Mitä lahjaksi 1-vuotiaalle

Olen ihan hyvä keksimään lahjoja muille, mutta sitten kun joku kysyy mitä haluaisimme lahjaksi lapsille, häälahjaksi saati itselle, pää lyö ihan tyhjää. Olen alkanut kirjoitella sitä mukaa ideoita ylös kun niitä tulee vastaan, jotta osaisin vastata edes jotain järkevää kyselyihin.

Siltä varalta, että joku muukin kaipailee lahjaideoita omalle lapselle, lapsenlapselle tai vaikka kummilapselle, ajattelin koota nyt parhaat ideat lahjaksi 1-vuotiaalle.


Lahjavinkit 1-vuotiaalle

Aineettomat lahjat


Mikä olisi sen ikimuistoisempi lahja kuin valokuvaus? Esimerkiksi perhekuvaus jossain kauniissa miljöössä ammattilaisen kuvaamana. Taitava kuvaaja osaa olla lasten kanssa ja saa perheestä kuin perheestä napattua kauniit kuvat. Tulosta kuvat valokuviksi ja laita kehyksiin tai liimaa perhealbumiin.

Toinen aineeton lahja mikä tuli mieleeni on puuntaimi, jonka voi istuttaa kotipihaan ja seurata sen kasvua yhdessä lapsen kanssa. Miltä puu näyttää kun lapsi on 18-vuotias? Aika harva toisaalta asuu samassa kodissa koko lasten lapsuuden ja vielä sen jälkeenkin, mutta voihan puun istuttaa vaikka isovanhemmille.

Kolmas mikä tuli mieleeni, mistä varmasti jokainen perhe olisi kiitollinen: aika. Anna lahjaksi vaikka yksi ilta lastenvahtina, jolloin vanhemmat/vanhempi pääsee syömään, hierontaan, tai ihan vain olemaan hetken ilman lapsia! 

Muita kivoja ideoita oli muskarin, taaperosirkuksen tms. harrastuksen maksaminen tai esimerkiksi päivä Korkeasaaressa. Muutakin kivaa tekemistä olisi, mutta nyt tässä maailmantilanteessa en uskaltaisi ihan joka paikkaan lähteä.

Lelut & kirjat


Puiset lelut on ollut hitti jo jonkin aikaa. Puiset lelut on ekologisia, kestäviä, kuluu kauniisti ja näyttää myös todella suloisilta. Itselle tulee myös turvallisempi olo antaa lasten leikkiä puisilla leluilla, jotenkin miellän sen vain luonnolliseksi ja turvalliseksi materiaaliksi. 

Esimerkiksi Babyshopissa löytyy laaja valikoima puisia leluja täällä, näyttäisivät olevan osa vielä juuri nyt ota 3 maksa 2 tarjouksessa. Näitä söpöjä magneettieläimiä jäin tosissani miettimään, on aika kivat. Meillä on ennestään magneettinumerot jääkaapin ovessa, ja voin muuten lämpimästi suositella jotain tekemistä keittiöön lapsille siksi aikaa kun laittaa/lämmittää ruokaa. Sitä saa tehdä useasti päivässä, ja silloin on helppoa kun keittiöstä löytyy jo valmiiksi jotain puuhaa lapsille. 

Jollyroomista löytyi myös vaikka mitä ihanaa täällä. Lekmerillä oli myös ihan huikean iso valikoima puuleluja täällä.

Pitää vielä mainita lopuksi Little Dutchin kaikki puiset lelut; meiltä löytyy junarata, puinen sateenkaari, helistin ja puupalikat. Näistä sateenkaari on saatu yhteistyössä Lelukatti.fi:n kanssa.

littledutchlittledutch
littledutch

Leikkikeittiö

Etenkin Ikean leikkikeittiö on super suosittu. Keittiö kuuluu tietysti asianmukaisesti tuunata oman näköiseksi, sisustaa leikkiruoalla sekä padoilla ja kattiloilla. Pieni kokki pääsee sitten puuhailemaan rauhassa omaan keittiöön. Meiltä muuten löytyy tämä Stoyn leikkikeittiö, joka sekin on super söpö ja kovassa päivittäisessä käytössä.

