DIY paperitähti

 diypaperitähti


Muistan kun näin joskus 2020 joulun aikaan kuvan paperitähdestä jossain ruotsalaisessa blogissa tai instatilillä. Parin epäonnistuneen yrityksen jälkeen sain tehtyä kauniin paperitähden ja jaoin innostuneena tekeleeni instagramissa. Sain satoja viestejä tuolloin, ja sittemmin tähtiä on vilissyt muillakin instatileillä ja paperitähdet tuntuvat olevan nykyään osa lähes jokaisen joulusisustusta! Ovathan ne kauniita sekä helppoja ja nopeita tehdä.

Olen tehnyt paperitähtiä ihan vain ikkunaan, seinälle tai kaapinoveen roikkumaan, paketin koristeeksi, viirinauhaksi ja kuusen koristeeksi. Paras materiaali mielestäni on tapetti, joka on paksua mutta taipuisaa. Tapetin/paperinpalan leveys määrittää kuinka leveä tähdestä tulee. Palan pituus pitää olla noin kaksi kertaa leveyden verran, muuten tähti jää vajaaksi ja menee pieleen.

Joten jos et ole vielä kuullut paperitähdistä ja haluaisit sellaisen kokeilla tehdä itse, tässä vielä ohje:

tarvitset leivinpaperia, lahjapaperia tai tapettia suorakaiteen muotoisen palan

sakset

liimaa

juutti- tai muuta narua jos haluat ripustaa tähden roikkumaan

tarvittaessa klipsejä/pyykkipojat tms. 


Tee näin:

1. Taita paperi puoliksi. Jos haluat viimeisen päälle siistin lopputuloksen, taittele puolikas osa vielä puoliksi, se vielä puoliksi jne. niin kauan että taitoksen leveys on 1-2 cm riippuen siitä minkälaisen lopputuloksen haluat.

2. Taittele paperi haitariksi, ja katso että taitokset ovat yhtä leveitä.

3. Taita haitari puoliksi ja kiinnitä keskelle pala juuttinarua tai muuta narua. Jätä naru pitkäksi jos haluat ripustettavan tähden.

4. Leikkaa halutessasi haitarin päät pyöreiksi tai kolmion muotoon, leikkaa haitarin kylkeen kuvioita - variaatioita ja makuja on monenlaisia.

5. Liimaa sivut yhteen molemmilta puolilta, ja asettele naru toisen taitoksen väliin. Otan tähän yleensä avuksi klipsit, kunnes liima on kuivunut. Jos käytän silkkinauhaa tai muuta paksumpaa nauhaa ripustamiseen, saatan kiinnittää tähden nitojalla.

Valmis!

diypaperitähti

diypaperitähti

diypaperitähti

Lähetä kommentti