Leikkimökin maalaus

 

leikkimokki


Lapset saivat leikkimökin lahjaksi toissakesänä, ja tämän vuoden keväällä maalattiin se ennen leikkimökin kesäavajaisia. Lapset saivat päättää värin, ja väriksi valikoitui yllättäen vaaleanpunainen, Tikkurilan puutalot -värikartasta sävy Q667. Sisäosat maalattiin valkoisella Tikkurilan Ultra Classicilla lattiaa lukuunottamatta. Pieni mökki raikastui kummasti kun sai valkoista maalia ylleen! Ulkopuoli oli vihreä, joka ei ihan ollut lasten mieleen, mutta uusi roosa sävy oli heidän toiveiden täyttymys.

Ennen maalausta harjasin mökin kunnolla kahteen kertaan, mutta en tehnyt mitään kummempia maalipesuja. Maalaamiseen meni muutama tunti, jonka aikana ehti kesäsade yllättää sekä lapset häärätä joka välissä niin että maalia oli myös nenänpäässä, vaatteissa ja varmaan hiuksissakin. Näitä kuvia katsoessa tulin ajatelleeksi, etten tainnut maalata mökin kuin kerran, ja vihreä ehkä hieman kuultaa vielä läpi. Toinen kerros maalia pintaan, kun ensi kesänä on talonmaalausprojekti tulossa joka tapauksessa!


leikkimokinmaalaus


leikkimokinmaalaus


leikkimokinmaalaus

Kesäkauden avajaiset vietettiin kesäsateen ropistessa leikkimökin kattoon; sateenvarjojen alla juostiin rottinkinen eväskori heiluen leikkimökkiin ja käytiin heti eväiden kimppuun. Tarjolla oli keksiä, pullaa ja kahvia/mehua. Lapset olivat onnellisia ja niin oli vanhemmatkin.


Sisäosan koristelin muutamalla lastenhuoneesta napatulla taululla, Sostrene Grenestä ostetuilla paperipallolla ja Ottiilian Onnin käsintehdyillä sydämillä. Pieni hylly jäi meille talon entisiltä asukkailta. Maalasin hyllyn Teknoksen Hygge -kalustemaalilla ja nostelin paikoilleen kirppikseltä löydetyt korit ja padat leikkiruoan laittoa varten. Mökin kuistilla, heti ulko-oven vieressä oli Bruka designin postilaatikko odottamassa lapsille saapuvia kirjeitä.


Monet leikit, riidat ja naurut tuli kesällä mökissä koettua, monen monta hiekkakakkua syötyä ja kahvit juotua. Vielä kesän viimeiset pullakahvitkin taidettiin juoda, ennen mökin laittamista talviteloille. 


tikkurilaulkomaalit

leikkimokki

Lähetä kommentti