Puiset leikkiruoat jo mainitsinkin, mutta itse virkatut jälkkärit kyllä tekee viimeisen silauksen leikkikeittiön kattaukseen! Meiltä löytyy itse virkatut donitsit, kuppikakut, keksit ja jätskit. 

leikkikeittio
leikkikeittio
leikkikeittio
leikkiruoka
virkattuleikkiruoka

Nukke, nukenvaunut & muut tarvikkeet

Meiltä löytyy jo useampi vauvanukke tytöille, mutta esimerkiksi Lil'Decorilta saatavat Olliellan nuket ovat super suloisia, ja on muuten kiva että valikoimassa on muitakin kuin vaaleahiuksisia ja -ihoisia nukkeja! Verkkokaupassa näyttäisi useampi nukke olevan loppuunmyyty, mutta toivottavasti niitä tulisi pian lisää!

nukenvaunut

Pallomeri

Kun kyselin lahjaideoita 1-vuotiaalle, monet mainitsivat pallomeren. Meillä ei sellaista ole, koska ajattelin että palloja saa sitten jatkuvasti keräillä ympäri kotia. Kelkkani alkoi kuitenkin kääntyä, kun ystävän luona kyläillessä Helmi pääsi kokeilemaan kaverin pallomerta. Tyttö oli yhtä hymyä ja viihtyi reilun puoli tuntia pallomeressä istuskellen – en ole ikinä nähnyt Helmiä niin kauaa paikoillaan sen jälkeen kun hän lähti liikkeelle. Ehkä meidän sittenkin pitäisi harkita.. Jollyroomista löytyi aika söpö pallomeri.

BObles

Boblesit mainittiin myös useasti, nämä siis kehittävät lapsen motoriikkaa. Niillä voi keinua ja kiipeillä ja temppuilla. Voisin kuvitella että olisi myös meidän tyttöjen mielestä hitti, vaikka he kyllä kiipeilevät ja temppuilevat oli väline mikä hyvänsä! Bobleseja löytyi ainakin PikkuVaniljan verkkokaupasta.

Muita leluideoita:

Kävelykärry

Keinuhevonen

Vintage -potkuauto

Dublo-legopalikat

Junarata

Kirjat

Jokainen lapsi tykkää varmasti lukea kirjoja. Kirjat kehittävät sanavarastoa ja mielikuvitusta, parantavat keskittymiskykyä, edesauttavat puheen kehitystä ja auttavat tunteiden ilmaisussa. Tässä somen, tv:n ja älypuhelinten täyttämässä arjessa tekee tosi hyvää syventyä ihan oikeaan kirjaan ja uppoutua kunnolla ihan toiseen maailmaan. Lukeminen on rikkaus ja lahja, jonka haluan siirtää eteenpäin omille lapsilleni. Musta on ihanaa, miten innoissaan he molemmat ovat kun yhdessä luetaan.

Meidän tytöt rakastaa mm. Puppe-kirjoja, Pupu Tupunaa, Pikku hiirun seikkailuja (Helmi sai juuri lahjaksi tämän jossa on yksissä kansissa kolme kirjaa) ja myös Oppi & Ilon kirjat* on luettu tuhanteen kertaan (*kirjat saatu viime vuonna yhteistyössä).

Soivan laulukirjan tilasin keväällä Adlibrikselta, tämä on molempien tyttöjen mielestä ihana. Vanhemmista ei enää niin ihana, kun on tuntikaupalla kuunnellut pimputusta, mutta mitä vain lasten eteen eikö. :D Välillä kirjaa "katoaa" sohvatyynyjen väliin tai menee jäähylle takan päälle. Seuraavana päivänä jaksaa taas!
pikkuhiiri
Pikku Hiiri -kirjasta elämää uhmaikäisen hiiren kanssa

puppekirjat
oppijailo


Lastenhuone & sisustus


rottinkituoli
rottinkituoli

Rottinkituoli

Tämä oli mun toive Helmille lahjaksi! Toivottiin yhteislahjana Parolan rottingin lasten rottinkituolia, joka on aivan ihana. Lampaantalja päälle, takan viereen ja Puppe-kirja käteen.

