Neulottu kypärämyssy ja peruslapaset lapselle

neulottukyparamyssy
 
neulotutlapsenlapaset

lapsenneulotutperuslapaset

neulotutperuslapaset

neulottukyparamyssy

Neuloin lapsille lapaset muista projekteista ylijääneistä merinovillalangoista, toiset paksummasta Silke Peo merino 30 -langasta ja toiset taisi olla Dropsin baby merinoa. Käytin itse vielä lumen ja pakkasten tullessa tekokuituisia sormikkaita, ja eihän ne lämpöä pidä juurikaan. Kokeilin niitä laittaa myös rukkasten alle, mutta ihan yhtä tyhjän kanssa tuntui olevan – joten mitäs sitä muuta neulootikko tekisi kuin neuloisi itse juuri sellaiset kuin haluaa! Neuloin itsellekin villalapaset ja ero on iso. On ihanaa mennä kovemmillakin pakkasilla ulkoilemaan, kun on kunnon välikerrasto, lämpimät talvikengät, villapaita ja ennenkaikkea lämpimät sormet.


Nämä oli elämäni ensimmäiset lapaset, joten jälki on sen mukaista, etenkin peukalossa, mutta harjoittelemalla oppii. Tein tällä kiila-tyylillä peukalon, mutta voisi kokeilla myös sitä "aukkopeukaloa". Varsinkin lasten lapasia neuloessa tulee nopeasti valmista, joten näitä voisi tehdä vielä muutaman parin lisää siltä varalta että kastuu tai häviää. 


Lapaset on neulottu tällä Novitan ohjeella ja kypärämyssy Dropsin ohjeella.


Kypärämyssy tuotti päänvaivaa heti alusta alkaen. En ymmärtänyt ohjetta alkuunkaan ja konsultoin pariakin eri kaveria, mutta lopulta pääsin alkuun ja jotenkuten luovin ohjeen läpi. Tekisin monta asiaa toisin, mutta hetkeen en jaksa ryhtyä neulomaan kypärämyssyä uudelleen. Valmis siitä kuitenkin tuli, ja lämmin tämäkin pipon alla. Tein myssyn koossa 3-5 vuotta, mutta sanoisin että reilua kokoa on. Lankana käytin Novitan Woolly Wood sävyssä 603 dyyni.

lapsenneulottumyssy
Lähetä kommentti