Muhkea pipo aikuiselle

*sisältää affiliate-linkkejä
muhkeapipo

Ylempi pipo aikuiselle, alempi lapselle 

Minulta kysytään usein, millä ohjeella olen neulonut muhkean lämpimät piponi! Ohje on siis Novitan Kivikko ribbipipo, jota olen muokkaillut oman maun mukaan riippuen siitä kenelle pipo tulee ja mistä langasta pipon olen neulonut. Tällä ohjeella on tullut tehtyä useampi pipo itselle ja lahjaksi, ja arvoin instagram-tililläni juuri ennen joulua pipot vanhemmalle ja lapselle. Lapselle olenkin ohjeen julkaissut aiemmin, tästä ohjeeseen. Ohjeessa ei muuta eroa oikeastaan ole kuin silmukkamäärä, ja lapsen pipon taisin neuloa vähän pienemmillä puikoilla.


Yhteen pipoon tarvitset  kaksi kerää Novitan Hygge-lankaa tai jotain muuta paksua lankaa, sekä 9-10 mm paksuiset sukkapuikot (tai pyöröpuikon).


Luo 52 silmukkaa ja jaa silmukat neljälle puikolle. Jaan itse silmukat 14-14-12-12 niin menee joustinneule "tasan" puikoilla. Neulo 2 o 2 n joustinta.


Kun pipon korkeus on noin 33 cm, aloita kavennukset. Ensin kavenna oikeat, eli *kaksi oikeaa yhteen, 1 nurin* koko kerroksen ajan. Seuraavaksi kavenna nurjat, eli *kaksi nurjaa yhteen ja 1 oikein*. Neulo 1 o 1 n joustinta kaksi kerrosta. Seuraavalla kerroksella neulo kaksi silmukkaa yhteen koko kerroksen ajan = 13 silmukkaa. Katkaise lanka ja päättele. Käännä pipo toisin päin, valmis!


muhkeapipo

muhkupipoohje

pipoohje



Lähetä kommentti