Ruokailuvälineet

Olenko ainoa josta tuntuu, että hyviä ruokailuvälineitä lapsille on hankala löytää? Tosi usein kaupoissa on saatavilla vain muovisia/bambu-melamiini-astioita, joita ei usein saa laittaa mikroon. Näitä löytyy siis meiltäkin, ja on käytössä jos ruoka on juuri tehty tai välipalalla tms., mutta esim. aamupuuron lämmitykseen pitää olla aina erikseen oma astia, jonka voi laittaa mikroon. Taas on mainittava Lil'Decor, josta saa tilattua syötävän suloisia Mushien kippoja ja kuppeja, jotka saa siis laittaa mikroon! Näitä en ole vielä meille tilannut, mutta
ajattelin kyllä seuraavaksi kokeilla. Meillä on aivan liian vähän astioita lapsille, ja tuntuu että saa olla jatkuvasti tiskaamassa niitä paria lautasta mitä meiltä löytyy. Kyllä muutama lisää helpottaisi arkea jo paljon. Kaikki Mushien tuotteet on muutenkin pohjoismaiseen tyyliin kauniita, joten varoitus jos käyt näitä kurkkaamassa.

Lakanat

Kestävät ja kauniit pellavalakanat ilahduttaa varmasti monia, esimerkiksi Vera-Veralla on super kauniit pellavalakanat. Myös Newbiella ja Hemtexillä on usein aivan ihania lakanoita vauvoille ja lapsille.

Kylpytakki

Söpöjä kylpytakkeja löytyy varmasti joka paikasta, mutta pitää mainita myös unelmapehmeä Luin Livingin kylpyviitta*, joka meiltä löytyy molemmilta lapsilta. Nämä sain yhteistyönä keväällä.

Tiipii-teltta
Salaiselle eväsretkelle, satuhetkiin tai muuten vain piilopaikaksi. Meillä on piilopaikat rakennettu perinteiseen majatyyliin tuolien päälle viritetyistä vilteistä, mutta olisihan tämä söpö.
luinliving


Vaatteet & Asusteet

Vaatteissa me toivotaan usein Kappahlin Newbieta, mutta ollaan saatu myös Metsolaa, Papua, Gugguuta ja muita laadukkaita kotimaisia merkkejä. Me käytetään aina iloisesti sekaisin ns. merkittömiä ja merkkivaatteita, ihan kaikki menee käyttöön mitä ostetaan tai saadaan. Usein merkkivaatteissa kyllä huomaa laadun siitä, että se pysyy kuin uutena myös esikoiselta kuopukselle, ja siitäkin vielä eteenpäin kirppikselle tai sukulaisen lapselle lahjaksi.

Muita hyviä vaatelahjoja on myös välikausi- tai talvihaalari, villavaatteet, laadukkaat pipot ja huivit, talvikengät yms. Päiväkotireppu on myös hyvä lahjaidea! Esim. Mini-Kånken kivassa värissä sopii varmasti monen makuun.


Lisäksi ainakin omasta mielestä kaikki itsetehdyt vaatteet, lelut ja asusteet on tosi mieluisia lahjoja. Meillä on lähipiirissä monta taitavaa käsityöntekijää, ja Helmi saikin lahjaksi super söpön vaatesetin kummitädiltään. Niin kuin aiemmin kerroin, äitini lähetti tytöille lahjaksi virkkaamiaan pehmoleluja, jotka on niin hienot etten ole aiemmin yhtä upeita nähnyt.


Postauksesta tuli tosi pitkä, mutta kiva jos joku saa tästä ideoita mieluisiin lahjoihin. Joulukin se sieltä pikkuhiljaa alkaa hiipiä mieleen, joten tästä voi napata ideat myös samalla pukinkonttiinkin.
ottiilia
 Ottiilian suloiset yksisarviset! Näitä saa ostettua Tampereen Tallipihalta, Tallimiehen puodista

 Äitini virkkaamat pehmolelut

virendesign
Leggingsit ja frillapaita Virén design käsialaa

virendesign
virendesign


Lähetä kommentti