva ulkonäkö, ilmatäytteiset pyörät ja helppo ohjattavuus olisivat ehdottomasti plussaa. Tuolloin raskauden loppuvaiheessa asuimme vielä kerrostalossa, joten rattaiden kapeus meni monen muun tekijän edelle.

Vertailtiin pitkään Mountain Buggyja ja Bugaboo Donkeyn tuplia, mutta päädyttiin lopulta Mountain Buggyihin. Ajateltiin että tuplarattaiden käyttöikä on meidän perheessä lyhyt, joten emme halunneet enää toisen lapsen kohdalla laittaa niin paljon rahaa rattaisiin. Meinasimme ostaa rattaat ensin uutena, mutta sattumoisin löysin juuri nämä läheltä torista, oli käytetty ehkä 3kk ja takuutakin vielä rungossa jäljellä. Olivat kuin uudet, joten käytiin hakemassa nämä meille ja maksettiin 650 € vaunukoppineen ja adaptereineen päivineen.

Loppujen lopuksi esikoinenkin on viihtynyt vielä rattaissa, mikä on helpottanut huomattavasti kaupungilla tai kauppakeskuksessa kulkemista, kun ei tarvitse pelätä että lapsi lähtee juoksentelemaan ympäriinsä. Liljan kanssa kahdestaan kulkiessa mennään aina ilman rattaita, mutta jos molemmat lapset on mukana, etenkin jos liikun yksin, on tuplarattaat tosi kätevät edelleen.

tuplarattaat
tuplarattaat


Omia kokemuksia Mountain Buggy Duet 3.0 -tuplarattaista:


Rattaat todella on kapeat! Ne mahtuu helposti oviaukosta kuin oviaukosta, niiden työntöaisan saa säädettyä niin että bussissa ja hississä mahtuu pieneenkin tilaan, ne saa helposti kasaan ja rattaat vievät yllättävän vähän tilaa auton takakontista, etenkin nyt kun Helmin vaunukoppakin on vaihdettu ratasosaan. Ensin vaunukoppaa katsoessani mietin, että mahtuuko tuonne vastasyntynyt kunnolla, niin paljon kapeampi se oli kuin vertasin esikoisen yksöisrattaisiin. Huoleni oli lopulta ihan turha, sillä en muistanutkaan miten pieniä vastasyntyneet ovat. <3 Sellainen mini-ihminen mahtui vaunukoppaan helposti, ja koska Helmi oli muutenkin loppujen lopuksi reisimakkaroistaan huolimatta aika pieni vauva, hän kulki vaunukopassa reilusti yli puolen vuoden ennenkuin siirryttiin ratasosaan. Vaikka rattaat on kapeat, istuinosat on kuitenkin normaalin levyiset ja tytöt mahtuvat helposti istumaan vierekkäin.

Ohjaaminen on vaivatonta ja rattaat kulkee vaikeassakin maastossa. Hyvien renkaiden ansiosta vaunut kulkee sujuvasti ja helposti, ja niitä on todella kiva ja näppärä työnnellä. Työntöaisassa on myös käsikäyttöinen jarru sekä ranteeseen kiinnitettävä turvahihna täpäriin tilanteisiin, kun rattaat pitää saada nopeasti pysäytettyä tai hidastettua jyrkässä alamäessä. Kääntyvät eturenkaat helpottaa kulkemista niin sanotusti normaalikäytössä, mutta vaikeampaan maastoon renkaat saa onneksi lukittua.

tuplarattaat
tuplarattaat
tuplarattaat

Adaptereiden avulla rattaisiin saa myös helposti kiinnitettyä turvakaukalon. Meillä oli turvakaukalona Maxi-Cosi Pebble, ja sen asentaminen ja pois ottaminen rattaista oli helppoa. Tosin verrattuna nykyiseen, kun mitään ei tarvitse vaihtaa tai säätää rattaissa, kun molemmat lapset kulkee ratasosassa, turvakaukalon kanssa vensklaaminen oli aina pieni operaatio.

Iso tavaratila ja juomapulloteline. Vaunulenkeille erillinen teline juomapullolle ei ole ehkä se tärkein, mutta paljon iloa tuova ominaisuus. Isoon tavaratilaan mahtuu vaikka mitä kauppareissuilla. Rattaiden alla kulkee hoitolaukku, takit, äidin laukku, mahdolliset ostokset ja vaikka mitä. Yllättävän paljon mahtuu tavaraa vaikkei ensinäkemältä uskoisi.

tuplarattaat
tuplarattaat

Mountain Buggyjen ulkonäkö miellyttää myös silmää, ja materiaalit on pysyneet siistin näköisinä. Kuomut saa vedettyä tarvittaessa tarpeeksi alas, ja niissä on kurkistusaukot mikä luo turvallisuudentunnetta kun näen mitä rattaissa tapahtuu.

