Lastenhuoneen sisustus


Kahden pienen tytön huone

Minulta on useasti pyydetty tekemään taloesittely, mieluiten videomuodossa instagramiin. Ymmärrän tämän täysin! Itse rakastan seurata sisustusaiheisia blogeja ja instagram-tilejä, ja muuton tai rempan jälkeiset ennen-jälkeen kuvat kiinnostavat aina, vaikkei olisi itse juuri sillä hetkellä mitään remppaamassa. Nyt seuraa taloesittelyn ensimmäinen osa: tyttöjen huone.

Muutimme uuteen kotiin tammi-helmikuun vaihteessa, mutta vieläkin meillä on osa huoneista ollut laittamatta! Olen luonteeltani sellainen kaikki kerralla kuntoon, tehokkaasti yhteen pötköön, mieluten kaikki heti nyt -tyyppinen ihminen. Mikään näistä ei tietenkään lapsiperheessä juuri koskaan toteudu, ja on pitänyt opetella olemaan monessa asiassa kärsivällisempi. Joten olen siis katsellut pahvilaatikkovuorta ja lukemattomia ikea-kasseja tuolla pikkuhuoneessa, josta olisi määrä tulla tyttöjen huone, mutta joka toimi täysin varastona.

Kunnes tuossa elokuun alussa totesin, että nyt olen odotellut reilun puoli vuotta; ensin koronakevään, sitten hääjärjestelyt ja lomailin kunnolla vielä miehen kesälomankin aikana, joten nyt on oikea aika laittaa hihat heilumaan! Huone on nykyisen ruokasalin, tulevan vanhempien makuuhuoneen, vieressä. Aloin käydä tavaroita laatikko kerrallaan läpi, viikkasin Helmille pieneksi jääneet vauvanvaatteet myyntiin meneviin ja säilytettäviin, sillä osan pienimmistä vaatteista halusin säilyttää muistoksi. Liian isot vaatteet odottavat koottain pakattuna laatikoihin. Laitoin kaiken turhan ja käyttämättömäksi jääneen myyntiin ja raivasin oikein urakalla monta päivää huonetta, kunnes puf, se oli tyhjä. Kunnon imurointi ja lattioiden ja pölyjen pesu, ja vihdoin huonetta sai alkaa sisustamaan. 

Vaaleita sävyjä, pastellia & maalaisromantiikkaa

Tämähän ei ole meidän oma koti, joten kysyimme jo ennen muuttoa lupaa vuokranantajalta, että saammeko maalata huoneen jollakin neutraalilla värillä. Seinät kaipasivatkin jo uutta maalia pintaansa, sillä vanha maali oli kulunut ja seinissä paljon reikiä. Väriksi valitsin neutraalin, beigen/hiekan värin. Kokovalkoinen on tylsä, ja tapettia emme laittaneet koska se varmasti pitäisi poistaa sitten kun tästä muutaman vuoden päästä todennäköisesti muutamme. Olen yllätys yllätys, täysin rakastunut Newbien ja Boras tapeterin tapetteihin, mutta ehkä sitten sinne omaan kotiin laitetaan puput seikkailemaan tyttöjen huoneen seiniin. :)

Huoneesta tuli aivan ihana! Sellainen vanhan talon lastenhuone lankkulattioineen ja kaakeliuuneineen. Se kaipaa vielä väriä ja elämää, mutta muuten se on jo näinkin viihtyisä. Jokin huonekaluista tekisi mieli maalata jollakin värillä, mutta koska olen saanut huonekalujen tuunauksesta nyt tarpeekseni hetkeksi aikaa (olen maalannut kevään ja kesän aikana yhden ison vanhan vaatekaapin, yhden talonpoikaispöydän, syöttötuolin, kävelykärryn ja vaikka mitä muuta) voi väriä lisätä myös muulla tavalla. Jotkut söpöt värikkäät tai kuviolliset verhot olisivat hauskat, kattovalaisimen voisi vaihtaa johonkin lastenhuoneeseen sopivampaan, ja jokin värikäs matto olisi myös kiva. Koitan katsella jos jotain löytyisi ekologisemmin käytettynä torista tai kirppiksiltä. 

Yksi maalausprojekti olisi kyllä tosin vielä edessä, sillä löysin torista muutamalla eurolla sympaattisen vanhan lasten keinutuolin. Huoneesta löytyy kivoina yksityiskohtina myös (ei näy kuvissa nyt) vanha keinuhevonen, vanha puulaatikko kirjoja varten, itse ompelemani viirinauha, makramee-sateenkaari sekä virkattu norsukoriste, puisia leluja ja eläinaiheisia tauluja. Rakastan puisia, vanhoja leluja – niissä on ihan oma tunnelmansa.Huone on myös näissä kuvissa liian siisti, koska olen vasta siirtänyt kaiken paikoilleen, mutta tätä nykyä siellä vallitsee iloinen sekamelska, kun etenkin kissa ja Helmi yhteisvoimin levittävät ympäri huonetta junaradan palaset sekä kaikki mahdolliset palikat mitä koreista löytävät. On muuten hauskaa miten kissa osaa varoa vauvaa eikä käytä kynsiä leikkiessään Helmin kanssa. Heillä on täällä hyvät leikit joka päivä nykyään, ja kissan alun ujoudesta ei ole enää tietoakaan.

Seuraavana vuorossa onkin enää ruokasalin ja makuuhuoneen vaihto päittäin, ja sitten koti on valmis. Tai no, myyntiin menevät kamppeet odottaa kirppispöydän varausta, kuisti pitää tyhjentää kaikesta ylimääräisestä ja pelargonit pitäisi siirtää pian omiin ruukkuihin talvea varten. Mutta itse sisustus alkaa olla viittä vaille valmis, ihanaa! Harras toiveeni on, että kaikki olisi joten kuten valmiina ennen ensi viikon viikonloppuna häämöttäviä 1-vuotisjuhlia. Ainakin nyt tilanne näyttää siltä että toiveeni voisi toteutua!


Mitäs pidät meidän tyttöjen uudesta huoneesta? :)

2 kommenttia

 1. Aivan mielettömän ihana!♥️ Mistä nuo kankaiset hepat on?!��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Unohdinkin merkata, hepat on aivan ihanan kädentaitajan käsialaa, sellainen kuin Ottiilia (https://www.ottiilia.fi). Suosittelen muutenkin Tampereen Tallipihaa, siellä Tallimiehen puoti jossa näitä myydään. Todella tunnelmallinen paikka vuodenajasta toiseen, järjestetään paljon tapahtumia lapsille yms. :)

   Essi

   Poista