Virkattu pupuhelistin

*Postaus sisältää affiliate-linkkejä

virkattupupuhelistin
virkattupupuhelistin

Hei, joulukuu on täällä!

Täällä blogin puolella on ollut vähän hiljaista, sillä kaikki oma aika on mennyt tentteihin lukiessa, puuh. Välillä tuntuu, että ihan hullun hommaa on opiskella kun lapset on pieniä, mutta en ole onneksi ainoa järjetön joka niin tekee, ja toivon että tästä seuraa jotain hyvää sitten myöhemmin. Lisäksi välillä epäilen, että omaa ja muiden ihmisten mielikuvaa opiskelun ja äitiyden yhdistämisestä värittää odotukset siitä, että äidin pitäisi olla 24/7 vain äiti. Istuu aika tiukassa se ajatus edelleen, että kaikki ns. omat jutut pitäisi laittaa minimiin, "kun kerran niitä lapsia olet halunnut". Opiskelu virkistää ja on helpotus huomata, että järkeä on päässä jäljellä vieläkin raskauksien, väsymyksen ja valvomisten jälkeen. Toki allekirjoitan täysin sen, että opiskelu lastenhoidon ohessa ei ole mikään läpihuutojuttu ollenkaan, vaan se vaatii hyvää suunnittelua ja korkeaa motivaatiota. Ja pannukaupalla kahvia sekä yöllisiä lukuhetkiä. 

Mutta sitten päivän aiheeseen! Multa on niin monet kerrat pyydetty tämän virkatun pupuhelistimen ohjetta, että nyt päätin joulun kunniaksi sen julkaista. Helistin on ihana idea lahjaksi omalle tai ystävän vauvalle, etenkin näin joulun alla. <3

Helistimessä on monta osaa, mutta loppujen lopuksi sen virkkaaminen ei suurta näppäryyttä vaadi. Toki perussilmukat on hyvä olla hallussa, ja ensiksi voikin kokeilla vaikka virkatun norsun virkkaamista, joka on mielestäni vähän helpompi tehdä kuin tämä. Mutta ei mahdoton ole tämäkään. Ohjeen olen kehitellyt tilaustöitä tehdessäni ja juuri tälle käyttämälleni langalle. Ohuemmalla langalla kannattaa kerrosten määriä rohkeasti lisäillä ja kokeilla miten saat haluamasi kokoisen lopputuloksen. Käsityöt on toisin sanoen yhtä purkamista ja uudelleen tekemistä!

virkattupupuhelistin

Pupuhelistin-ohje

Tarvitset:

Puurenkaan (minulla leveydeltään 6,5 cm)

Puuvillalankaa (minulla Adlibris organic cotton sävy peachy pink+ valkoinen)

3 mm virkkuukoukun

täytevanua

helistinpallon

paksun neulan


virkattupupuhelistin
virkattupupuhelistin
virkattupupuhelistin

Pää

(suluissa aina silmukkamäärä kerroksen lopussa)

Tee magic circle (aloitusrenkaaksi voit myös tehdä 5 kjs ja yhdistää ne renkaaksi)

1. krs    5 ks renkaaseen (5)
2. krs    2 ks jokaiseen silmukkaan (10)
3. krs    1 ks + lisäys (kaksi ks samaan silmukkaan) (15)
4. krs    2 ks + lisäys (20)
5. krs    3 ks + lisäys (25)
6. krs   4 ks + lisäys (30)

7.-10. krs    virkkaa ks jokaiseen silmukkaan (30)

11. krs    4 ks + vähennys (ota kaksi silmukkaa koukulle ja vedä lanka molempien läpi) (25)
12. krs    3 ks + vähennys (20)
13. krs    2 ks + vähennys (15)
14. krs    1 ks + vähennys (10)

Tässä välissä kannattaa täyttää pää vanulla ja lisätä sisälle helistinkiekko/pallo.

15. krs    tee kavennus jokaiseen silmukkaan (5)

Katkaise lanka, pujota neula jäljellä olevien silmukoiden läpi ja vedä kireäksi. Älä päättele lankaa, koska sillä kiinnität pään myöhemmin renkaaseen.

virkattupupuhelistin

Korvat

Macig circle

1. krs    4 ks renkaaseen (4)
2. krs    lisäys jokaiseen silmukkaan (8)
3- xx    Tee haluamasi määrä kerroksia. En laske näitä, vaan katson että korvista tulee silmämääräisesti saman pituiset. Tällä pupulla korvat on 5,5 cm pitkät.

virkattupupuhelistin
virkattupupuhelistin
virkattupupuhelistin
virkattupupuhelistin

Suorakaide puurenkaan ympärille

Tee ensin ketsusilmukoita sen verran, että rengas menee puurenkaan ympäri. Silmukkamäärä riippuu siis puurenkaan paksuudesta ja koosta. Ala virkata edes takaisin kiinteitä silmukoita ketsusilmukoihin. Virkkaa niin kauan kunnes suorakaide peittää puurenkaasta noin puolet. Katkaise lanka ja jätä pitkä langanpää, jolla ompelet kaistaleen kiinni puurenkaaseen.

Ompele suorakaide puurenkaaseen. Kiinnitä pää suorakaiteeseen, ompele korvat kiinni. Ota vähän valkoista lankaa ja kirjo pupulle silmät ja nenä. Halutessasi voit virkata pienemmän suorakaiteen pupulle rusetiksi kaulaan tai korvaan (kieritä lankaa suorakaiteen keskeltä niin saat rusetin). 

Röyhelön pupun kaulaan saat virkkaamalla ensin ketjusilmukoita (minulla 15 kjs), ja sen jälkeen 3 pylvästä jokaiseen ketjusilmukkaan. 

Jos jotain kysymyksiä tulee, vastaan mielelläni täällä tai Instagramissa (Ikkunalaudalla tai Lintula design).

Jouluisia virkkaushetkiä!

Essi

Lähetä kommentti