Ainoa miinus mikä näistä tulee mieleen, oli vaunukopan kuomu, joka ei välillä meinannut pysyä ylhäällä. En tiedä oliko kuomu väärin asennettu vai mitä, mutta oli turhauttavaa nostella sitä ylös. Loppujen lopuksi kuitenkin aika pieni miinus monien positiivisten ominaisuuksien listalla.

Kun tuplarattaiden käyttöikä alkaa olla ohi, varmaan myydään rattaat ja yritetään etsiä käytettynä jotkut sopivat rattaat yhdelle lapselle mahdollisesti seisomalaudalla. On jotenkin tosi vaikea kuvitella miten esikoinen kulkee vaikka puolen vuoden päästä, mutta luulisin että tuplien aika alkaa olla pian ohi. Hassua, että vasta toisen lapsen kohdalla minusta alkoi kuoriutua lastenvaunuintoilija, ja nyt rakastan selailla eri rattaita ja miettiä mitkä olisi meidän arkeen ne sopivimmat, sitten kun tulee aika luopua hyvin palvelleista tuplarattaista.

Mua kiinnostaisi hirveästi tietää, miten teidän perheessä on tehty rattaiden kanssa? Minkä ikäisenä esikoisen kanssa on luovuttu rattaista? Onko seisomalauta tarpeellinen?


Essi
7 kommenttia

 1. Moikka! Meillä on nyt 1v 7kk ikäinen poika, ja hän ei enää rattaissa oikeinvoikein muuta kuin mummolassa, jossa tykkää lähteä mummolan koirien kanssa lenkille rattaissa ���� Muutoin kulkee pyörän istuimessa tai kaupungilla lyhyillä asioilla kävellen (tyyliinptyyliin kauppakeskukseen). Asumme myös maalla, ja joskus harvoin lähdemme yhdessä kotitietä kävelemään tai hölkkäämään että äiti saisi vähän liikuntaa �� Mutta lenkki ei voi olla pitkä ja monesti tullessa saa keksiä vaikka jo mitä että malttaisi istua.
  Emmaljungan yhdistelmät odottaa
  meillä nyt lähinnä siis helmikuussa syntyvää pikkuista�� Haaveiletteko saavanne lisää lapsia?!����

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo esikoinen viihtyy edelleen joskus rattaissa! Useimmiten kyllä haluaa kävellä, ja luulen että pian tuplat jäävät turhiksi. Välillä haaveilen, välillä taas tuntuu että kaksi lasta on oikein hyvä – aika siis näyttää! :D

   Essi

   Poista
 2. Voi ei mitä mun puhelin sekoili, eli ei oikein viihdy rattaissa, mitähän tää toisteli mun sanoja, anteeksi!�� T. Äskeinen kirjoittaja

  VastaaPoista
 3. Meillä on samat rattaat ja juuri tuo samainen ongelma on myös meillä! Lisäksi meillä vaunukopan kuomun alareuna vain kuminauhan varassa kopassa kiinni ja enemmän kuin sata kertaa olen tyytyväisenä työnnellyt eteenpäin vauvan pää vastaantulijoille vilkkuen... kuomu siis pysyy ko. tilanteessa ylhäällä eikä alareunan nousemista paikoiltaan näe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei eli sama ongelma näköjään muillakin. Mietin tosiaan olenko asentanut kuomun väärin tai laittanut ratasosan kuomun vaunukoppaan tms. Tätä toimivaa kuomua jäin kaipaamaan esikoisen yhdistelmärattaista!

   Essi

   Poista
 4. Meillä on ollut Mountain Buggy Duetit, koska sisaruksilla on 1,5v ikäeroa. Nyt vanhempi 3,5v ja ei paljon kärryä tarvitse / siinä viihdy, näistä rattaista omat kommenttini:
  1. Toimii hyvin myös juostessa kun lukitsee eturenkaat
  2. Kankaiden laatu ihan hirveetä kuraa, siniset kankaat alkoivat haalistua todella nopeasti ja vaikka rattaat on aina säilytetty sisällä kuivassa niin ne näyttävät 90-luvulla hankituilta johtuen noista kankaista.
  3. Vetoketjukiinnitys kankaissa on typerä idea, meillä ainakin lähes kaikki vetoketjut hajonneet tai eivät pysy kiinni.
  4. Taittomekanismi toimii hyvin ja tosiaan kärryt ovat näppärän kokoiset ja menevät pieneen tilaan sekä ovat ketterät.

  Nyt kun pitäisi laittaa kärryt myyntiin, niin pitäisi löytää uudet kankaat, että kärryistä saisi järkevän hinnan.

  VastaaPoista