Neulottu kierrepanta

*Postaus sisältää affiliate-linkkejä


neulottukierrepanta
neulottukierrepanta

neuleohjepantaSeuraavaksi jaan ohjeen ihanan muhkeaan ja lämmittävään neulepantaan. Ohje sopii hyvin myös aloittelijalle, sillä tässä ei tarvitse osata neuloa kuin oikea ja nurja silmukka. Puolessa välissä tehtävä kierre onnistuu vain silmukoiden paikkaa vaihtamalla. Panta valmistuu nopeasti, joten ehdit tehdä näitä vielä vaikka kuinka monta ennen joulua!


Tarvitset:

paksua merinovillalankaa, puikkosuositus 4-6 mm riippuen kuinka muhkean pannan haluat

kaksi sukkapuikkoa

paksun ompeluneulan

palmikkopuikon (myös mikä tahansa lanka käy, jota voit käyttää apulankana)neulottukierrepanta

Ylemmän kuvan pannan olen neulonut Novitan Isoveli -langastasävyssä 061 pellava. Myös tämä persikkainen sävy* olisi aivan ihana! Valkoisen pannan neuloin taas Sandnes garnin baby lama -langasta. Kummassakin pannassa käytin 5 mm puikkoja.

Tee näin:

1. Riippuen mitä lankaa käytät, luo 28-32 silmukkaa sukkapuikolle, kunhan silmukkamäärä on parillinen. Tässä pannassa tein 28 silmukkaa.

2. Neulo 1 oikein 1 nurin joustinneuletta. Nosta jokaisen kerroksen ensimmäinen silmukka nurin neulomatta (eli nosta silmukka takareunasta puikolle niin että lanka on työn edessä) ja neulo viimeinen silmukka oikein. Näin reunasta tulee siisti.

neulottukierrepanta
(Tässä pannassa en tehnyt reunaa ohjeen tavoin, vaan nostin ensimmäisen silmukan oikein neulomatta ja siitä tuli pitsimäinen)

3. Jatka näin kunnes kappale on noin 20 cm pitkä tai yltää otsalta takaraivolle.

4. Tee kierre: nosta ensimmäiset 14 s palmikkopuikolle työn taakse odottamaan. Neulo sitten seuraavat sukkapuikolla odottavat 14 s ja sen jälkeen palmikkopuikon silmukat. Tässä kohtaa työ voi tuntua kireältä ja näyttää yhdeltä isolta sykkyrältä, mutta seuraavilla kerroksilla kierre alkaa hahmottua.

neulottukierrepanta
Jos ihmettelette mikä musta pötkö tuolla taustalla on, niin se on kissan häntä.

neulottukierrepanta
neulottukierrepanta

5. Jatka joustinneuletta samaan tapaan vielä noin 20-25 cm, testaile aina välillä sopiva ympärysmitta.

6. Päättele silmukat näin: nosta ensimmäinen silmukka neulomatta. Neulo seuraava silmukka joustinneuleen mukaan (nurin), nosta neulomatta jäänyt silmukka neulotun yli. Neulo seuraava silmukka, nosta edellinen silmukka neulotun yli. Neulo tämä kohta löysästi, ettei reunasta tule kireä!

neulottukierrepanta
neulottukierrepanta

7. Ompele päät yhteen, päättele lanka ja siisti työ höyryttämällä silitysraudan miedolla lämmöllä, pitäen esimerkiksi harsoa työn ja silitysraudan välissä.

neulottukierrepanta

Lähetä kommentti